Falkhoeves Nintje NLD

KUOLLUT 28.02.2017

VH06-023-7499
Welsh Part Bred (68,5%), tummanruunikko, tamma, 147 cm
s. 20.05.2009, 4v. 01.06.2009

Kasvattaja: Nina Falke, NLD
Omistaja: elen (VRL-01863)

Re 130 cm -- Ko III A
Estepainotteinen ratsu

01.07.2012 -- 100 - 83,34 - 70 - 98 - 100 - 40 = 87,47% ERL-II
24.05.2012 -- Myönnetty arvonimi, VIR MVA Ch
21.11.2011 -- 0 + 0 + 0 + 0 + 0 = 00p., YLA2
17.08.2011 -- 7,5 + 6 + 6 + 20 + 5 = 44,5p. VWY-II
13.10.2010 -- Myönnetty arvonimi, Ch


Falkhoeves Nintjeen eli tutummin Ninnuun tutustuin alkukesästä 2009. Olin pienellä lomantapaisella matkalla Hollanissa ystäväni luona ja hän kertoi minulle upeasta neljävuotiaasta ponitammasta joka asui läheisen kasvattajan tallilla. Olin vuosia aikaisemmin ostanut samaisen ystäväni kautta upean kilpatammani Shockhoeve Matildan ja olihän tätäkin hienolta kuulostavaa ponia mentävä katsomaan ihan luonnossa. Siellä odottikin hyvin kehittynyt ja hienosti liikkuva ponitamma joka hyppäsi kuin kumipallo. Pitkään ihasteltuani Ninnua sen kasvattaja alkoi vaihvihkaa hieromaan kauppoja kanssa. Loppujen lopuksi olin jo seuraavana päivänä tämän kaunottaren uusi omistaja ja aloin järjestää sille kuljetusta uuteen kotimaahansa.

Kotioloissa Ninnu on melko tammamainen ja se osaa järjestää säpinää lähes jokaisena päivänä. Joskus tamma livahtaa ohitse kun sen kanssa puuhailee karsinassa ja ovi ei ole kunnolla kiinni tai sitten neiti on varsin säpäkkä ja täynnä ruutia kun pitäisi harjoitella hillittyä ja hyvin kontrolloitua kouluratsastusta. Muita tammoja ja ruunia kohtaan Ninnu on useimmiten melko julma ja ajaa liian lähelle tulevat hurjalla mulkaisulla kauemmas hyvin nopeasti. Karsinassaan Ninnu ei paljoa viihtyisi, mieluiten se varmaan vaeltelisi tutkimassa tallin joka nurkan ja kolon. Ruoka-aikaan Ninnu pit'ää joskus aikamoista meteliä, kolistelee ovea ja hörisee malttamattomana. Ninnun kanssa puuhastellessa ei tule tylsää. Harjaustuokiokin on jo aikamoinen tapahtuma kun Ninnu haluaisi kokoajan tutustua lähemmin hoitajansa kanssa tai koluta harjapakin täysin läpi. Joskus tamma nappaa harjan hampaisiinsa ja heiluttelee sitä hurjassa kaaressa jonkinaikaa kunnes antaa harjan lentää sinne tänne. Kavioiden puhdistaminen ja muut puunaustoimenpiteet sujuvat Ninnun kanssa kanssa helposti, neiti tuntuu nauttivan kun sitä puunaillaan ja sillä on seuraa. Kuljettaessa Ninnu osaa joskus hieman tuottaa harmaita hiuksia jääräpäisyydellään. Tammaa saa houkutella kipuamaan lastaussiltaa pitkin kyytiin muutamasta hetkestä puoleen tuntiin. Aina ollaan kuitenkin matkaan päästy, kisapaikoilla Ninnu kiipeää kyytiin paljon vikkelämmin kuin kotona.

