Elenin muut pikseliponit

Llygedyn Rosina

Kuollut 27.03.2017

"Hieman omapäinen ja muita usein komenteleva Llygedyn Rosina on mukavasti valtalinjoista poikkeavan suvun vesa. Omapäisyys näkyy Rosinan kanssa pääosin pienenä jumitteluna vesikarsinaan mennessä ja ratsastaessa tamma haluaisi päättää omat kuvionsa mitä kulkea kentällä. Tamman itsepäisyyden onneksi kestää kun keksii ne keinot joilla arjen saa soljumaan sen kanssa mukavammin oli sitten kyse pienestä maanittelusta tai vain tiukka kuri. Ilkeä Rosina ei onneksi ole, harvemmin sitä edes näkee luimukorvaisena tai vihaisena. Liikutukset kannattaa suosiolla jättää suunnittelematta Rosinan kanssa. Helpointa tamman kanssa on luovia päivästä toiseen hyvin avoimella asenteella ja mennä vähän päivän mielialan mukaan, koulukiemuroiden vääntämisen voi hyvin vaihtaa maastoiluun, jonka aikana treenailee vaihvihkaa pohkeeväistöjä."

Palkittu VWY-III (37p., 26.03.2017)


VH15-026-0033 - elen (VRL-01863) - elen (VRL-01863)
ruunivoikko welsh cob (D), tamma, 146 cm, s. 15.02.2015

Koulupainotteinen (II B)

Poni kilpailee painotuslajissaan porrastetuissa kilpailuissa.
Pistetilanteen näet rekisteriprofiilista!
Polveutuminen & jälkeläiset

Bwced Rusk
rautias wD, 137 cm

wD

wD

wD

wD

wD

wD
Mallowcrest Elinor
voikko wD, 142 cm
VWY-III
Llewgoch Taliesin
wD
Talythwydd Reece
wD
Llewgoch Tora
wD
Mallowcrest Meinir
wD
Elewraith Sioryn
wD
Tirion Llionwen
wD


Näytä jälkeläislista »
ori Llygedyn Replica, s. 04.03.2017, i. Siana Rhaeadr
tamma Llygedyn Roslyn, s. 28.11.2016, i. Emrys vd. Eindhoeve
tamma Llygedyn Rheglyd, s. 01.05.2015, i. Cymrod November Party
tamma Llygedyn Rosie, s. 01.04.2015, i. Blue Angel's Unfortunate Friday


Valmennukset

Kouluvalmennus (Valmentajana KD) - Valmentelin tänään eleniä ja oikein nättiä, mutta itsepäisen oloista Rosina-tammaa kouluratsastuksessa. Valmennus aloitettiin tietysti huolellisilla alkuverryttelyillä, joiden jälkeen kehotin ratsukkoa aloittamaan kaheksikon tekemisen pysähdyksien ja ravi-käynti-siirtymisien kera. Hetken päästä elen ja Rosina saivat alkaa myös laukata kaheksikolla niin, että aina suunnanvaihdoskohdassa tehtäisiin mahdollisimman tasainen ravisiirtymä. Ratsukko suoriutui päivän tehtävistä oikein mallikkaasti, vaikka etenkin alussa Rosina olisi halunnut lähteä vain omille teilleen. Tällä kertaa valmennus oli melko helppo ja rento, sillä tutustuin vasta ratsukkoon!

Kouluvalmennus (Valmentajana KD) - Sain taas kouluvalmennukseeni ratsukoksi elenin ja Rosinan. Viimeksi olin jo saanut vähän tutustua tähän ratsukkoon, joten tässä valmennuksissa pääsimmekin jo hyvin kunnon työskentelyn makuun heti alkuverryttelyjen jälkeen. Tämän kertaisessa valmennuksen tehtävässä nimittäin elen ja Rosina saivat tehdä vähän pohkeenväistöjä! Pohkeenväistöjä tehtiin kentän keskiosassa käynnissä ja ravissa itse asiassa ihan hyvällä menestyksellä, vaikka taas Rosina näyttikin välillä omapäistä luonnettaan. Valmennuksen loppupuolella ratsukko vielä laukkaili uraa pitkin muutaman kierroksen rennolla tyylillä.

Kouluvalmennus (valmentajana Roxana di Marzo) - Elen lämmitteli kaunista ponitammaa kentällä. Karva kiilsi, mutta ratsastajan mielestä poni oli vmäisellä päällä. Kaikki tehtiin omalla tyylillä. Elen sai komentaa ja vaatia Rosinalta enemmän sekä keksiä jatkuvasti tekemistä. Näin ponilla ei jäänyt aikaa omien temppujen keksimiseen. Loppua kohtii parani ja Rosina liikkui tyylikkäästi eteenpäin sekä siirtymiset paranivat.

