Virtuaalihevonen | a sim-game horse

KUOLLUT 14.03.2017

Llygedyn Neifion Ddu

ruunikko welsh cob -ori (D), 147 cm, s. 01.09.2010
omistaja/kasvattaja: elen (VRL-01863)
3v. 01.12.2010 - VH11-026-0113

Tumma komistuksemme Llygedyn Neifion Ddu on monella tapaa kasvattajana päiväunieni täyttymys. Ori on rakenteellisesti erittäin hyvä, sillä on mukava luonne, se osaa hypätä ja vielä kaiken kukkuraksi on menestystä sadellut mukavaan tahtiin. Suvullisesti Neifion on itselleni tärkeä, se edustaa yhtä menestyksekkäintä tammalinjaani.

Meriitit

Sijoituksia estekilpailuista 30 kpl :: Sijoituksia koulukilpailuista 23 kpl

14.12.2011 - Champion arvonimi myönnetty

14.03.2017 - jalostusarvokirjain VWY-B
01.07.2012 - 74 - 76,67 - 75 - 39 - 95 - 18 = 67,59% ERL-III
18.04.2012 - 27 + 36 + 40 + 32 = 135p., YLA2
15.12.2011 - kantakirjattu II-palkinnolla (70p.)


Llygedyn Neifion Ddu eli kotioloissa Neifion tai Nessu on lähes ruunamaisen rauhallinen ja hyväkäytöksinen nuori poniherra. Se edustaa upeaa ja hieman erilaisempaa yhdistelmää, mutta tämä ei varmasti tule hidastamaan tätä poikaa ollenkaan.

Nessu sai kasvaa melko pitkään poikamieslaumassa ja riehua siellä sydämensä kyllyydestä kaverien kanssa, näin ori oli aina purkanut energiansa kun se otettiin käsittelyyn ja oppi käyttäytymään siivosti ihmisten kanssa. Hoidettaessa Nessu seisoo hiljaa paikoillaan ja karsinassaan sitä ei tarvitse edes sitoa kiinni harjauksen taikka satuloinnin ajaksi. Pesukarsinassa Nessu ei pahemmin viihdy ja vesiletkun käteen ottamine saattaa saada aikaan pientä steppailua. Ulkoilessaan ori ei myöskään viihdy sateessa vaan seisoo sadepäivinä portilla odottamassa sisälle pääsyä. Muutoinkin käsiteltäessä Nessu on melkein helpoksi kuvattava, vieraissa paikoissakin ori on hyvin nopeasti kuin kotonaan.

Nessun peruskoulutus vei hieman tavallista pidempään, ori tuntui olevan hieman hitaasti kypsyvää mallia. Nessu kannattaa aina verrytellä perusteellisesti sileällä ennen hyppäämistä, muuten käännökset menevät helposti ulkopohjetta vasten punkeamiseksi ja eteneminen on kaukana sulavasta yhteistyöstä. Hyppyponina Nessu on muuten varsin näppärä ja sen kanssa on kivaa hypätä. Se ei ole maailman nopein taikka notkein kääntymään, mutta hyppää varmasti kyttäilemättä kaikenlaiset esteet ja yrittää varmasti. Kouluratsastusta ja perusjumppaamista ei tule unohtaa Nessun kanssa koskaan ja pääosin orin kanssa treenataankin joko sileällä tai sitten rennosti maastoillen, liikaan hyppäämiseen Nessu kyllästyy melko nopeasti ja saattaa ruveta kolauttelemaan puomeja. Tärkeintä Nessun kanssa sileällä on ratsastaa ori rennoksi ja takaosan moottori mukaan liikkeeseen, peräänanto tulee kyllä sieltä sitten lähes itsestään kunhan Nessu on ohjan ja pohkeen välissä.

Jälkeläiset

04.09.2014 t. Llygedyn Rhamant e. Llygedyn Rhiannon
05.11.2013 o. Pencalow Peredur (e. Aelwen Pelegia) ERJ-III
01.01.2013 t. Hwyl Fawr Delyth (e. Bye September)
05.11.2011 o. Llygedyn Draen Llwynai (e. Llygedyn Draenllwyn)
04.09.2011 o. Criallt Merrion (e. Criallt Mindlws Myth)
02.07.2011 t. Llygedyn Rhian (e. Ffraid Reannon) VWY-II, YLA2

Sukua netissä 4. polvea

Llygedyn Penrith
Welsh Cob (D), 158 cm

VWY-II, YLA1, VPA1
Aelwen Dark Magic
Welsh Cob (D), 148 cm
Sprietland's Black Magic
Welsh Cob (D), 148 cm
Aelwen Edwina
Welsh Cob (D), 148 cm
Llygedyn Teleri
Welsh Cob (D), 150 cm
Golden Prince VER
Welsh Cob (D), 144 cm
Llygedyn Treisiad
Welsh Cob (D), 146 cm
Rhoscfflach Seren Aerith
Welsh Cob-tyyp. (C), 130 cm