Ninnulla ratsastaminen on yleensä aikamoinen kokemus, oli sitten kyse kilpailusuorituksesta tai tavallisesti kotitreenipäivästä. Yleensä neiti yrittää ensialkuun keksiä jotain mielenkiintoista ja paikallaan seisominen ei kiinnostaisi sitten yhtään. Napakalla otteella Ninnun satulaan pääsee helposti, mutta kannattaa varautua, että neiti on heti vauhdissa kun ratsastaja istahtaa satulaan. Tamma tuntuu ottavan vauhtia lähes kaikesta, niin erilaiset säätilat kuin ympäristön muuttuvat tekijät vaikuttavat Ninnuun helposti ja neiti voi yrittää sinkoilla minne sattuu. Tasapainoa ja pitkää pinnaa siis tarvitaan kun tällä ponineidillä ratsastaa. Koulukiemuroiden kanssa Ninnu ei jaksa vääntää pitkään ja kyllästyessään se rupeaa helposti punkemaan pohjetta vastaan ja koittaa laiskotella tehtävien välillä helposti jos ei ole tarkkana. Kun Ninnun saa viritettyä oikeaan työmotivaation tilaan on sen kanssa ilo vääntää myös sileällä. Tamma on suustaan herkkä ja se hakeutuu hyvin kuolaimelle kantaen itse itsensä. Liikkeiltään Ninnu on kevyt kuin keijukainen ja elastisuutta löytyy varsinkin sen ravista. Esteillä Ninnu on kun kumipallo ja sen silmissä on uudenlainen säihke. Tamma tuppaa välillä hieman ryntäämään esteelle ja pilotti saa olla tarkkana, että ei päästä Ninnua sukeltamaan esteelle päättömästi. Kieltelyitä sattuu harvemmin ja useimmiten silloin on syynä ratsastajan erittäin huono tie esteelle.Ninnu hyppää kaikenlaiset esteet hyvin niin kentällä kuin maastossakin, kenttäponin vikaa löytyy siis myös hieman. Esteradalla Ninnu etenee parhaimmillaan tasaisen itsevarmasti ja hyppää pyöreitä hyppyjä reilulla ilmavaralla. Estekilpailuissa Ninnussa on yleensä melko tavalla pidättelemistä ja pitää varoa ettei tamma mene jo lämmittelyssä ylikierroksille ja väsy. Yleensä neiti tuntuu kuitenkin tajuavan kilpailutilanteen ja terästäytyy viimeistään siinä vaiheessa kun siirrytään itse kilpailuradalle. Uusinnoissa Ninnu on verrattoman helppo, se kääntyy näppärästi tiukoille teille ja yleensä vauhtia löytyy vaikka muille jaettavaksi.

Jälkeläiset
*10.08.2012 t. Saskia Nienke (i. Leahorst Vernicel)
*15.06.2012 t. Astrid Brechina (i. Foundations xx)
*29.07.2010 t. Noelle (i. All In The Name Off xx)
*27.09.2009 o. Gauthier (i. Desordem Geral)


Polveutuminen & sukuselvitys
Kjierhovs Fantom
WPB (75%), 146 cm
Re 120 cm - Ko III
Randalino
WPB (50%), 145 cm
Hollow End xx
Engl. Täysiverinen, 163 cm
Gweiriann Heulud
sektio B, 132 cm
Kjierhovs Delyth
sektio B, 136 cm
Llwardwrth Dwnn
sektio B, 135 cm
Bourdwr Polarea
sektio B, 132 cm
Falkhoeves Trisha
WPB (62,5%), 145 cm
Re 110 cm - III A
Falkhoeves Nino
WPB (75%), 146 cm
Gwrinn Caleido
sektio B, 135 cm
Gwyneth
WPB (50%), 145 cm
Voulenhaal Prinzessin
WPB, 146 cm
Disbelieving xx
Engl. Täysiverinen, 158 cm
Mountain Princess
sektio A, 119 cm

