ROSA RUBINA SWA
VH-18173
Trakehner, tamma, 167 cm, rautias
s.02.10.2006, (4v. 02.12 '06)
Estepainotteinen (Re 150 cm -- Ko III A)

Myyty takaisin kasvattajalleen v. 2018!

Kasvattaja: Kingsvalley
Omistaja: elen (VRL-01863)

VIR MVA Ch
ERJ: 73 sijoitusta/voittoaKingsvalleyn kasvattama puoliveritamma Rosa Rubina SWA tuli omistukseeni sattumalta loppuvuodesta 2009. Katselin ajankulukseni myynnissä olevia hevosia ja silmiini osui erittäin hyvä sukuinen ja kapasiteetikas tamma, Rosa. Kyselin tammasta hieman taustatietoja sen kasvattajalta ja melko pian tämän jälkeen matkustinkin hakemaan kaunottaren kotiin. Rosa kotiutui onneksi nopeasti ja tallin väki ihastuu tamman päivä päivältä vain lisää. Luonteeltaan Rosa on erittäin utelias ja rakastaa olla huomion keskipisteenä. Tamma tuntuu olevan usein toiminnassa mukana ja turhautuu suuresti jos se joutuu olemaan vain taka-alalla. Karsinassaan Rosa ei viihtyisi kuin sen verran, että saisi syötyä ruokansa rauhassa. Karsinan oven avatessa on lähes aina vastassa Rosan suloinen nassu. Rosa on hyvin seurallinen ja sitä saisi varmasti rapsutella tuntitolkulla jos tamma saisi itse päättää. Muita hevosia kohtaan Rosa on myös varsin mukava, se kuitenkin osaa komentaa ryppyilevää lajitoveriaan varsin kovastikin. Talutettaessa Rosa on helppo tapaus ja sen voi melko luottavaisin mielin myös antaa hieman kokemattommamman käsiteltäväksi. Kuitenkin vieraissa paikoissa Rosassa on sen verran virtaa, että suosittelen tammalle ainakin suitsiä päähän kun sitä käsittelee maastä käsin. Mitään hurjaa Rosa ei tee, mutta jatkuva pyöriminen ja steppailu on hyvin tavallista käytöstä. Harjatessa Rosa seisoo yleensä rauhassa paikoillaa toimenpiteen ajan, joskus kuitenkin neiti saattaa hieman hyöriä jos sitä harjaa irrallaan karsinassa. Rosa kutiaa melko herkästi ja harjatessa tuleekin löytää oikea tekniikka, ettei neitiä kutita niin hirveästi. Jalkojensa kanssa Rosa osaa olla joskus hieman kenkkuileva. Kavioita putsatessa Rosa käyttäytyy hyvin, mutta tilanne muuttuu kun jalkoihin pitäisi laittaa suojat tai kyse on jalkoen pesusta. Tällöin Rosa nostelee koipiaan ja steppailee lähes siihen rajaan asti, että hoitaja hermostuu. Kuljetettaessa Rosa on helppo tapaus ja sen kanssa matkustaminen on mukavaa. Traileriin tamma kiipeää myös yleensä lähes suoraan, joskus se saattaa miettiä hetken aikaa lastaussillalla. Kilpailupaikalla alkaa aikoinen hulina ja vilske kun Rosa peruuttaa ulos. Joskus tuntuu, että Rosalla on aina kilpailuissa jonkinlainen ikiliikkujavaihde päällä. Radalla tamma onneksi kuitenkin tuntuu keskittyvän hyvin ratsastajansa apuihin vaikka kävisikin aika kierroksilla innostuessaan.