Ch, VWY-II, KTK-III

Glamour's Apache
Welsh Cob-tyyp. (C), 130 cm
Fiin Africa
Welsh Cob-tyyp. (C), 132 cm
Fiin Electrica
Welsh Cob-tyyp. (C), 135 cm
Rhoscfflach Seren Aur
Welsh Cob-tyyp. (C), 131 cm
AT Can U Hear It
Welsh Cob-tyyp. (C), 130 cm
Caithwrn Rhelyd Ariawd
Welsh Cob-tyyp. (C), 131 cm

isälinja: Llygedyn Penrith - Aelwen Dark Magic - Sprietland's Black Magic - Sprietland's Regent
emälinja: Rhoscfflach Seren Aerith - Rhoscfflach Seren Aur - Caithwrn Rhelyd Ariawd


Valmennukset & päiväkirjamerkinnät

Estevalmennus -- Ensimmäisen valmennuksen aiheena olivat suorat linjat ja hyvät lähestymiset. Harjoittelimme tätä pienillä esteillä ja vähän haastavammilla teillä. Nessu meni hienosti, vaikka alkuun olikin vähän jäykkä, eivätkä kaarteen meinnneet oikein sujua. Loppuvalmennus meni kuitenkin hienosti ja orin hypyt olivat mukavan rennon näköisiä. (Valmentajana Mari H)

Estevalmennus -- Toisena päivänä harjoittelimme ratsukon kanssa innarilla. Tämä teki Nessulle todella hyvää, koska ori oli eilen vähä jäykän oloinen. Nessu vertyikin harjoituksen avulla paljon, ja lopuksi se liikkui todella rennosti ja pitkin askelin. Esteet eivät vieläkään olleet mitään isoja, mutta se ei Nessua haitannut, vaan se hyppäsi suurella innolla. (Valmentajana Mari H)

Estevalmennus -- Tänään päästiin jo hyppäämään isompia esteitä ja myös muutamia erikoisesteitä. Alkuun otettiin ensin muutaman kerran innari hyppyjä, koska Nessu rentoutui viimeksi niiden avulla niin hyvin. Kun Nessu liikkui rennommin, sen huomasi heti sen hyppytyylistä isommilla esteillä ja myös lähestymisistä ja kaarteista. Erikoisesteet eivät tuottaneet ongemia, vaan Nessu ylitti ne hetkeäkään epäröimättä. (Valmentajana Mari H)

Estevalmennus -- Viimeinen valmennus ja tehtävänä oli suorittaa kokonainen rata. Tätä varten oli harjoiteltu edelliset kolme kertaa ja sen kyllä huomasi. Esteet olivat Nessun oman tason korkeudella ja orin hyppy kulki rennosti. Lähetymisetkin sujuivat, eikä kaarteissakaan ollut enää niin jäykän nököistä. (Valmentajana Mari H)

Estevalmennus -- Ori oli valmiiksi verrytelty ennen kuin aloitimme työskentelyn. Olin pystyttänyt maneesiin pienen radan joka koostui 60-80cm korkeista pystyesteistä ja oksereista, joukossa yksi sarja. Alkuun ori oli hieman tahmea ja liikkumisesta ei meinannut tulla mitään, mutta hetki hetkeltä se virkeni enemmän ja laukka alkoi sujua paremmin. Ensimmäisistä esteistä pari tipahti, sillä ori hyppäsi liian kaukaa. Vauhdin lisääntyessä hypytkin alkoivat olemaan hallitumpia eikä puomit enään kolisseet. Huomasin yhdeksi ongelmakohdaksenne kaarrokset jolloin vauhti meinasi joka kerta hidastua huomattavasti. Pitämällä pohkeet kiinni ja antamalla orille enemmän tilaa liikkua, alkoi kaikki sujumaan paljon paremmin. (Valmentajana Natalia)

Estevalmennus -- Neifion oli tänään hieman energisempi ja verryttelyn jälkeen työskentely oli sujuvampaa kun viimeksi. Laukassa ori liikkui paremmin ja hypyt sujuivat paremmin. Hyppäsimme tänään kahta yksittäistä estettä jotka oli aseteltu niin, että ratsastit kahdeksikkoa. Näin pyrimme parantamaan hieman kaarroksissa liikkumista. Joidenkin hyppyjen jälkeen jouduit vaihtamaan laukan erikseen kun se ei vaihtunut esteen päällä. Pikkuhiljaa sekin alkoi luonnistumaan paremmin ja vauhti alkoi pysymään suht reippaana kaarroksissa. Olin tyytyväinen tähän kertaan, sillä olimme edistyneet paljon. Jatkossakin kannattaa yrittää hyödyntää tätä harjoitusta, niin hyppääminen alkaa sujua vieläkin paremmin. (Valmentajana Natalia)