Ninnun isä on upea Hollannissa syntynyt ja kasvanut ori Kjierhovs Fantom (75%). Säkäkorkeutta tällä energisellä ja upeasti liikkuvalla orilla on 146 cm. Kilpa-areenoilla Kjierhovs Fantom on esiintynyt ahkerasti varsinkin nuorempana, parhaimpina meriitteinä ehdottomasti suuren laatuarvostelun ikäluokan voitto. Ori hyppää kevyesti 120 cm ratoja ja ratsuna se on kuulemma hyvin herkkä ja hyppytekniikaltaankin kiitettävä. Jalostuksessa Kjierhovs Fantom on jättänyt jälkeensä laadukkaita poneja niin este- kuin kouluradoillekin. Randalino on ensimmäisen polven risteytyksestä syntynyt mustanruunikko Welsh Part Bred-ori. Se on kantakirjattu II-palkinnolla kohtuuhyvin pistein ja kantakirjauslausunnossa oriin leimoja raviliikkeitä kehutaan melkoisesti. Kilpailuissa Randalinoa on pääosin näkynyt estepuolella ja ori suorittaakin helposti yli metrin ratoja. Hollow End xx on englantilaissyntyinen täysiverinen jonka taustalta löytyy pääosin laukkahevosia. Melko pienikokoinen ori ei itse ole koskaan startannut laukkaradoilla vaan se on päässyt kilpailemaan kenttäradoilla melkoisen menestyksekkäästi. Jalostuksessa ori on jättänyt muutaman erittäin hienon kilpailuissa menestyneen jälkeläisen. Gweiriann Heuludd on hyvin kauniin ulkomuodon omaava B-sektion welsh-tamma. Sen sukutaulusta löytyy useita näyttely- ja show-voittajia ja Gweiriann on itsekin menestynyt näyttelykehissä mukavasti synnyinmaassaan ennen kuin se myytiin Hollantiin. Tämän jälkeen tamma on toiminut pääosin siitoksessa. Kjierhovs Delyth on melkoisen pippurinen B-sektion tamma jonka taustalta löytyy hienoja walesilaisia sukulinjoja. Delyth on 136 cm korkea ja se on kilpaillut satunnaisesti este- ja koulukilpailuissa junioriratsastajien kanssa. Kantakirjaan se on hyväksytty upeasti I-palkinnolla kiitettävin pistein. Välivuosina kilpailemisen lomassa tamma on varsonut tähän mennessä neljä kertaa. Llwardwrth Dwnn on erittäin upeasti liikkuva ja paljon karismaa omaava B-sektion poniori. Se on syntynyt Walesissa ja sieltä se myytiin pois 3-vuotiaana huutokaupan kautta. Hollannissa ori on hyväksytty kantakirjaan II-palkinnolla ja se on jo palkittu myös jälkeläistensä tuoman menestyksen myötä. Bourdwr Polarea on melkoisen pienikokoinen, vain 132 cm korkea, siro B-sektion tamma. Se edustaa hienoja sukulinjoja joista löytyy menestyneitä oreja sekä tammoja kasapäin. Tamma on hyväksytty kahdessa eri maassa kantakirjaan II-palkinnolla ja sen jälkeläiset ovat olleet erittäin haluttuja kasvattajien keskuudessa.