Rosa on useimmiten hieman levoton kun ratsastaja kiipeää satulaan ja se lähteekin helposti kävelemään heti eteenpäin kun ratsastaja killuu jalustimien varassa. Tätä tapaa ollaan pikkuhiljaa opettamassa pois ja tulostakin on alkanut jo onneksi syntymään. Maneesissa Rosaa ei aina huvita tehdä töitä jostain ihmeen syystä, ulkokentällä tamma on lähes aina energinen oma itsensä. Onneksi hallikilpailut ovat sujuneet tähän asti hyvin. Avuille Rosa on herkkä ja joskus tamma tuntuu reagoivan jo pelkkään hengittämiseenkin liikkumalla eteenpäin. Rosan kanssa on tärkeää heti alusta alkaen ratsastaa puolipidätteet läpi, että tamma ymmärtää odottaa ratsastajaansa. Istunnalle Rosa reagoi herkästi ja useimmiten sileällä Rosaa onkin paras kääntää mahdollisimman paljon ainoastaan paini- ja pohjeavuilla. Rosa on kuitenkin melko helppo ratsastaa, kun ratsastaja tasapaino on kunnossa Rosa hakeutuu helposti kuolaimelle ja kantaa itsensä ryhdikkäästi. Rosa on koulutustasoltaan noin helpon A:n luokkaa ja tamma osaa myös vaativien luokkien liikkeitä. Jo ostaessani Rosan kiinnitin huomiota tamman erittäin hyvään hyppytyyliin, erityisesti jalkatekniikka on Rosalla kohdallaan. Esteillä Rosa on varovainen ja tarkka hyppääjä, tamma hyppää hyvin kaikenlaiset esteet oli kyseessä sitten vesieste tai massiivinen muuri. Eteenpäinpyrkimistä ei todellakaan puutu, useimmiten Rosaa saa pidätellä hypätessä. Joskus Rosa saattaa olla hieman vaikea kääntää ja ulkopuolen avut saavat olla vahvat, että kääntymiseen ei kuluisi liikaa kullankalliita sekuntteja. Lämmittelyssä onkin hyvä taivutella tammaa paljon ja hypätä verryttelyesteitä tiukoilla käännöksillä. Maastossa Rosa on joskus hieman säikky ja se saattaa ottaa pieniä pyrähdyksiä. Mitään hurjaa temppuilua Rosa ei kuitenkaan harrasta, lenkin loppua kohden tamma yleensä rentoutuu ja rauhoittuu silminnähden.JÄLKELÄISET

*10.11.2009 o. Rémi (i. Primo Skyline xx)
*28.06.2007 o. Die Rubinero (i. Mordenaar PB)SUKUTAULU

Gordian II -- Rosan isä on hieno saksalaissyntyinen Gordian II joka on Kingsvalleyn oma maahantuonti. Tummanruunikko 166 cm korkea ori on kilpaillut hyvällä menestyksellä jopa 150 cm luokissa. Sijoituksia ja voittoja tällä orilla on lähemmäs viisikymmentä. Kouluradoilla myös satunnaisesti vieraillut Gordian II:lla on myös ruusukkeita jopa vaativista koululuokista. Monipuolinen ja lahjakas ori siis kyseessä. Jalostuksessa Gordian II on jättänyt jälkeensä yli kymmenen hienoa puoliverivarsaa.
Gordian -- Poikansa tapaan tummanruunikko trakehner, säkäkorkeutta orilla on 167 cm. Esteradoilla Gordian on menestynyt 130 cm tasolla jonkin verran. Ori teki kuitenkin ammatinvaihdoksen ja kilpaili suurimmaksi osaksi kouluradoilla. Jalostuspuolella Gordiania on käytetty melko vähän, mutta joukossa on onneksi ollut Gordian II:n tapaisia tähtiä.
Lord Of The Lakes - Tämä ori on erittäin tunnettu kotimaassaan ja se on ollut ja on yhä erittäin suosittu jalostusori. Lord Of The Lakes periyttää erittäin hyvää hyppykykyä ja tervettä järkeä varsoilleen, erittäin monet niistä ovat kilpailleet ainakin 120 cm rataesteillä.
Georgiana -- Kaunis ruunikko piirtopäinen tamma, säkäkorkeutta Georgianalla on 162 cm. Kilpailuissa tamma on kilpaillut valitettavan vähän, muutamia sijoituksia 120-130 cm tasolta. Pääosin Georgiana on toiminut siitostammana.
Catarina II -- Erittäin hyvästä suvusta polveutuva Catarina II oli harmaankimo ja säkäkorkeutta sillä on 160 cm. Tamma kilpaili jonkin verran 120 cm esteradoilla sekä myös vaativilla kouluradoilla. Loukkaantumisen jälkeen tamma siirtyi syrjään kilparadoilta. Myöhemmällä iällä Catarina II toimi muunmuassa ratsastuskoulun tuntiratsuna.
Catador -- Kantakirjauksessa Catador palkittiin ylistävällä lausunnolla ja I-palkinnolla. Kilparadoilla tätä tummanpuhuvaa isokokoista oria nähtiin pääosin esteillä. Catador kilpaili jopa 150 cm kansainvälisillä radoilla. Jalostuksessa ori on jättänyt muutaman hyvän varsan.
Buzz Bonita -- Hyvin tavallisen näköinen Buzz Bonita ei pahemmin kilpaillut, pääosin se vietti elää harrasteratsuna ja varsoi muutaman kerran. Kilpailuissa sitä nähtiin pääosin pienissä paikallisissa tapahtumissa. Tamma edustaa suvullisesti hienoa ja harvinaista linjaa.