Kouluvalmennus (valmentajana Roxana di Marzo) - Kiukuttelu jatkui seuraavana päivänä, mutta alkuvalmennuksesta haettiin kuria toimiin. Elen ei antanut periksi ja keksittiin jatkuvasti variaatioita avotaivutuksista sekä pohkeenväistöistä. Siirtymiset alkoi sujua loppua kohden, kun Rosina päätti vain kuunnella. Laukkassa innostuttiin kulkemaan sinne tänne, mutta Elen sai hallinnan nopeasti takaisin.

Kouluvalmennus (alaera) - Elen oli näyttävä näky normaalista poikkeavan värityksen omaavan ponitamma Rosinansa kanssa. Kaksikko saapui kentälle sovittuun kouluvalmennukseen ja vaihdoimme muutaman sanan ratsastaja kanssa valmennuksesta alkukäynnin aikana. Ratsukko saapui tervehdykseen keskelle ja aloittivat valmennuksen harjoitusravissa uraa edeten oikealle. Elen istui harjoitusravissa hyvin tarkkaillen tamman vaihtelevaa nopeutta välillä kannustaen ja pidättäen. Lisätty ravi sujui kaksikolta ongelmitta rataa leikaten ja tamman vaihteleva vauhti hiipui kevennetyssä ravissa. Valmennuksen loppuun pyysin ratsukkoa nostamaan vielä laukan uralla kumpaankin suuntaan. Tamma laukkasi hyvässä muodossa oikealle, mutta vaati ratsastajalta hieman apuja vasemmalla suunnalla. Valmennuksen loppuun ratsukko käveli pitkin ohjin uralla.

Kouluvalmennus (alaera) - Elen ja ponitamma Rosina saapuivat toiseen sovittuun valmennukseen tällä kertaa luokseni. Kuten ensimmäisellä kerralla, vaihdoimme muutaman sanan ratsastaja kanssa valmennuksesta alkukäynnin aikana. Ratsukko teki tervehdyksen keskiuralla ja aloittivat valmennuksen reippaassa käynnissä uraa edeten kellonmyötäisesti. Käyntikierroksen jälkeen matkaa jatkettiin pääty-ympyrän jälkeen kevennetyllä ravilla, mitä ratsukko ravasi kaksi kierrosta oikeaan että vasempaan suutaan. Valmennuksen loppuun ratsukko suoritti vielä laukkaa ja pohkeenväistöjä, mitkä ponitamma suoritti kunnialla loppuun saakka.

Päiväkirjamerkintä - Rosina on ollut pidemmän aikaa osa kilpailevien kouluponiemme komppaniaa ja tulostakin on syntynyt. Kilpailemisen ohella tamma on valmentautunut vakioratsastajansa kanssa säännöllisesti ja muuten treenannut määrätietoisesti unohtamatta tärkeitä vapaapäiviä ja maastoilua. Ruuusukkeitakin ja voittoja on tullut, mutta vielä on pitkä matka siihen, että Rosina siirtyy pois kilpaponien tiimistä.

Päiväkirjamerkintä - Jopa on aika vierähtänyt! Rosinasta on kasvanut kaunis ja muhkea nuori poni, joka aloittelee ratsun kouluaan pian. Tamma on selvinnyt hienosti satulaan opettamisesta ja on melkoisen näppärä ohjasajossa, mikä on lihomiseen taipuvaiselle ponille erittäin hyvää liikuntaa.

Päiväkirjamerkintä - Rosina pääsi tänään ensimmäistä kertaa emänsä kanssa laitumelle. Niiden lisäksi ponien unelmamaahan pääsi kaksi muuta varsallista tammaa, joten Rosinalla on leikkikavereitakin eikä pikkuneiti vain kiusaa emäänsä. Matka laitumelle piti taittaa trailerilla, mutta Rosina juurtuikin lastaussillan eteen kuin patsas vaikka emä oli jo kyydissä. Onneksi pieni varsa on melko helppo nostaa kyytiin kahteenpekkaan.

Päiväkirjamerkintä - Elinorin varsomista oli odotettu jo hyvä tovi kun tamma päätti eräs ilta ryhtyä toimiin juuri iltatallin lopuksi. Melko nopeasti pienikokoinen varsa oli maailmassa ja emä ihmeissään tutkimassa tulokasta. Tammavarsa ristittiin Llygedyn Rosinaksi.


VIRTUAALIHEVONEN | A SIM-GAME HORSE
Kuva © A.Booth