Falkhoeves Trisha on samalta kasvattajalta kuin Ninnukin. 145 cm korkeassa tammassa on 62,5% welshverta ja sen sukutaulusta löytyy varsin hienoja suoritusponeja. Luonteeltaan Falkhoeves Trisha on hyvin herkkä ja se on kuulemma hyvin vaativa ratsastaa. Tamma hyppää helposti teknisiäkin ratoja 120 cm tasolla ja se on kuulunut myös juniorien estemaajoukkueeseen. Falkhoeves Trisha on kantakirjattu I-palkinnolla. Ninnu on emänsä ensimmäinen jälkeläinen. Welsh Part Bred-ori Falkhoeves Nino oli aikoinaan melkoinen sensaatio sen voittaessa ponien oritestin huippupistein jonka jälkeen se myös hyväksyttiin kantakirjaan I-palkinnolla. Kilparadoilla Falkhoeves Nino esiintyi kansainvälisilläkin areenoilla voittaen monta kilpailua. Hyppylahjoistaan tunnettu Nino on myös ollut erittäin suosittu jalostuksessa, sen varsoissa onkin useita yhtä lupaavia kilpaponeja kuin isänsäkin. Welshverta Falkhoeves Ninossa on 75%. Gwrinn Caleido on melkoisen massakas ja suuren egon omaava B-sektion ori joka on vaikuttanut monen eri maan ponijalostukseen. Alun perin brittiläisperäinen on kantakirjattu Hollannissa II-palkinnolle. Kilparadoilla tätä oria ei olla pahemmin nähty, se on keskittynyt täysin siitosorin tehtäviin. Gwyneth on melkoisen hienosta yhdistelmästä syntynyt 50% welshverta omaava Part Bred-tamma. Tamman isä on Angloarabi ja emä A-sektion Welsh. Gwyneth on hyvin siro rakenteellisesti ja ratsunakin herkkä, sen satulaan ovatkin parhaiten sopineet junioriratsastajat. Säkäkorkeutta tammalla on 145 cm. Voulenhaal Prinzessin on hyvin menestyksekkäällä kasvattajalla syntynyt kuvankaunis Part Bred-tamma. Varsana Voulenhaal Prinzessin voitti suuren rotunäyttelyn BIS-varsan tittelin ja vanhempanakin se on kerännyt meriittejä esteradoilta. Kantakirjaan tamma on hyväksytty I-palkinnolla ja myös moni sen jälkeläisistä on seurannut emänsä jalanjälkiä. Varsoja tammalla on seitsemän kappaletta. Disbelieving xx on laukkalinjoista osittain polveutuva brittisyntyinen ori. Se päätyi nuorena kuitenkin jo kenttäratsastajan talliin ja orille urkenikin hieno ura kansainvälisissä kilpailuissa. Kilpailemisen lopetettuaan ori myytiin Hollantiin siitosoriksi kuulemma suurella summalla ja sille on siunaantunut jo lähemmäs neljäkymmentä jälkeläistä. Mountain Princess on Saksassa syntynyt A-sektion ponitamma. Suvullisesti se on hyvin mielenkiintoinen edustaen hyvin vanhoja brittiläisiä linjoja. Saksasta tamma myytiin huutokaupan kautta Hollantiin jossa onkin viettänyt ison osan elämästään. Kantakirjaan Mountain Princess on hyväksytty III-palkinnolla.

Näyttelyt

13.03.2012 Cwmnantcol - LKV1/12 MVA-SERT, JS (pt. Isla P.)
11.09.2010 WPRC - LKV2/8 IrtoSERT, JS (pt. Kati S.)
29.08.2010 Fontanelle Park - LKV2/8 IrtoSERT, JS (pt. Isla P.)
23.08.2010 Neon - LKV3/13 IrtoSERT, JS (pt. Isla P.)
15.07.2010 Ares - LKV1/7 MVA-SERT, JS (pt. Iina A.)

Kilpailut

ERJ:n alaiset estekilpailut - 41 sijoitusta/voittoa
23.10.2009 Gräslund, 110 cm - 4/36
23.10.2009 Gräslund, 100 cm - 2/53
22.10.2009 Gräslund, 90 cm - 4/29
22.10.2009 Gräslund, 100 cm - 4/38
21.10.2009 Gräslund, 90 cm - 4/29
21.10.2009 Gräslund, 110 cm - 5/36
20.10.2009 Gräslund, 110 cm - 3/36
12.10.2009 Reeyah Ponies, 120 cm - 1/50
12.10.2009 Reeyah Ponies, 100 cm - 1/50
11.10.2009 Reeyah Ponies, 120 cm - 4/50
10.10.2009 Reeyah Ponies, 100 cm - 6/50
10.10.2009 Reeyah Ponies, 110 cm - 7/50
10.10.2009 Reeyah Ponies, 120 cm - 1/50
09.10.2009 Reeyah Ponies, 110 cm - 4/50
08.10.2009 Reeyah Ponies, 110 cm - 2/50
08.10.2009 Reeyah Ponies, 100 cm - 1/50
07.10.2009 Reeyah Ponies, 110 cm - 7/50
06.10.2009 Reeyah Ponies, 120 cm - 6/50
06.10.2009 Reeyah Ponies, 110 cm - 5/50
06.10.2009 Reeyah Ponies, 110 cm - 6/50
06.10.2009 Cornir, 140 cm - 4/30
03.09.2009 Naturael, 100 cm - 3/100
02.09.2009 Naturael, 100 cm - 4/100
01.08.2009 Kultahuisku, 80 cm - 6/100
31.07.2009 Kultahuisku, 100 cm - 5/100
26.07.2009 Stud Monument, 120 cm - 6/100
24.07.2009 Sarkasmi, 100 cm - 2/80
23.07.2009 Barrier Stall, 100 cm - 1/20
23.07.2009 Barrier Stall, 100 cm - 4/20
21.07.2009 Barrier Stall, 100 cm - 2/20
19.07.2009 Barrier Stall, 100 cm - 4/20
18.07.2009 Barrier Stall, 100 cm - 4/20
17.07.2009 Barrier Stall, 100 cm - 3/20
14.07.2009 Xcalibur, 120 cm - 1/30
12.07.2009 Xcalibur, 120 cm - 1/30
09.07.2009 Barrier Stall. 60 cm - 2/20
07.07.2009 Bluff 91, 90 cm - 2/60
07.07.2009 Bluff 91, 80 cm - 3/59
04.07.2009 Barrier Stall, 60 cm - 4/20
27.06.2009 Juwel Riders, 110 cm - 1/51
26.06.2009 Gwen Ponies, 130 cm - 2/15

