Virtuaalihevonen | a sim-game horse

KUOLLUT 16.04.2018

Llygedyn Gwalchmai

rautias welsh cob -ori, 155 cm, s. 01.03.2012
omistaja/kasvattaja: elen (VRL-01863)
3v. 01.06.2012 - VH12-026-0086

Meidän hurmuripoikamme Llygedyn Gwalchmai on hienon kilpatammani ensimmäinen meille syntynyt varsa. Odotukset ovat korkealla tämän hienosti liikkuvan ja taitavasti hyppäävän orin kohdalla, mutta näillä näkymin tulevaisuus on erittäin valoisa. Suvullisesti ori tuo mukavasti uusia tuulia mukanaan.

Meriitit

Sijoituksia estekilpailuista 51 kpl :: Sijoituksia koulukilpailuista 13 kpl

YLA1 29 + 37 + 38 + 35 = 139p.
ERL-III 79,60 % (01.01.2013)
VWY-II 6,5 + 6 + 5,5 + 23 + 5 = 46p. (12.01.2014)


Käytökseltään Kaapo on hyvin rauhallinen ja sen käsitteleminen on yleensä kotioloissa rutiininomaisen helppoa. Ori kunnioittaa ihmisen omaa tilaa ja väistää hyvin herkästi pyynnöstä. Karsinassaan ollessaan Kaapo usein ottaa nokoset makuullaan ja päivän hiljaisina hetkinä orin saattaa löytää ihan kuorsaamasta pahnoilla. Taluttaessa Kaapo on ajoittain hieman kiireinen, varsinkin aamulla tarhaan on useimmiten hirveä hoppu eikä Kaapo malttaisi seistä paikoillaan edes sen aikaa, että riimunnarun lukko irtoaa riimusta. Hoitotoimenpiteet onnistuvat Kaapon kanssa helposti, Kaapo seistä möllöttää paikoillaan vaikka maailman tappiin. Harjauksesta Kaapo nauttii, mutta ei pidä lainkaan jos sen harjaa siistii nyppimällä. Silloin ori aivan varmasti nykii päätänsä pois päin. Kavionsa Kaapo nostaa hyvin ja pitää koipiaan myöskin kehuttavasti kengityksen ajan. Kilpailuissa ja muissa vieraissa paikoissa Kaapo on yleensä myös melko rauhallinen eikä hötkyile turhia. Tietenkin tammoille pitää aina höristä mahdollisimman kuuluvasti, mutta turhaa machoilua Kaapo harrastaa harvoin.

Satulaan noustessa Kaapo on ajoittain hieman hätäinen, mutta muistuttamalla se malttaa kyllä seistä sen aikaa, että ratsastaja pääsee satulaan ja saa jalustimet jalkaansa. Yleensä jo heti alkukäynneistä alkaen Kaapo askeltaa eteenpäin reippaasti ja samalla hieman haahuilee sinne sun tänne yrittäessään seurata mitä ympärillä tapahtuu. Parhaiten Kaapo keskittyykin maneesissa ratsastaessa jos ympärillä ei ole muita hevosia.

Kaapon huomion saamiseksi kannattaa orilla teettää mahdollisimman paljon erilaisia tehtäviä jotka vaihtuvat nopeaan tahtiin. Tällöin Kaapon on pakko keskittyä ja yleensä tulostakin syntyy kun ori liikkuu ratsastajansa alla jäntevästi ja kantaa itsensä eikä roiku ohjalla. Laukkatyöskentely saa Kaapon usein hieman kuumenemaan ja laukan jälkeiset tehtävät saattavat levähtää käsiin jos ei ole tarkkana, että Kaapo kuuntelee puolipidätteitä. Hypätessä Kaapo kannattaa pitää vahvasti ohjan ja pohkeen välissä sekä varmistaa, että pidätteet menevät heti läpi. Kuumuessaan Kaapo saattaa rynniä esteelle, varsinkin oksereille, ja on tärkeää, että vauhtia pystyy säätelemään missä tahansa tilanteessa. Hyppääjänä Kaapo on varsin näppärä ja se varoo visusti kolauttelemasta puomeja.

