Virtuaalihevonen | a sim-game horse

KUOLLUT 17.04.2018

Llygedyn Rhioganedd

tummanruunikko welsh cob -ori, 150 cm, s. 01.03.2012
omistaja/kasvattaja: elen (VRL-01863)
3v. 01.06.2012 - VH12-026-0084

Llygedyn Rhioganedd on upeasta suvusta polveutuva isoegoinen ja toimelias poniori. Rhion tuntuu aina haluavan olla esillä ja tämä esiintymishalukkuus tekeekin siitä hyvin näyttävän ilmestyksen kilparadoilla. Rodulleen hyvin tyypillisesti oriin liikkeissä on räjähtävää voimaa ja tämän lisäksi Rhion on perinyt emänsä hyppylahjat.

Meriitit

Sijoituksia estekilpailuista 63 kpl :: Sijoituksia koulukilpailuista 15 kpl

27.01.2017 Palkittu VWY-II (7 + 5,5 + 7,5 + 24 + 5 = 49p.)
00.00.2013 Palkittu YLA1 (141p.)
01.01.2013 Palkittu ERL-II (80,17 %)
15.08.2012 Kantakirjattu III-palkinnolla (17 + 15 + 13 + 15 = 60 p.) YLA1Llygedyn Rhioganedd on meidän ihana ja raivostuttava D-sektion oripoika joka tunnetaan kotioloissa lempinimellä Rhion. Käytökseltään Rhion ei ole se aina kaikista mukavin ja helpoin käsitellä ja noina päivinä tallin väki yleensä nimittääkin oria Riesaksi. Se on mestari karkaamaan ja nuo reissut ovatkin saaneet allekirjoittaneen harmaat hiukset lisääntymään reippaasti. Rhion tarhataan aina omaan tarhaansa joka on tehty melkoiseksi vankilaksi varustettuna hyvin vahvalla sonnipaimenella. Perusluonteeltaan Rhion on kuitenkin kiltti ja sen kanssa on turvallista työskennellä kunhan muistaa aina pitää johtajuusasiat selkeänä orille eikä ikinä anna sen päästä niskan päälle. Yritystä nimittäin varmasti löytyy. Muut hevoset saavat Rhionin virittymään ja silloin se varmasti pörhistelee ja machoilee niin paljon kuin vain pystyy. Tämä onkin plussapuoli kun kilpailutilanteessa pitää saada viritettyä ori oikeaan mielentilaan.

Harjaukset, pesut, harjan nyppimiset ja puunailu onnistuu Rhionin kanssa helposti, hoidettaessa tämä poika osaa seistä hiljaa paikoillaan. Kunnollisesta kumisukahieronnasta Rhion nauttii silminnähden ja kavionsa se nostaa jo jalkaa koskettamalla. Myös kengittäessä ori on hyväkäytöksinen ja kengittäjämme mukaan kevyt pidellä. Kotioloissa karsinassaan Rhion on tavallisesti rauhallinen, mutta tulee varmasti katsomaan jos tallissa on jotain liikettä. Vieraissa paikoissa ori on taas melkoinen väkkyrä, mutta pysyy kuitenkin taluttaessakin asiallisesti kaikki jalat maan pinnalla. Matkustaminen on Rhionin kohdalla pieni kompastuskivi, oria kun ei ajoittain meinaa saada kuljetusvälineeseen. Asiaa on harjoiteltu varmasti satoja kertoja ja monesti ori kiipeää kyytiin suoraan monta kertaa peräkkäin ilman ongelmia, mutta sitten tuleekin taas seinä vastaan ja lastaamiseen saattaa vierähtää pari tuntiakin.

Rhionin koulutusaika oli melkoista kamikazeratsastusta kun pojalla tuppaa olemaan synnyinäinen rakkaus vauhtiin ja vaarallisiin tilanteisiin. Nykyään pukittelut, salamannopeat syöksähtelyt ja turhautunut pystyynhyppiminen ovat jääneet onneksi pois ja Rhion on oikean ratsastajan alla yritteliäs ja sopivalla tavalla innokas ratsu. Ratsastajan tulee kuitenkin tietää mitä tekee satulassa, muutoin Rhion ei varmasti tee mitään eteenpäin liikkumista ihmeellisempää. Rauhallisen ja hyvän istunnan omaavan ratsastajan kanssa ori rentoutuu nopeasti ja takajalat tulevat alle jolloin tehtävien suorittaminen on varsin helppoa.