KRJ:n alaiset koulukilpailut - 05 sijoitusta/voittoa
12.10.2009 Reeyah Ponies, Helppo A - 7/50
12.10.2009 Reeyah Ponies, Helppo A - 1/50
11.10.2009 Reeyah Ponies, Helppo A - 4/50
10.10.2009 Reeyah Ponies, Helppo A - 2/50
09.10.2009 Reeyah Ponies, Helppo A - 5/50

Muut kilpailut - 14 sijoitusta/voittoa
03.07.2009 Llygedyn Welsh, 130 cm - 3/13
02.07.2009 Llygedyn Welsh, 130 cm - 2/13
02.07.2009 Llygedyn Welsh, 120 cm - 1/17
01.07.2009 Llygedyn Welsh, 130 cm - 1/13
30.06.2009 Llygedyn Welsh, 110 cm - 2/14
25.06.2009 Yavin Cobs/Tessa, 130 cm - 2/9
24.06.2009 Yavin Cobs/Tessa, 130 cm - 2/9
24.06.2009 Yavin Cobs/Tessa, 120 cm - 1/14
22.06.2009 Yavin Cobs/Tessa, 130 cm - 3/9
21.06.2009 Yavin Cobs/Tessa, 130 cm - 1/9
17.06.2009 Yavin Cobs/Tessa, 130 cm - 3/9
16.06.2009 Yavin Cobs/Tessa, 110 cm - 2/18
15.06.2009 Yavin Cobs/Tessa, 120 cm - 2/14
15.06.2009 Yavin Cobs/Tessa, 110 cm - 3/18

28.09.2010 WPRC, Riding Class - 1/12 Ridden Champion I, Overall Supreme Champion
26.09.2010 WPRC, Riding Class - 1/12 Ridden Champion I
14.09.2010 WPRC, Riding Class - 1/7 Ridden Champion I

Valmennukset & päiväkirjamerkintöjä
Päiväkirjamerkintä - Olemme saaneet tamman uran näyttelykehissä hyvin käyntiin ja tuomaritkin tuntuvat pitävän Ninnun ulkomuodosta. Neiti on yleensä luokan kärkipäässä ja ollut jopa muutamaan otteeseen taistelemassa BIS-kehässä serteistä. Suurena toiveena onkin saada tammasta ainakin Champion ennen kuin se pääsee VWY:n laatuarvosteluun.

Päiväkirjamerkintä - Ninnun ura kilparadoilla on päässyt loppupisteeseensä ja pikkuhiljaa tamma siirtyy eläkkeelle. Kokonaan se ei kuitenkaan jää lepäämään laakereilleen vaan ohjelmassa on ainakin näyttelyissä käymistä ja tietenkin peruskunnon ylläpitävää liikuntaa. Ninnun viimeisin varsa, kaunis Noelle, on matkannut jo uuteen kotiinsa. Ninnua ei kuitenkaan ole tarkoitus astuttaa vielä uudelleen.