Jälkeläiset

08.11.2012 t. Cwmnantcol Berth e. Llygedyn Gwenda ei meriittejä
01.06.2012 t. Llygedyn Alcam Merch e. Llygedyn Alcam Tywysoges ei meriittejä

Sukua netissä 3. polvea

Criallt Serennog Ddu
Wels Cob (D), 150 cm
Criallt Morllynnoedd
Welsh Cob (D), 154 cm
Brandy
Welsh Cob (D), 158 cm
Cennalwydd Morwenig
Welsh Cob (D), 145 cm
Criallt Seren
Welsh Cob (D), 145 cm
Maibachs Showdown
Welsh Cob (D), 145 cm
Tagarwyn Erian
Welsh Cob (D), 144 cm
Gwalch Gwraig
Welsh Cob (D), 149 cm

Ch, KTK-II, YLA2, VWY-II

Gwrddywal Re
Welsh Cob (D), 140 cm
Hijacker Ross
Welsh Cob (D), 139 cm
Golau'R Haul
Welsh Cob (D), 140 cm
Gwalch Crystin
Welsh Cob (D), 151 cm
Crefwrd Fflewdwr
Welsh Cob (D), 155 cm
Gwyndaf Anwen Lowri
Welsh Cob (D), 149 cm

isälinja:Criallt Serennog Ddu - Criallt Morllynnoedd - Brandy
emälinja: Gwalch Gwraig - Gwalch Crystin - Gwyndaf Anwen Llowri


Valmennukset & päiväkirjamerkinnät

Estevalmennus
Kun tulitte Kaapon kanssa kentälle, tämä oli todella innokkaan oloinen. Se tanssahteli kentälle ja kun nousit sen selkään, se ei meinannut pysyä paikallaan. Alkuverryttelyissä sait sen kuitenkin rauhoittumaan ja menemään keskittyneesti. Lämmittelimme maapuomeilla ja yhdellä keskikokoisella kavaletilla. Lisäksi menitte voltteja saadaksesi orin innostuksen hallintaan ja siitä johtuvan vauhdin laantumaan. Vähitellen Kaapo rauhoittui ja keskittyi, aloitimme hyppäämisen. Aloitimme 60cm pystyesteellä ja ristikolla. Ne te menitte hyvin vaikka ristikon kanssa vauhti laantui liiaksikin ja menitte esteen yli käynnissä. Vaikka annoit hyvin pohkeilla, Kaapo ei lähtenyt raviin aivan heti. Sen takia tulitte molemmat esteet uudelleen ja vielä tiukemmalla avuilla. Vihdoin Kaapo alkoi keskittyä. Muutin ristikon toiseksi pystäriksi ja nostin molemmat 70cm. Nekin menivät hyvin ja toisen esteen jälkeen otitte laukkaan. Annoin teidän laukata muutaman kierroksen, jonka jälkeen otimme pienen tauon. Tauon jälkeen otimme 80cm ja 90cm esteitä. Tein trippelin ja okserin. Ne menivät myös oikein hyvin. Menitte niitä muutaman kerran ja joka kerta hyvällä menestyksellä. Lopuksi kokeilimme 100cm pystyestettä. Ensimmäisellä kerralla Kaapo kiersi sen, sillä kieltämättä este näytti hieman pelottavalta hevosen silmin. Toisella yrittämällä Kaapo hyppäsi mutta hutiloidusti, ja korkeimmalla oleva puomi tipahti. Kolmannella ja neljännellä kerralla Kaapo hyppäsi moitteettomasti,ja siihen päätimmekin treenimme. Loppuverryttelyn jälkeen päästin teidät takaisin talliin. (Valmentajana pooli)