Estevalmennus -- Saapuessani paikalle oli parivaljakko jo täydessä vauhdissa vetreyttelemässä lihaksiaan. Neifionista puhkui intoa ja elenillä oli ajoittain hankala pitää orin vauhti kohtalaisena. Kun pääsimme estetreeneihin, antoi ori todella kaikkensa ja hyppäsi hyvin ilmavaroin pienehköjen esteiden yli. Elen myötäsi hyvin Neifionille ja yhteistyö oli kehuttavaa. Muutaman kerran tahtoi Neifion hieman ryöstää esteelle, mutta nämäkin korjaantuivat muutamin napakoin pidätyksin. Treenien jälkeen jätin ratsukon jäähdyttelemään rauhassa. Teitte oikein hyvää työtä! (Valmentajana daivis)


Estevalmennus -- Jo verryttelyssä Neifion näytti kovan intonsa keskellä kenttää oleville esteille. Elen joutui taistelemaan kynsin ja hampain pitääkseen orin uralla. Kun vihdoin päästin ratsukon treenaamaan lähestymisiä esteille, oli Neifionin reaktio sanoin kuvaamaton. Orin olemuksesta huomasi heti miten paljon se nauttii vauhdikkaasta menosta. Käskin kuitenkin elenin pitää Neifion hallinnassa ja opastin heidät muutaman kerran ravissa esteelle. Orilla oli hankalaa pitää ravi puhtaana, mutta muutaman kierroksen jälkeen tämäkin sujui mutkitta. Kunhan elen muistaa pitää Neifionin vauhdin hieman rauhallisempana, onnistutte varmasti radasta kuin radasta. (Valmentajana daivis)
Estevalmennus -- Valmiiksi lämmitellyt ratsukko pelasi hyvin yhteen jo valmennuksen alusta ja ratsastajan toiveesta keskityttiinkin lähinnä pikkutarkkaan hiontaan lähestymisissä ja ratsastajan asennossa. Tehtävänä oli jumppasarjoja matalilla korkeuksilla ja pitkällä suoralla lähestymisellä, jolloin ratsastajan tehtävä oli lähinnä kontrolloida ratsun vauhtia ennen estettä ja olla selässä häiritsemättä esteiden aikana. Yhden tai kahden hieman epäonnistuneen esteelle ratsastuksen jälkeen ratsukko ymmärsi asian ytimen, säilytti hyvän, tasaisen laukan eikä ratsukon kumpikaan jäsen liioitellut hypyssä. Onnistumisten jälkeen siirryttiin suhteutetuille esteväleille, ja näin ollen edelleen tasaisen laukan säilyttäminen oli avainasia. Ensimmäisen tehtävän avittamina ratsukko suoriutui kiitettävästi vaikeahkoistakin väleistä. (Valmentajana mmeiju.)

Estevalmennus -- Jo alkukäynneissä näin Nessun energian, se näkyi reippaana liikkeenä ja välillä ori yritti karata raviin. Tein keskihalkaisijalle puomisarjoja, joita olisi tarkoitus mennä ravissa. Harjoituksen tarkoitus oli saada Neifion kunnolla avuille; kääntymään melko tiukasti ja lyhentämään askelta puomeille. Aluksi ori protestoi ja jyräsi ulkopohjetta vastaan haluamatta asettaa päätään sisälle ja yritti rynniä pää pystyssä puomeille. Harjoituksen edetessä Neifion tajusi idean ja rentoutui. Samalla puomitehtävälle harjoittelimme myös laukanvaihtoja. Pidensin välit sopivaksi laukalle ja pyysin vaihtamaan laukan aina kaarteessa, jolloin se olisi Neifionille helpompaa. Ellei vaihto onnistuisi, niin sen voisi tehdä ravissa. Muutaman kerran Neifion pudottikin raville, mutta myötälaukassa oli helpompi sujua ja ori vaihtoi laukan useasti oikein. Hyppäämisen aloitimme pienillä esteillä, kyseessä oli laaja kahdeksikko, jonka molemmissa kaarteissa ja keskellä oli 40cm korkeat pystyesteet. Neifion vaihtoi laukan sujuvasti esteen päällä ja sujui eteenpäin hyvässä estelaukassa. Lyhennykset eivät menneet aivan nappiin ja muutaman kerran ori hyppäsi vähän liian kaukaa tai tuli ihan pohjaan, jolloin myös ratsastajan tasapaino horjui. Isommille esteille siirryttäessä lyhentämiset sujuivat hallitummin. Muista pitää vastaan, ettei Neifion lähde ryntäämään esteelle, tärkeintä on hallittu, napakka ja aktiivinen laukka, joka sujuu eteenpäin. Hienoa työtä! (Valmentajana NEO pessimist)


Kantakirjaus 15.12.2011

17 + 19 + 18 + 16 = 70p.
"Nuoren oloinen. Hyvä rotuleima, vahva takaosa. Piirteetön säkä, painunut selkä."