Estevalmennus - Saapuessani maneesiin oli elen ja Ninnu jo hyvässä vauhdissa lämmittelemässä. Aloitin heti muutaman lämmittelyesteen kokoamisen toiselle pitkälle sivulle ja opastin elenin ottamaan ohjat vielä aavistuksen verran lyhyemmäksi ja tekemään reippaasti pulipidätteitä pitäkseen Ninnun kurissa. Tamma ylitti treeniesteet helposti useampaan otteeseen, joten vaikeutin tehtävää. Nostin esteiden korkeutta, mutta pidin etäisyydet lyhyinä. Ninnu selvisi kaikista asettamistani tehtävistä hieman turhalla vauhdilla, mutta muuten oikein ketterästi. Elenin on syytä muistaa huolelliset puolipidätteet ja rauhalliset pohkeet jotta Ninnu pysyy varmasti ratsastajan toivomassa tahdissa. (Valmentajana daivive)

Estevalmennus - Olin pyytänyt eleniä taas lämmittelemään ennen kuin saapuisin paikalle, jotta olisi helpompi aloittaa valmennus heti. Eilisen estejumppatreenin jälkeen päätin treenata ratsukon kanssa enemmän lähestymisiä ja tempoa. Pystytin muutaman esteen pitkin maneesia ja opastin elenille "radan". Tarkoitus oli lähestyä esteitä tasaisessa vauhdissa suoralla tiellä. Jokaisen onnistuneen radan läpimenon jälkeen vaikeutin tehtäviä aavistuksen, lisäämällä esteiden määrää ja lyhentämällä teitä. Ninnun vauhti tahtoi kiihtyä hieman turhan paljon ja moni kaarteista venyi siksi liian pitkiksi. Elen oli kuitenkin päättäväinen ja valmennus voitiin lopettaa hyvillä mielin hienon suorituksen jälkeen. (Valmentajana daivive)

Estevalmennus - Lämmittelimme ravitehtävillä. Alkuun Ninnu oli innokas ja menitte useaan kertaan voltteja rauhoitukseksi. Lopulta Ninnu alkoi keskittyä ja jatkoimme. Kokosin uran sisäpuolelle ristikon ja 50cm pystyesteen. Ensimmäisenä tulitte ristikolle. Hyppy meni tasaisesti ja keskeltä. Sama pystyesteellä. Tulitte ne vielä toisen kerran yhtä hyvin. Nostimme pystyestettä aina kymmenen senttiä ja muutin toisella nostolla ristikon toiseksi pystyesteeksi. Tulitte nyt 80cm pystyesteet laukassa. Ensimmäisellä esteellä hyppy lähti hieman myöhään ja laskeutuminen oli siksi tönkkö. Sen takia toisellakin esteellä Ninnu ei oikein keskittynyt ja hyppy olisi voinut olla parempi. Nostimme esteitä vielä 100cm ja teimme loppuun 110cm okserin. Hyppäsitte okserin kaksi kertaa onnistuneesti. Ensimmäisellä kertaa hyppy oli hieman pitkä, mutta muuten onnistunut. (Valmenatajana pooli)

Estevalmennus - Toisen päivän valmennuksessa Ninnun kanssa me keskityimme ison luokan esteisiin ja hieman vaikeampiin tehtäviin. Aloitimme tietysti lämmittelyllä, mutta heti lämmiteltyämme ristikolla jatkoimme pystyeste-sarjaan jossa oli kolme estettä. Kaksi ensimmäistä olivat 60cm ja viimeinen hieman matalempi, 50cm. Tilaa jäi vain yhdelle askeleelle joka esteen väliin joka hieman hämmensi Ninnua. Siltikin hypyt menivät hyvin. Purimme nopeasti muut esteet ja muutaman jätin. Niistä rakensin okserin ja pystyesteen joka oli 80cm. Ne olivat eri puolilla kenttää joten pystyitte keskittymään yhteen kerrallaan. Okseri oli ensimmäisenä ja se oli sen verran korkea, että tulitte laukassa. Ninnu kuunteli koko onnistuneen hypyn ajan kaikkia apuja ja jatkoi hyvän rauhallisessa laukassa esteeltä. Pystyesteellä hyppy lähti hieman myöhään, mutta muuten sekin sujui mainiosti. Sitten nostin esteitä ja laitoin mukaan vesiesteen okserin tilalle. Pystyesteen eteen ja taakse laitoin trippelin ja toisen pystyesteen. Korkeutta löytyi jo 110cm. Trippeli-pystyeste-pystyeste-sarja meni hyvin vaikkakin viimeisen esteen jälkeen Ninnu hieman kiihdytti ja tulitte turhan nopeassa tahdissa vesiesteelle. Vauhdin takia, ja sen, että Ninnu hieman pelästyi sinistä patjaa esteen alla, laukkasitte ohitse. Kun tilanne rauhoittui, jatkoitte ja tulitte toisella yrittämällä hyvin esteen yli. Sitten pääsitte lepäilemään talliin. (Valmenatajana pooli)