Rhada -- Myöskin Kingsvalleyn maahantuoma tamma. Rhada on syntynyt Italiassa ja edustaa hieman harvinaisempaa sukulinjaa. Säkäkorkeutta tammalla on 158 cm ja väriltään Rhada on punaruunikko. Kilparadoilla Rhada on keräillyt ruusukkeita varmaan tyyliin, tammalla on sijoituksia isoilta esteradoilta kasassa lähemmäs neljäkymmentä. Estekilpailuiden ohella Rhada on starttanut satunnaisesti myös kouluradoilla. Rosa Rubina SWA on emänsä ensimmäinen jälkeläinen, Rhadan muut jälkeläiset ovat myös varsin hienoja ja kapasiteetikkaita estehevosia.
San Cristobal --Ori polveutuu laadukkaita Italialaisista estelinjoista ja on monen sukulaisensa tapaan menestynyt isoilla esteradoilla hienosta. Ruunikko San Cristobal on 169 cm korkea ja luonteeltaan orimainen ja erittäin kilpailuhenkinen. Radoilla ori on menestynyt on kilpaillut jopa Grand Prix-esteradoilla.
San Sebastian -- Suurikokoinen ori menestyi uransa alkuvuosina mukavasti 120-130 cm radoilla mutta sitten San Sebastian siirtyi minulle tuntemattomasta syystä ainoastaan jalostuskäyttöön. Orilla on muutamia menestyneitä jälkeläisiä.
La Flora -- Erittäin kaunis ja sirorakenteinen tamma kantakirjattiin I-palkinnolla ja sukutauluissa tämä nimi on hyvin haluttu. Kilpailuissa La Floraa nähtiin melko harvakseltaan junioriluokissa, hyppytekniikaltaan tämä tamma on lähes moitteeton.
Tazzi -- Junioriratsastajan kanssa Tazzi keräsi varsin hienosti ruusukkeita 120-130 cm radoilta. Tummanruunikko tähtipäinen Tazzi on 162 cm korkea ja luonteeltaan herkkä ja ystävällinen. Kilpailemisen lopetettuaan tamma siirtyi siitoskäyttöön, sen hienoa sukua arvostetaan kilpahevoskasvattajien keskuudessa melkoisesti. Jälkeläisiä Tazzilla on tällä hetkellä neljä kappaletta.
Tartaglia -- Isoilla kansainvälisillä radoilla menestynyt erittäin hyvärakenteinen ruunikko ori Tazzi siirtyi jalostuskäyttöön lopetettuaan kilpailemisen 18 -vuotiaana. Kantakirjassa tämä upeus on I-palkinnolla. Siitoksessa ori jättänyt muutaman erittäin hyvän varsan.
Prada -- Alkuvuosinaan juniorin ratsuna toiminut Prada siirtyi kansainvälisille GP-radoille melkoisen nuorena. Menestystäkin syntyi ajoittain kovan työn tuloksena. Eläkkeelle siirryttyään Prada on varsonut kolmesti, kaksi kertaa Tartagliasta.

Gordian II
Trakehner, 166 cm
Re 150 cm - Ko II A
Gordian Lord Of The Lakes
Georgiana
Catarina II Catador
Buzz Bonita
Rhada
Trakehner, 158 cm
Re 140 cm - Ko III A
San Cristobal San Sebastian
La Flora
Tazzi Tartaglia
PradaVALMENNUKSET & PÄIVÄKIRJAMERKINTÖJÄ

Päiväkirjamerkintä -- Tänään hain Rosan kotia sen kasvattajan luota. Tamma käyttäytyi matkan ajan hyvin ja onnellisena esittelin tammaa kotipihalla tallilaisille. Pienen kävelylenkin jälkeen Rosa pääsi tutustumaan uuteen karsinaansa ja naapureihinsa.KILPAILUT

