Virtuaalihevonen | a sim-game horse

Llygedyn Enillwr

welsh cob -ori, 155 cm, s. 20.03.2010
omistaja/kasvattaja: elen (VRL-01863)
3v. 20.08.2010 - VH11-026-0101

Llygedyn Enillwr on nimensä mukaisesti voittajasukua ja jatkaa tätä linjaa vakuuttavaan tyyliin keräten itselleen jo varsin näyttävän meriittilistan. Oriksi Enillwr on hyvin kiltti ja sitä voi käsitellä lähes jokainen tallillamme kävijä. Ratsuna Enillwr loistaa esteradoilla hypäten isojakin esteitä tyylillä. Tämän lisäksi ori on ollut upea ilmestys mm. showkehissä.

Meriitit

Sijoituksia estekilpailuista 38 kpl :: Sijoituksia koulukilpailuista 12 kpl

11.06.2010 Champion arvonimi myönnetty

01.09.2012 - 100 - 60 - 65 - 88 - 95 - 14 = 78,20% ERL-III
25.10.2011 - kantakirjattu III-palkinnolla (67p.)
01.05.2011 - 7 - 4,5 - 8,5 - 21 - 5 = 46p. VWY-IILlygedyn Enillwr on hyvin komea oma kasvattini ja polveutuu myöskin itse kasvattamistani poneista jo melko monen sukupolven ajalta. Kotioloissa ori tunnetaan lempinimellä Ennu, nimi on peruja eräältä vanhalta kasvatiltani. Luonteeltaan Ennu on erittäin hurmaava normaalioloissa ja sitä on helppo käsitellä erilaisissa tilanteissa. Mielessä on kuitenkin hyvä pitää, että kyseessä on energinen ja tammoista kiinnostunut oripoika, nappakkuudella ja selkeällä käsittelyllä Ennun kanssa eläminen on helpointa. Maasta käsiteltäessä ja hoidettaessa Ennu on helppo tapaus, puunaamisesta ori tuntuu jopa nauttivan. Kilpailuissa Ennu on astetta menevämpi ja paikoillaan pysyminen ei aina ole niin helppoa. Radalla ratsastajansa kanssa Ennu yleensä kuitenkin terästäytyy ja kilpailusuoritukset ovat parantuneet pikkuhiljaa.

Lähes liitelevästi liikkuvan orin selässä ei saa nukkua tai muuten Ennu ottaa tilaisuudesta kiinni ja rupeaa helposti luistamaan töistä. Kun pelisäännöt ja yhteistyötoimivat, on ratsastajalla allaan kevyesti eteenpäin liikkuva ja hyvin itsensä kantava poni jolta sujuvat koulukiemurat lähes leikiten. Mikään kouluratojen kruunaamaton kuningas Ennu ei kuitenkaan ole, orin sydän tuntuu sykkivän esteiden hyppäämiselle. Siinä puuhassa Ennu onkin aika näppärä tapaus vaikka ei suuresta koostaan huolimatta olekaan mikään maailman notkein. Kapasiteettia ja intoa löytyy yllin kyllin orin ylittäessä helposti suuriakin esteitä.

Jälkeläiset

05.10.2012 o. Llygedyn Gwenfyr e. Cwmnantcol Gwendi ei meriittejä
03.05.2012 o. Criallt Llaes Ffordd e. Criallt Llaes Afon ei meriittejä

Sukua netissä 4. polvea

Ffraid Caerau
Welsh Cob (D), 150 cm

VWY-II, KTK-IIIp.

Carwyn Luna
Welsh Cob (D), 147 cm
KTK Ip.
Sunrises's Romney
Welsh Cob (D), 153 cm
Champion, KTK IIp.
Tro Rendóre
Welsh Cob (D), 151 cm
B.B. Auringon Lasku - KTK IIIp.
Welsh Cob (D), 142 cm
Gwenda Luna
Welsh Cob (D), 145 cm
KTK IIIp.
Rhimynnau Carwr
Welsh Cob (D), 151 cm
Rhaedran Mirain - KTK IIIp.
Welsh Cob (D), 150 cm
Ffraid Rhiain WS
Welsh Cob (D), 154 cm
VIR MVA Ch, KTK IIIp., VWY-II
Flobw Feodor
Welsh Cob (D), 142 cm
Flawydd Flammig EVM
Welsh Cob (D)
Flowb Terian EVM
Welsh Cob (D)
Kenrick Meganne
Welsh Cob (D), 155 cm
VWY-II, KRJ-II
Aelward Dio
Welsh Cob (D), 156 cm
Aelward Ariellen
Welsh Cob (D), 142 cm
Llygedyn Rhianu
Welsh Cob (D), 149 cm