Estevalmennus
Tänään oli tarkoitus hypätä pienimuotoista uusintarataa. Teidän verrytellessä rakensin kentälle 6 estettä, joista jokaiselle tulisi erittäin tiukka käännös. Pyysin tekemään orin kanssa reilusti pidätteitä ja yrittää saada sitä mahdollisimman hyvin avuille. Tehtävään nähden pienet voltit olisivat loistavaa harjoitusta. Ori näytti kuuliaiselta ja tyytyväiseltä. Annoin teidän hetken kävellä jonka aikana selostin radan. Saitte ottaa muutaman verryttelyhypyn ennen varsinaiselle radalle lähtöä. Korkeudeksi laitoin 80cm ja ainakin verryttelyhypyissä ori näytti mukavalta. Ensimmäinen kierroksenne meni oikeastaan ihan hvyin, mutta toivoisin siihen aavistuksen ponimaista uusintaa. Toinen kierros meni superhyvin, joten pyysin kiittämään oria huippusuorituksesta. Keventelit oria vartin verran, jonka jälkeen lähditte maastoon kävelemään loppukäyntejä. (Valmentajana anssku)

Estevalmennus
Ratsukko oli jo minun mielikseni verrytellyt kun saavuin paikalle. Aloitamme työskentelyn ihan sieleällä. Sulkutaivutusta ravissa ja avotaivutusta laukassa erittäin loivasti. Ori työskenteli kivasti, mutta vaikutti hätäiseltä ja kiireiseltä, joten neuvoin tekemään paljon puolipidätteitä, jotta saisit pysymään herran allasi kuuliaisena ja yhteistyöhaluisena. Tehtävät sujuivat loppujen lopuksi hyvin, joten rakensin kolme pystyä pituushalkaisialle. Tehtävän tarkoitus on saada laukat vaihtumaan esteiden päällä sekä ympyrällä hyppääminen, kahdeksikkoa siis. pyysin nostamaan laukan ja aloittamaan jommasta kummasta päädystä tehtävän. Ori teki ilmavia hyppyjä, vaikka esteet oliva 60cm korkeita. Pyysin tekemään ennen esteitä pienen pidätteen, jotta saisimme sen hypyn hieman matalammaksi ja sinulle miellyttävämmäksi. Se toimi osittain ja osittain ei. Teit loistavat tiet esteille säilyttäen orin koko ajan kaarevalla uralla, laukatkin vaihtui upeasti. Nostin esteitä vielä 80cm korkeiksi, mutta sepä ei teidän menoanne haitannut. Pyysin keventämään orin syvälle eteen alas. Hienoa työtä molemmilta ! (Valmentajana annsku)

Estevalmennus
Viimekerrasta ei mikään ollut muuttunut, vettä satoi aivan samaan tahtiin kuin viimekerrallakin ja tällä kertaa päätin siirtää valmennuksen maneesin suojiin. Halusin nähdä miten Kaapo suoriutuu radalla! Sain apua tallin tytöiltä radan kasaamisessa. Kokosimme yhden kaksiaskelisen sarjan, yksittäisen pystyn, okserin ja pienen trippelin sekä pelottavan näköisen muurin. Lisäksi tytöt kantoivat joka esteen alle jotain täytettä oria vielä lisää kiusaamaan. Koska ratsukko oli taas kiltisti lämmitellyt ennen tuloani sai se heti aloittaa työskentelyn yksittäisellä pystyllä ympyrän kaarella. Halusin vain ori ottavan pari hyppyä alle ennen radan ratsastamista osissa ja myöhemmin kokonaisena. Kaapo vaikutti tosi yhteistyöhaluiselta ja innostuneelta - siirryimmekin jo parin verkkahypyn jälkeen tekemään sarjaa ja sen perässä kaarevalle linjalle asettunutta okseria. Aluksi ori vaikutti tyyneltä, mutta selkeästikin sarjan b-osan alla oleva punavalkoinen portti sai sen pelästytettyä ja poika kurvasi tyylikkäästi siitä ohi. Ratsastajan koottua itsensä takaisin kunnon asentoon pyysin heitä toistamaan tehtävän, ratsastajan tulisi nyt olla enemmän orin ympärillä tukemassa sitä, hänen olisi kerittävä myös sarjan välissä istumaan alas. Kun sarja onnistui ja okserillekin löytyi hyvä paikka päätin lisätä tehtävään myös muurin ja pystyn. Kaapo oli jo selkeästikin päässyt yli pelottavista porteista ja hyppäsi vaivatta kaikki esteet eikä edes empinyt muurilla. Lopuksi hypättiin rata kokonaisuutena: pysty, sarja, okseri, muuri ja viimeisenä trippeli. Korkeudet nostin noin metriin, ainoastaan trippeli oli hieman matalampi, mutta levensimme sitä pidemmäksi. Pari kertaa Kaapon kanssa rata toistettiin - ei tullut tarvetta sen enempään treenaamiseen kun ori oli niin hyvin avuilla ja innoissaan tekemässä töitä. Ratsastajakin oli ihmeissään, toivottavasti sama motivaatio pysyy ainakin seuraaviin kisoihin saakka! (Valmentajana Heltzu)