Estevalmennus - Ninnu oli energinen ja valpas teidän tullessa kentälle. Pidit ponin kuitenkin hyvin avuilla ja kanavoit sen energian esteille. Harjoituksena olleet metrin korkuiset suhteutetut sarjat menivät teiltä hyvin ja Ninnu keräsi hyvin jalat alleen hypyssä. Kaunis poni, jolla myös tekniikka kohdallaan. (Valmentajana Jenna)

Estevalmennus - Tässä valmennuksessa keskityimme teiden ratsastamiseen hieman erikoisemmilla esteillä, sillä harjoituksessa oli mukana portti ja muurieste, jotka olivat lähekkäin toisiaan kaarevalla uralla. Ninnu nautti selvästi haastavammasta menosta ja paria kolahdusta lukuun ottamatta selvisitte hyvin. Ninnun kanssa pystyit ratsastamaan hyvin tiukan kaarteen esteiden välille. (Valmentajana Jenna)

Estevalmennus - Ratsukon alkulämmittelyn loppupuolella tamma näytti hieman kireältä, joten alkutehtäväksi otettiin pelkästään iso liuta maapuomeja, jotka tuli ylittää tasaisessa ravissa hevosen päästessä hieman vapaammin venyttämään askeltaan. Ratsastajan antaessa enemmän vapautta ratsulleen tasapainoittui vauhti merkittävästi ja puomienkin jälkeen poni oli edelleen rauhallinen ja hieman parempaan, matalempaan työskentelymuotoon ratsastettu. Vaikka tämä tamma kapasiteettinsa puolesta hyppäisi lähes mitä tahansa, otettiin tehtäväksi ratsastaa matalille sarjoille erimittaisilla sarjaväleillä rentoa, eteenpäinpyrkivää laukkaa ja tarkastellen ratsastajan asentoa - ei liian räväkkää myötäystä näin pienillä esteillä, pelkästään mukautuminen hyppyyn. Ratsastajan rauhoittuessa rauhoittui ratsukin huomattavasti ja suoriutui annetuista tehtävistä paljon tyytyväisemmän oloisena. (Valmentajana mmeiju.)

Estevalmennus - Alkuveryttelyssä Ninnu sipsutteli menemään, säikkyen niin tummaa maneesinovea kuin minuakin maneesin keskellä. Tottuneesti sait tamman kuitenkin avuillesi, ja aloittelimme alkuun puomiharjoituksella. Lisätessämme kavaletin puomien jälkeen Ninnu päätti harjoittaa pituushyppyä. Sait tamman kuuntelemaan monilla monilla pidätteillä, ja niin pääsitte kunnialla harjoituksen lävitse. Lopputunnista menimme este-este-puomi-harjoitusta. Tamman imu esteelle näkyi selvästi, toisen esteen jälkeinen puomi meni miten sattui. Rohkeampien pidätteiden jälkeen sait Ninnun esteen jälkeen takaisin nopeammin, ja puomi osui oikeaan askeleeseen. Rohkaistuessasi käyttämään hieman voimakkaampia mutta nopeampia apuja Ninnukin terävöityi ja kontrolli lisääntyi. (Valmentajana Vipeltäjä)

Luonne © elen

Virtuaalihevonen :: A SIM-game horse