Rhion on aina ollut hyvin helposti innostus ja orin silmät suorastaan syttyvät palamaan kun näköpiiriin osuu esteitä. Rauhallisuutta ja hillintää ollaankin saatu harjoitella kerta toisensa jälkeen kun Rhionilla on luonnostaan tyylinä vain rynnätä estettä kohti ja ponnistaa milloin mistäkin paikasta. Hyppäämisestä ori nauttii aivan selvästi ja ratsastajan hallitessa ori se hyppää varmasti hyvällä tekniikalla teknisiäkin ratoja. Esteillä Rhionia pitää ratsastaa jokainen askel ja vauhtia ei kannata päästää suorilla kiihtymään. Rhionin reagointi jarruihin on välillä hieman hidasta kun vauhdin hurma iskee päälle. Maastossakin Rhion on hyvin reipas ja saattaa oikein innostuessaan pukitella joten selässä kannattaa aina olla tarkkana.

Jälkeläiset

01.03.2015 t. Llygedyn Rhewllydd Lledrith e. Llygedyn Rhewllydd Llinos KTK-III
27.04.2013 t. Penlige LAC e. Llygedyn Pennaeth
05.01.2013 o. Criallt Tristan e. Criallt Tiwlip

Sukua netissä 4. polvea

Cwmnantcol Twedwr
Welsh Cob (D), 150 cm

VIR MVA Ch, KTK-II
VWY-II
Criallt Absoliwt
Welsh Cob (D), 157 cm
Criallt Tywyll
Welsh Cob (D), 151 cm
Criallt Shani
Welsh Cob (D), 150 cm
Gwenledyr WS
Welsh Cob (D), 149 cm
YAN Reece
Welsh Cob (D)
Whiten Ceri
Welsh Cob (D), 150 cm
Llygedyn Rhianu
Welsh Cob (D), 149 cm

VIR MVA Ch, KTK-II
ERL-II, YLA2, VWY-II, VPA1
Llygedyn Carus
Welsh Cob (D), 157 cm
Llygedyn Neithiwr
Welsh Cob (D), 150 cm
Cahn Anwyliaeth
Welsh Cob (D), 148 cm
Nefertari's Sereena
Welsh Cob (D), 142 cm
Kenrick Owain
Welsh Cob (D), 152 cm
Adja's Nesta
Welsh Cob (D), 142 cm

isälinja: Cwmnantcol Twedwr - Criallt Absoliwt - Criallt Tywyll - Grymuster
emälinja: Llygedyn Rhianu - Nefertari's Sereena - Adja's Nesta - Lilian Z


Valmennukset & päiväkirjamerkinnät

Estevalmennus
Valmennus aloitettiiin kunnollisella lämmittelyllä, sait aluksi ratsastaa Rhion kanssa ympyröitä ja pysähdyksiä. Käynnissä sait Rhion hyvin koottua allesi ja ympyrät olivat mukavan pyöreitä, pysähdyiksien kanssa jouduttiin työskentelemään hieman kauemmin. Tämän jälkeen otitte muutamia laukanvaihtoja uralla, jonka jälkeen aloitimme hyppäämisen. Saitte aluksi tulla pystyesteitä, joiden korkeus vaihteli 30cm ja 70cm välillä. Rhion hyppäsi esteet puhtaasti ja hyvällä tyylillä joten jatkoimme haastavampien harjoitusten parissa. Päädyimme harjoittelemaan kolmeosaista sarjaa, ensimmäinen osa oli 90cm pystyeste, keskimmäinen osa 110cm okseri ja viimeinen osa 100cm pystyeste. Sait itse valita tahdin jolla tulitte sarjalle ensimmäisen kerran. Rhion yritti kiihdyttää vauhtia, mutta sait kuitenkin ratsastettua sen melko rauhallisessa tahdissa esteiden ylitse. Hypyt onnistuivat ihan kohtalaisesti, vaikka lähestymisenne esteille eivät tulleetkaan kovin suoraan. Saitte tulla sarjalle vielä useita kertoja, eri temmolla sekä pyrit pitämään oriin suorassa. Lopuksi ylitittekin sarjan todella hienon näköisesti joten päästin teidät jäähdyttelemään. (Valmentajan Juillet)