Estevalmennus
Upealiikkeinen ori oli jo verrytelty ratsastajan toimesta monipuolisesti kun saavuin kentän laidalle. Pohja oli hieman kostea ja lisää vettä tihkutti tasaiseen tahtii taivaalta, vielä ei meitä vesimäärä haittaisi mutta pohja olisi hieman liian raskas vaikeisiin tehtäviin. Päätinkin siis tänään keskittyä oikean paikan löytämiseen esteelle. Kokosin reilut 80cm korkean pystyn ja laitoin sille pari merkkipuomia eteen viitoittamaan paikkaa. Aloitimme ja ensin pyysin ratsukkoa suorittamaan sen tasaisessa ja rauhallisessa temmossa. Kaapo otti hieman kierroksia ensimmäiselle esteelle ja lähti jo ennen merkkipuomia - tarkoitus kun oli mennä vielä sen yli ja sitten vasta ponnistaa. Ei tarvinnut kuin korjata ratsastajan istunta tiiviimmäksi ja hyppy sujui jo mallikkaasti. Leikimme vielä suunnalla ja laukan temmolla, jokaisen muutoksen jälkeen haettiin onnistunut suoritus. Lopuksi vielä pyysin ratsastajaa venyttämään oria eteen alas ensin reippaassa, mutta rennossa laukassa. Kun ori rentoutui niin sama toistettiin myös ravissa. Tyytyväinen mutta kovin kurainen pari kiitteli valmennuksesta ja lähti talliin kuivattelemaan, päätin tehdä samoin ja lähdin kohti kotia. (Valmentajana Heltzu)

Päiväkirjamerkintä
Elämä Kaapon kanssa hymyilee tällä hetkellä oikein olan takaa. Ori palkittiin Yleislaatuarvostelussa hyvin odottomattomasti iloisena yllätyksenä YLA1-palkinnolla ja vielä kaiken päälle ERL:n tilaisuudessa ori nappasi kolmospalkinnon. Eiköhän orin ura kilparadoilla ala olla tässä ja keskitymme rennompiin hommiin Kaapon kanssa tulevaisuudessa.

Päiväkirjamerkintä
Kaapo on kerännyt sijoituksia hienosti! Niitä on kasassa jo reilu kolmekymmentä eli laatuarvostelut häämöttävät jo horisontissa. Vielä kun saisi tammanomistajatkin kiinnostumaan orista

Päiväkirjamerkintä
En olisi ikinä uskonut, että siitä takkuisen harjan omaavasta ponista löytyy todellakin näin hienosti lahjoja hyppäämiseen! Kaapo on nykyään varsin toimiva ratsu ja ura esteradoilla on päässyt kunnolla vauhtiin. Nyt vain toivotaan, että hyvä tuurimme jatkuu.

Päiväkirjamerkintä
Kaapo on saanut viettää varsin leppoisaa elämää orilaitumella nyt kolmevuotiaaksi saakka ja vihdoin oli aika pyydystää varsin villin oloinen ori. Kaapo saatiin lopulta muutaman muun orin tapaan traileriin ja se on tuntunut kotiutuvan karsinatallin asukkaaksi ihmeen nopeasti. Orin peruskoulutus alkaa ihan lähipäivinä.

Päiväkirjamerkintä
Viimeinkin sain sellaisen varsan tammastani Raisasta joka tulee varmuudella jäämään kotiin. Terhakka ja varsin ilkikurinen orivarsa sai nimekseen Llygedyn Gwalchmai emänsä nimeä mukaillen. Oripoika saa nyt vielä viettää leppoisaa lapsuutta emänsä ja muiden lauman ponien kanssa.