ERJ
12.12.2009 Dark Side, 140 cm - 3/30
12.12.2009 Dark Side, 140 cm - 3/30
07.12.2009 Dark Side, 150 cm - 2/30
07.12.2009 Dark Side, 120 cm - 4/30
06.12.2009 Dark Side, 150 cm - 5/30
06.12.2009 Dark Side, 150 cm - 3/30
06.12.2009 Dark Side, 140 cm - 5/30
24.11.2009 Zavier, 150 cm - 5/30
24.11.2009 Zavier, 150 cm - 3/30
24.11.2009 Zavier, 160 cm - 5/30
24.11.2009 Zavier, 150 cm - 3/30
23.11.2009 Zavier, 150 cm - 3/30
23.11.2009 Zavier, 150 cm - 3/30
22.11.2009 Zavier, 150 cm - 3/30
22.11.2009 Zavier, 150 cm - 4/30
22.11.2009 Zavier, 150 cm - 1/30
22.11.2009 Zavier, 150 cm - 3/30
22.11.2009 Zavier, 150 cm - 3/30
21.11.2009 Zavier, 160 cm - 1/30
21.11.2009 Zavier, 160 cm - 4/30
21.11.2009 Zavier, 150 cm - 2/30
20.11.2009 Wincare, 160 cm - 4/30
20.11.2009 Wincare, 160 cm - 5/30
20.11.2009 Wincare, 160 cm - 5/30
20.11.2009 Wincare, 160 cm - 5/30
20.11.2009 Zavier, 150 cm - 2/30
19.11.2009 Twisty Puzzle, 140 cm - 4/30
19.11.2009 Twisty Puzzle, 130 cm - 3/30
19.11.2009 Twisty Puzzle, 130 cm - 1/30
19.11.2009 Wincare, 160 cm - 5/30
18.11.2009 Twisty Puzzle, 150 cm - 4/30
18.11.2009 Twisty Puzzle, 110 cm - 3/30
18.11.2009 Wincare, 160 cm - 1/30
18.11.2009 Wincare, 160 cm - 2/30
18.11.2009 Goljat Farm, 100 cm - 2/30
18.11.2009 Goljat Farm, 120 cm - 1/30
17.11.2009 Twisty Puzzle, 130 cm - 2/30
17.11.2009 Twisty Puzzle, 110 cm - 5/30
17.11.2009 Twisty Puzzle, 100 cm - 1/30
17.11.2009 Wincare, 160 cm - 3/30
17.11.2009 Wincare, 160 cm - 5/30
17.11.2009 Wincare, 160 cm - 5/30
17.11.2009 B&W, 140 cm - 6/50
17.11.2009 Goljat Farm, 120 cm - 1/30
16.11.2009 Twisty Puzzle, 100 cm - 1/30
16.11.2009 Wincare, 160 cm - 1/30
16.11.2009 Wincare, 160 cm - 4/30
16.11.2009 Wincare, 160 cm - 1/30
16.11.2009 Wincare, 160 cm - 1/30
16.11.2009 B&W, 160 cm - 4/50
15.11.2009 B&W, 140 cm - 1/50
15.11.2009 B&W, 160 cm - 1/50
14.11.2009 B&W, 140 cm - 1/50
14.11.2009 B&W, 150 cm - 1/50
13.11.2009 B&W, 160 cm - 2/50
13.11.2009 B&W, 160 cm - 5/50
12.11.2009 B&W, 140 cm - 4/50
12.11.2009 B&W, 150 cm - 1/50
12.11.2009 B&W, 160 cm - 1/30
04.06.2007 Susiniemi Gård, 110 cm - 4/30
31.05.2007 Devastating Ranch, 120-140 cm - 6/60
30.05.2007 Aragraft, 120 cm - 1/50
27.05.2007 Kiaisas, 150 cm - 7/49
26.05.2007 KK Icaros, 110 cm - 4/45
24.05.2007 Ozean, 140 cm - 3/33
20.05.2007 Jineya, 110-120 cm - 5/30
03.05.2007 Kontu, 120 cm - 4/32
22.04.2007 Greyen, 120 cm - 8/116
20.04.2007 Cranberry Ponies, 130 cm - 10/209 (ERJ-Cup)
10.04.2007 Enchantment, 115 cm - 6/45
28.03.2007 Hoarfrost, 120-130 cm - 5/40
25.03.2007 Kisakeskus Arcana, 150 cm - 4/40
19.03.2007 Kingston, 130 cm - 2/50
18.03.2007 Kisakylä Arbeiter, 100-110 cm - 4/49

NJ-NÄYTTELYT

05.06.2007 Willoughby, muut pv-tammat - BIS4, MVA-SERT, JS
26.04.2007 Kuulto, trakehnertammat - BIS1, MVA-SERT, JS
25.04.2007 Stoneroad Estate, trakehnertammat - LKV4/12 KUMA, JS
28.03.2007 Gelb, muut pv-orit ja -tammat - LKV4/14 KUMA, JS
28.03.2007 99 Horses & Ponies, trakehnerit - LKV4/15 KUMA, JS
22.03.2007 Datum Arabians, muut hevostammat - LKV2/18 KUMA, JS
09.02.2007 Gelb, muut pv-varsat - LKV1/12, irtoSERT, JS
07.02.2007 Yave, muut pv-varsat - LKV5/11, KUMA, JS
06.02.2007 Gneissi, muut pv-varsat - LKV1/11, KUMA, JS
24.12.2006 Nelda, muut pv-varsat - LKV2/12, irtoSERT, JS
17.12.2006 Gelb, muut pv-varsat - LKV2/12, KUMA, JS
16.12.2006 Hevosten Paratiisi, muut varsat - LKV1/11, irtoSERT, JS


Virtuaalihevonen | A SIM-game horse