Estevalmennus
Olit hoitanut lämmittelyn jo ennen saapumistane, joten pääsimme aloittamaan hyppytreenit samantien. Rhion kävi todella kuumana kun otit muutamia verryttelyhyppyjä okserilla ja pystyesteellä. Käskin sinun istua tiiviisti satulassa siihen asti että hyppy nousee ylöspäin, näin saitkin hillittyä oriitta vähän paremmin. Tänään treenauksen kohteena olivat tiukat tiet sekä erikoisesteet. Kentälle oli rakennettu viisiestettä, joista kolme oli koristeltu erilaisin pelottavin esinein, myös muuri löytyi sekä vesieste. Kahdelle esteelle tultaessa joutui tekemään tiukan kurvin jotta selviäisi toiselle esteelle hyvällä linjalla. Aloititte hyppäämisen hienosti, sait Rhion käännettyä tiukoissakin paikoissa oikein hyvän näköisesti. Orii katseli aluksi hieman epäluuloisesti esteitä, mutta tiukalla ratsastuksella sait sen vietyä hyvin kaikkien pelottavienkin asioiden ylitse. Lopuksi saitte hypätä radan itsenäisesti ja selviydyitte oikein hyvin. Jäähdyttelyksi laitoin teidät ravailemaan sekä lopuksi annoit oriin kävellä pitkin ohjin. (Valmentajan Juillet)

Estevalmennus
Alkuvalmennuksesta Rhion oli huomattavasti energinen ja innostunut, jospa se vaikka aisti pääsevänsä hieman hyppäilemään. Alkuverkassa ori hieman pomppi suuntaan ja toiseen, ratsastaha kuitenkin käytti apuja hyväkseen, jolla sai orin taas kulkemaan hieman nätimmin ennen kuin alettaisiin kunnolla hyppäämään ja treenailemaan. Aloittelemille esteillä kolmen pystyn sarjalla. Ori tuntui esteelle lähteesään olevan kuin puskutraktori, jolloin se suoraansanoen lähti ryntäämään kohti estettä, mutta ratsastaja sai sitä kuitenkin pidäteltyä sen verran että pääsi hyppäämään oikeasta kohdasta, jolla sarja tulisi onnistumaan. Muutamien hyppyjen jälkeen Rhion tuntui kuumuvan hurjasti, jolloin se vai puuskutti ja tuntui kuin se ei tahtoisi kävellä sekuntiakaan vaan mennään niin lujaa kuin vaa kavioistaan pääsisi. Ratsastaja kuitenkin sai pidettyä orin hallinassaan, jolloin se hyppäsi todella hyvällä tekniikalla. Lähestymiset olivat melkoinen hankaluus tälle orille, kun se tuntui joka kerta vain ryntäävän esteelle, mutta päättäväinen ratsastaja sai sen lopettamaan sen ja keskittymään itse hyppäämiseen. Ratsastaja teki kaikkensa saadakseen Rhionin etenemään esteelle paremmin, jossa hän onnistuikin loppujen lopuksi. Neuvoin ratsukkoa sen verran että tulisivat jatkossakin kiinnittämään eniten huomiota esteelle saapumiseen sekä hyppytekniikkaan, joka tällä orilla on jo ennestään erinomainen! Lopuksi aloitte ravailemaan, jolloin Rhion alkoi viimein rauhoittumaan, jolloin siirryitte loppu käynteihin kovan treenin jälkeen. (Valmentajana Charola)