Näyttelytulokset

Ainoastaan sertit!

22.10.2011 Adina - LKV1/12 MVA-SERT (BIS3), JS (pt. Christina J.)
01.10.2011 Cwmnantcol - LKV3/12 IrtoSERT, JS (pt. Kati K.)
29.04.2011 Varpumäen Hevostila - LKV1/9 IrtoSERT, JS (pt. Terhi N.)
23.10.2010 Trystan - LKV2/7 IrtoSERT, JS (pt. shonna)

Kilpailutulokset

Esillä ainoastaan sijoitukset
21.12.2010 Paraatiponit, 120 cm - 2/6
20.12.2010 Paraatiponit, 120 cm - 2/7
19.12.2010 Paraatiponit, 110 cm - 1/10
17.12.2010 Paraatiponit, 130 cm - 1/6
16.12.2010 Paraatiponit, 120 cm - 2/7
15.12.2010 Paraatiponit, 130 cm - 2/6
14.12.2010 Paraatiponit, 120 cm - 1/7
14.12.2010 Paraatiponit, 110 cm - 2/10
13.12.2010 Paraatiponit, 130 cm - 2/6
12.12.2010 Paraatiponit, 130 cm - 2/6
07.12.2010 Paraatiponit, 120 cm - 2/18
05.12.2010 Paraatiponit, 110 cm - 1/21
03.12.2010 Paraatiponit, 110 cm - 2/21
01.12.2010 Paraatiponit, 130 cm - 3/18
29.11.2010 Paraatiponit, 110 cm - 4/21
24.11.2010 Paraatiponit, 110 cm - 3/18
24.11.2010 Paraatiponit, 130 cm - 2/9
23.11.2010 Paraatiponit, 110 cm - 1/18
30.09.2010 Trystan, 80 cm - 3/53
29.09.2010 Trystan, 80 cm - 5/53
29.09.2010 Paraatiponit, 130 cm - 2/12
29.09.2010 Paraatiponit, 120 cm - 4/23
28.09.2010 Paraatiponit, 130 cm - 1/12
28.09.2010 Paraatiponit, 120 cm - 4/23
28.09.2010 Trystan, 100 cm - 6/57
27.09.2010 Trystan, 80 cm - 5/53
27.09.2010 Paraatiponit, 120 cm - 3/23
26.09.2010 Paraatiponit, 110 cm - 2/27
24.09.2010 Paraatiponit, 130 cm - 1/12
24.09.2010 Paraatiponit, 120 cm - 4/24
21.12.2010 Paraatiponit, Vaativa B - 1/9
21.12.2010 Paraatiponit, Helppo A - 1/9
19.12.2010 Paraatiponit, Helppo A - 2/10
19.12.2010 Paraatiponit, Helppo B - 1/10
17.12.2010 Paraatiponit, Helppo A - 1/10
16.12.2010 Paraatiponit, Helppo B - 1/10
12.12.2010 Paraatiponit, Helppo A - 1/9
07.12.2010 Paraatiponit, Vaativa B - 4/18
06.12.2010 Paraatiponit, Helppo A - 2/18
05.12.2010 Paraatiponit, Vaativa B - 2/18
04.12.2010 Paraatiponit, Vaativa B - 4/18
03.12.2010 Paraatiponit, Vaativa B - 3/18
02.12.2010 Paraatiponit, Vaativa B - 3/18
01.12.2010 Paraatiponit, Vaativa B - 3/18
29.11.2010 Paraatiponit, Helppo A - 1/18
16.10.2010 Trystan, Vaativa B - 1/26
16.10.2010 Trystan, Helppo B - 1/43
15.10.2010 Trystan, Vaativa B - 2/26
13.10.2010 Trystan, Helppo A - 4/43
30.09.2010 Paraatiponit, Helppo A - 5/26
29.09.2010 Paraatiponit, Helppo A - 1/26
27.09.2010 Paraatiponit, Helppo B - 1/30
23.09.2010 Paraatiponit, Helppo B - 2/30Tekstit © elen