Elenin muut pikseliponit

Llechwedd Merylwen

KUOLLUT 27.02.2017

"Llechwedd Merylwenin hankinta tuli hetken päähänpistosta kun näin tamman huutokaupattavana ja kukaan ei huutanut siitä. Lihavan ja herttaisen tamman karistettua hieman kiloja on Merylwenistä kuoriutunut yhtä ystävällinen sekä yhä ruokaa rakastava halinalle. Ratsuna Merylwen on vaativa, se ei varmasti tee mitään jos ei ole aivan pakko ja tamman kilpaura oli varsin värikäs ajoittaisten draamakohtausten vuoksi."

27.12.2016 - VWY-III (37p.)
VH15-026-0037 - elen (VRL-01863) - Mrs. G. Briggs
welsh cob (D), tamma, ruunivoikko, 146 cm, s. 18.10.2014

Koulupainotteinen (III A) - KRJ-porrastetuissa 2264.31p (vt. 5)

Poni kilpailee painotuslajissaan porrastetuissa kilpailuissa.
Pistetilanteen näet rekisteriprofiilista!
Polveutuminen & jälkeläiset

Llechwedd Brion - tummanruunikko rämäpäänäkin usein kuvailtu poniori, joka ei urallaan kerännyt mitään kummoista menestystä. Muutama tammanomistaja kuitenkin päätyi käyttämään muhkeaa ja ryhdikästä oria tammoilleen eivätkä tulokset ole olleet hassumpia. Säkäkorkeutta orilla on ilmeisesti yli 150 senttiä, tarkkaa tietoa ei ole.

Glaithtock Brant - Lennokasliikkeinen punaruunikko ori, jolla oli säkäkorkeutta 147 cm. Ori kantakirjattiin jo kolmivuotiaana ja se toimi siitosorina kuolemaansa saakka. Luonteeltaan kuulemma rehellinen ja charmikas. Talyhwydd Gweiriona - Mustanruunikko piirtopäinen tamma, jota kuulemma sai jahdata usein kissoin ja koirin karatessaan kylälle ja naapurin omenapuutarhaan.

Llechwedd Moirwen - Emältäänhän se Merylwen peri värinsä kun Llechwedd Moirwenin papereissa lukee tuntomerkkien kohdalla "ruunivoikko, tähti". 144 cm korkea tamma on tähän mennessä varsonut kahdesti ja Merylwen on sen esikoinen. Tamma on ehtinyt kantakirjattavaksikin ja hyväksytty III-palkinnolla.

Caetlach Hooligan - Hyvin tummasävyinen ruunivoikko welsh cob-ori, joka kilpaili nuorena parivaljakon yhtenä osana ja keräsi rotunäyttelyistä muutamia luokkasijoituksia, olematta kuitenkaan koskaan sen paras. Luonteeltaan rento ja rauhallinen, melkein liikkeelle patisteltava poni, joka lihoi hyvin herkästi. Llechwedd Mirioth - Mukavaa emälinjaa edustava pienikokoinen ja vähän ihmeellisen ulkomuodon omaava tamma, jota ei koskaan ollut tarkoitus astuttaa. Sen ainokainen onkin vahinkovarsa ja sen jälkeen Miriothin kanssa keskityttiin visusti lastenratsun puuhiin ja tamma pidettiin kaukana potentiaalisista sulhasista.
Llechwedd Brion
wD
Glaithtock Brant
wD

wD

wD
Talyhwydd Gweiriona
wD

wD

wD
Llechwedd Moirwen
wD
Caetlach Hooligan
wC

wC

wD
Llechwedd Mirioth
wD

wD

wD


Näytä jälkeläislista »
ori Llygedyn Mortimer, s. 17.01.2017, i. Awyr Barcud 
tamma Llygedyn Modwen, s. 02.09.2016, i. Black Orange


Päiväkirjamerkkinnät & valmennukset

Päiväkirjamerkintä - Pakko kai se on myöntää, että ponitkin vanhenevat. Merylwen tuntuu olevan käytökseltään varsin ikinuori tapaus vaikka siitä on myös kuoriutunut hyvä hoitotäti nuoremmille poneille. Merylwen vietteleekin nyt suht leppoisia eläkepäiviä vanhempien tammojen porukassa ja vatsanympärys kasvaa.