Estevalmennus
Ratsukko saapui kanssani maneesiin, jossa estevalmennus oli tarkoitus tulla pitämään. Ratsukon suorittaessa alkuverryttelyä kokosin kentällä kuusiesteisen radan. Kun alkuverryttely saatiin suoritettua, ratsukko lähti hyppäämään muutaman yskittäisen esteen näin verryttelyä ajatellen. Näiden jälkeen pääsimme aloittamaan rakentamani radan työstämisen. Rhion oli todella energinen, mutta ratsastaja ratsasti ori todella päättäväisenä eteenpäin, ja työskentely radalla sujui erinomaisesti. Menoon olisi kuitenkin saanut löytyä enemmän jarruja, koska Rhion tuntui taas rynnivän esteille - kuitenkin ratsastajan rauhoitellessa oria meno alkoi muuttumaan huomattavasti parempaan suuntaan. Otimme hyppäämisen väleihin käyntejä, joilla pyrimme rauhoittamaan Rhionia hieman, ohjeistin ratsukkoa pitämään jarrut kunnossa orin suhteen, jolta tuntuu löytyvän liikaakin energiaa esteille. Tämänkertaiset estetreenit sujuivat huomattavasti paremmin kuin edellinen. Havaitsin paljon editymistä, vaikka liiankin energinen Rhion tuntui saavan hermoromahduksen, mutta ulkoisesti se näytti rakastavan hyppäämistä ja ratsastajan kanssa touhuamista. Tästä tulee upea esteratsukko, jota sietää ihailla! (Valmentajana Charola)Päiväkirjamerkintä
Rhionin kanssa on on kahlattu nyt vaikka minkälaisia kissanrisitäisiä läpi ja orin palkintorivi on varsin mukava. Yleislaatuarvostelusta tuli uskomaton ykköspalkinto, ERL:n tilaisuudesta mukava kakkonen ja ponikantakirjasta odotettu kolmonen kun ori ei ole mikään ihmeellinen rakenteellisesti. Vielä edessä olisi ainakin rotuyhdistyksen laatuarvostelu.

Päiväkirjamerkintä
Valmentautumisen ja kilpailemisen välille on löydetty mukava tasapaino ja Rhion on tehnyt tasaista työtä ruusukkeiden jahtaamisessa. Orin ura alkaa olla pikkuhiljaa taputeltu, mutta toivottavasti seuraava ura siitosorina on onnistunut. Valmistaudumme tällä hetkellä useampaan arviointikoitokseen orin kanssa.

Päiväkirjamerkintä
Rhion on vihdoin päässyt osalliseksi kilpailevien poniemme porukkaa ja ensimmäinen ruusukekkin on jo pokattu estekilpailuista. Lastaaminen on vain pieni kompastuskivi, mutta eiköhän siitäkin selvitä. Nyt vaan treeniä ja sen ohella osallistumaan sopiviin kilpailuihin.

Päiväkirjamerkintä
Äkkiä siitä suloisesta varsasta kasvoi talliporukan hermoja raastava hormonihöryinen teini-ikäinen ori. Rhion osaa todellakin olla maanvaiva rampatessaan aidanviertä loputtomasti ees taas samalla huudelleen tammoille keuhkojensa pohjasta. Ratsutusta on pikkuhiljaa aloiteltu ja siinä hommassa Rhionilla tuntuu onneksi edes jonkin verran kärsivällisyyttä.

Päiväkirjamerkintä
Pikku-Rhionista on jo kasvanut varsin tomera nuori poni. Tällä hetkellä ori tuntuu kasvavan joka suuntaan ja on ulkomuodoiltaan ei-niin komean näköinen, onneksi tämä on vain kasvuvaihe eikä pysyvä tila. Rhion saa laiduntaa ja remuta muiden orivarsojen kanssa vielä laitumella, purkavat ainakin turhat energiat painiessaan.

Päiväkirjamerkintä
Tätä päivää olin odottanut kuin kuuta nousevaa kun vihdoinkin pitkän odotuksen jälkeen tammani Llygedyn Rhianu varsoi isokokoisen ja hyvin terhakan tumman orivarsan. Varsa nousi nopeasti jaloilleen ja siitä saakka on vauhtia tuntunut piisaavan. Nimekseen nuori komistus saa Llygedyn Rhioganedd.