Kilpailutulokset

Esillä ainoastaan sijoitukset
17.05.2012 Paraatiponit, 110 cm - 2/21
17.05.2012 Paraatiponit, 120 cm - 1/10
16.05.2012 Paraatiponit, 130 cm - 1/9
16.05.2012 Paraatiponit, 110 cm - 3/21
16.05.2012 Paraatiponit, 130 cm - 2/9
15.05.2012 Paraatiponit, 120 cm - 1/10
14.05.2012 Paraatiponit, 130 cm - 2/9
13.05.2012 Paraatiponit, 120 cm - 2/10
13.05.2012 Paraatiponit, 110 cm - 1/21
12.05.2012 Mewian, 120 cm - 1/15
12.05.2012 Mewian, 130 cm - 2/10
12.05.2012 Solo, 100 cm - 7/50
12.05.2012 Paraatiponit, 130 cm - 2/9
12.05.2012 Paraatiponit, 110 cm - 2/21
10.05.2012 Paraatiponit, 130 cm - 2/9
10.05.2012 Mewian, 80 cm - 5/28
10.05.2012 Solo, 100 cm - 7/50
10.05.2012 Solo, 110 cm - 5/53
09.05.2012 Mewian, 90 cm - 5/28
08.05.2012 Mewian, 130 cm - 3/10
08.05.2012 Mewian, 110 cm - 5/25
08.05.2012 Mewian, 90 cm - 2/31
08.05.2012 Mewian, 70 cm - 4/24
07.05.2012 Mewian, 70 cm - 1/24
06.05.2012 Mewian, 120 cm - 2/15
05.05.2012 Mewian, 60 cm - 4/23
05.05.2012 Mewian, 70 cm - 2/28
05.05.2012 Mewian, 110 cm - 2/25
05.05.2012 Cymrod Cobs, 100 cm -1/36
05.05.2012 Cymrod Cobs, 80 cm - 2/34
04.05.2012 Cymrod Cobs, 70 cm - 1/29
04.05.2012 Mewian, 80 cm - 2/28
04.05.2012 Mewian, 90 cm - 5/31
04.05.2012 Mewian, 100 cm - 1/31
04.05.2012 Mewian, 120 cm - 1/10
03.05.2012 Mewian, 120 cm - 1/10
01.05.2012 Cymrod Cobs, 90 cm - 1/36
30.04.2012 Cymrod Cobs, 100 cm - 2/36
29.04.2012 Cymrod Cobs, 70 cm - 1/29
28.04.2012 Cymrod Cobs, 90 cm - 1/36
26.04.2012 Cymrod Cobs, 80 cm - 1/34
26.04.2012 Cymrod Cobs, 70 cm - 1/29
06.04.2012 Team Riekkujat, 130 cm - 1/35
05.04.2012 Team Riekkujat, 130 cm - 4/35
01.04.2012 Revontuli, 110 cm - 2/8
28.03.2012 Special Ring, 80 cm - 1/37
27.03.2012 Special Ring, 90 cm - 2/31
27.03.2012 Special Ring, 80 cm - 4/37
26.03.2012 Special Ring, 80 cm - 4/40
26.03.2012 Special Ring, 90 cm - 5/31
18.03.2012 Minion, 90 cm - 3/25

04.05.2012 Cymrod Cobs, Helppo A - 3/36
04.05.2012 Cymrod Cobs, Helppo B - 3/36
04.05.2012 Cymrod Cobs, Helppo C - 5/36
02.05.2012 Cymrod Cobs, Vaativa B - 4/36
02.05.2012 Solo, Helppo A - 4/56
30.04.2012 Cymrod Cobs, Helppo B - 3/36
28.04.2012 Cymrod Cobs, Helppo B - 4/36
26.04.2012 Cymrod Cobs, Helppo B - 2/36
26.04.2012 Cymrod Cobs, Vaativa B - 2/36
08.04.2012 Team Riekkujat, Helppo A - 6/49
07.04.2012 Team Riekkujat, Helppo A - 2/25
29.03.2012 Yemene, Helppo A - 1/45
27.03.2012 Yemene, Helppo A - 1/45

26.03.2012 Koston Suomenhevoset, CCI/CIC* - 2/39

Tekstit © elen