Päiväkirjamerkintä - Tänään koitti päivä, jota en uskonut koskaan tulevaksi. Nimittäin meidän pullasorsa-Merylwen siirtyi kilpailueläkkeelle. Tammalla on pientä jalkavaivaa, joten tuntui paremmalta päästää tamma kevyemmälle menolle mieluummin liian aikaisin kuin myöhään. Fiilis on yhä hyvä ja odottelemme tässä syntyväksi tamman ensimmäistä jälkeläistä.

Päiväkirjamerkintä - On sairasteltu, matkusteltu, kilpailtu, itketty ja naurettu ja nyt on hyvä todeta, että oikea ura Merylwenin kanssa on löytynyt. Tamma on tahkonut hienoja tuloksia kouluradoilta ja noussut tavoitetasolleen pitkän puurtamisen jälkeen. Mielessä siintää jo varsahaaveet, mutta saa nähdä miten käy.

Päiväkirjamerkintä - Meille tulikin pieni sairausloman paikka kun kaviopaise tuli käymään ja laittoi Merylwenin kolmijalkaiseksi. Ilkeaa vaivaa on paranneltu pohjanmaan kautta pitkään ja hartaasti. Tästä tuli tietenkin hyvin epätoivottavaa takapakkia myös treeniin, mutta kunhan tamma pysyy kunnossa vielä vuosia niin kuukauden-parin tauko ei haittaa.

Päiväkirjamerkintä - Treeni, paapominen, ulkoilu ja hyvä ruoka alkavat tehdä tehtäväänsä ja olemme päässeet avamaan ruusukesaldonkin Merylwenin kanssa! Sijoituksia tulee hyvin harvakseltaan eikä missään kovin kovatasoisessa porukassa, mutta olen hyvin tyytyväinen tamman edistymiseen. Pian koittaa pienen loman aika ja palaillaan baanoille kun tähdet ovat kohdillaan.

Päiväkirjamerkintä - Uimatreeni on kannattanut ja Merylweninkin tuntuu huomanneen, että uiminen on hauskaa. Tamma alkaa muistuttaa jo mukavan sutjakkaan sporttiponia ja liikkuminen maistuu paremmin. Silti rakkauttaan ruokaa kohden tämä tamma ei unohda koskaan!

Päiväkirjamerkintä - Treenaaminen alkaa sujua ja ensimmäisissä helpoissa koulukilpakarkeloissakin on jo ehditty pyörähtää. Reissu oli melkoinen ja poistuimme radalta tiukkana kuin viulunkielet. Paperin mukaan prosentit olivat juuri ja juuri yli hyväksytyn rajan. Tästä ei voi kun parantaa!

Päiväkirjamerkintä - Tänään oli jännittävä päivä! Merylwen ja muutama muu poni pääsi ensi kertaa tutustumaan uimiseen matkalla kohti sulavampia linjoja ja vähempiä kiloja. Merylwen oli hyvin vastahankainen, mutta suostui kahlailemaan mukavasti syvemmälläkin. Totutus otetaan pikkuhiljaa, ettei tammaparka säikähdä.

Päiväkirjamerkintä - Vuoden tehokkain projekti on päässyt hyvin alkuunsa eli Merylwenin liikakilojen pudottaminen. Aloitimme varsin varovasti käyntilenkeillä, mutta nyt tamma jaksaa jo hyvin mukana reippaamillakin ravireissuilla. Tamma on löytänyt onneksi mukavan tarhailukaverinkin saman ikäisestä Cella-tammasta.

Päiväkirjamerkintä - Llechwedd Merylwen saapui tänään meille. Tamma tuli ryminällä alas hevosrekasta ja könyttyään polviltaan takaisin ylös se rupesi hirnumaan korvia vihlovasti tarhaileville poneille. Mitä sitä tulikaan ostettua...


VIRTUAALIHEVONEN | A SIM-GAME HORSE