Kilpailutulokset

Esillä ainoastaan sijoitukset
15.05.2012 Paraatiponit, 130 cm -2/9
15.05.2012 Paraatiponit, 120 cm - 3/10
15.05.2012 Paraatiponit, 130 cm - 3/9
13.05.2012 Paraatiponit, 120 cm - 1/10
13.05.2012 Paraatiponit, 110 cm - 4/21
13.05.2012 Paraatiponit, 120 cm - 3/10 
12.05.2012 Paraatiponit, 130 cm - 3/9
12.05.2012 Paraatiponit, 130 cm - 2/10
11.05.2012 Mewian, 130 cm - 2/10
11.05.2012 Paraatiponit, 130 cm - 1/9
11.05.2012 Solo, 120 cm - 4/38
10.05.2012 Paraatiponit, 110 cm - 3/21
10.05.2012 Paraatiponit, 130 cm - 3/9
10.05.2012 Paraatiponit, 130 cm - 3/9
10.05.2012 Mewian, 120 cm - 3/15
09.05.2012 Mewian, 130 cm - 1/10
08.05.2012 Solo, 120 cm - 3/38
07.05.2012 Mewian, 130 cm - 3/10
07.05.2012 Mewian, 120 cm - 2/15
07.05.2012 Solo, 120 cm - 6/38
06.05.2012 Mewian, 120 cm - 3/15
05.05.2012 Cymrod Cobs, 70 cm - 5/29
05.05.2012 Cymrod Cobs, 60 cm - 4/19
04.05.2012 Mewian, 130 cm - 2/10
03.05.2012 Cymrod Cobs, 90 cm - 2/36
03.05.2012 Cymrod Cobs, 60 cm - 1/19
02.05.2012 Cymrod Cobs, 100 cm - 2/36
01.05.2012 Cymrod Cobs, 90 cm - 2/36
28.04.2012 Cymrod Cobs, 60 cm - 1/19
26.04.2012 Cymrod Cobs, 100 cm - 4/36
11.04.2012 Yemene, 120 cm - 3/48
09.04.2012 Yemene, 120 cm - 6/48

04.05.2012 Cymrod Cobs, Helppo C - 3/36
03.05.2012 Cymrod Cobs, Vaativa B - 2/36
03.05.2012 Cymrod Cobs, Helppo C - 4/36
02.05.2012 Cymrod Cobs, Helppo B - 1/36
01.05.2012 Cymrod Cobs, Helppo B - 2/36
01.05.2012 Cymrod Cobs, Helppo C - 1/36
30.04.2012 Cymrod Cobs, Helppo C - 4/36
29.04.2012 Cymrod Cobs, Helppo A - 3/36
28.04.2012 Cymrod Cobs, Vaativa B - 4/36
05.04.2012 Team Riekkujat, 130 cm - 4/35
28.03.2012 Special Ring, 90 cm - 1/31
27.03.2012 Special Ring, 80 cm - 2/37
26.03.2012 Special Ring, 90 cm - 4/31
22.03.2012 Mewian Welsh, 100 cm - 2/30
20.03.2012 Mewian Welsh, 130 cm - 2/10
20.03.2012 Mewian Welsh, 100 cm - 4/30
18.03.2012 Mewian Welsh, 120 cm - 2/18
18.03.2012 Mewian Welsh, 110 cm - 1/24
17.03.2012 Mewian Welsh, 120 cm - 1/18
17.03.2012 Mewian Welsh, 70 cm - 4/36
17.03.2012 Team Riekkujat, 120 cm - 1/22
17.03.2012 Team Riekkujat, 110 cm - 4/26
17.03.2012 Team Riekkujat, 80 cm - 5/27
16.03.2012 Mewian Welsh, 70 cm - 3/36
15.03.2012 Mewian Welsh, 110 cm - 2/24
15.03.2012 Mewian Welsh, 80 cm - 2/37
15.03.2012 Mewian Welsh, 60 cm - 4/26
14.03.2012 Mewian Welsh, 80 cm - 4/36
13.03.2012 Mewian Welsh, 80 cm - 6/37
13.03.2012 Mewian Welsh, 110 cm - 3/24
13.03.2012 Littlebury, 90 cm - 2/38
13.03.2012 Littlebury, 70 cm - 3/37
13.03.2012 Littlebury, 100 cm - 3/29
13.03.2012 Littlebury, 90 cm - 4/38
13.03.2012 Littlebury, 80 cm - 6/43
13.03.2012 Littlebury, 100 cm - 2/29
13.03.2012 Littlebury, 90 cm - 5/38
13.03.2012 Littlebury, 80 cm - 4/37
13.03.2012 Littlebury, 70 cm - 1/32
13.03.2012 Littlebury, 100 cm - 4/29

27.04.2012 Cymrod Cobs, Vaativa B - 2/36
26.04.2012 Cymrod Cobs, Helppo B - 5/36
07.04.2012 Team Riekkujat, Helppo B - 1/39
28.03.2012 Yemene, Helppo B - 1/43
20.03.2012 Stall Katina, Helppo B:0 - 5/30
07.03.2012 Stall Katina, Helppo C:1 - 3/14

Tekstit © elen