VIR MVA Ch, KTK-IIp.
VWY-II, ERL-II, YLA2, VPA1

Llygedyn Carus
Welsh Cob, 157 cm
VWY-II
Llygedyn Neithiwr
Welsh Cob (D), 150 cm
VWY-III
Gardien De Nuit
Welsh Cob (D), 152 cm
Brown Mirror
Welsh Cob (D), 148 cm
Cahn Anwyliaeth
Welsh Cob (D), 148 cm
VWY-III
VMC Pennywood Mazetto - KTK IIp.
Welsh Cob (D), 146 cm
Marthall Macret
Welsh Cob (D), 151 cm
Nefertari's Sereena
Welsh Cob (D), 142 cm
VIR MVA Ch, VWY-II, VPA2
Kenrick Owain
Welsh Cob (D), 152 cm
Aelward Dio
Welsh Cob (D), 156 cm
Cadwallon Enfail
Welsh Cob (D), 145 cm
Adja's Nesta
Welsh Cob (D), 142 cm
Champion, VWY-III, YLA2
VMC Newell Llyr - KTK IIp.
Welsh Cob (D)
Lilian Z
Welsh Cob (D)

isälinja: Ffraid Caerau - Carwyn Luna - Sunrise's Romney - Tro Rendoré
emälinja: Llygedyn Rhianu - Nefertari's Sereena - Adja's Nesta - Lilian Z


Valmennukset & päiväkirjamerkinnät

Päiväkirjamerkintä - Ennu on nyt eläköitynyt kilparadoilta kokonaan ja tästä lähtien ori toimii pääosin jalostusorin roolissa. Kilpailutulostensa perusteella Ennu on mitä mainioin suorittaja ja toivottavasti periyttää tätä ominaisuutta eteenpäin. Orin kunnon ei anneta kuitenkaan romahtaa vaan se jatkaa säännöllistä päiväohjelmaa joka sisältää myös treeniä sileällä.

Päiväkirjamerkintä - Ennun ura näyttelykehissä on nyt ohi allekirjoittaneen menetettyä hermonsa lopullisesti. Pitää vain uskoa, että orille ei heru niitä paria puuttuvaa SERTiä jotta Ennusta saataisiin muotovalio. Tuomareilla on niin ihmeellinen näkemys cobeista nykyään.

Estevalmennus - Ennu oli tänään iloisella tuulella ja köpötteli kentällä korvat hörössä. Pistin pari puomia maahan ja sait tehdä koululiikkeita ja taivutella Ennua volteilla jokaisella sivulla. Lyhyillä sivuille laitoin puomit ja sait mennä niitten ylikin, ilman että ori innostuisi. Samalla kun verryttelit ja myöhemmin kävelit tauolla, laitoin kaksi pientä estettä yhdelle pitkällä sivulle. Sait tulla nämä molemmat esteet ravissa ja laukassa. Joka kerta meni hyvin, mutta Ennu aikoi mennä ehkä vähän liianki kovaa. (Valmentajana turjake)

Estevalmennus -- Tänään oli tarkoitus hypätä hieman rataa. Esteitä oli yhdeksän, ristikko, pysty, kahden esteen sarja yhden laukan välillä, pysty, muuri, okseri, vesieste ja pysty. Korkeudet vaihtelivat 80-110cm välillä, mutta Ennu ponnahteli kevyesti esteiden ylitse ja tällä kertaa myös lyhennykset sujuivat hyvin. (Valmentajana Privajeesus)

Estevalmennus - Heti alkutunnista Ennu liikkui vauhdikkaasti eteenpäin ja hyvin tuntumalla. Kuitenkin ensimmäisillä hypyillä vauhtia oli hieman liikaa ja puomit kolahtelivat, mutta pian alkoi löytymään oikea lähestymisvauhti. Lopputunnista saatiin muutama todella näppärä hyppy ja tie esteelle. Ratsukon yhteistyö sujui mallikkaasti koko valmennuksen ajan! (Valmentajana Sakkura)

Estevalmennus - Ennulta puhkusi intoa ja energiaa jo heti, ennen kuin edes aloititte hyppäämään, ja ratsastaja sai tosissaan tehdä töitä hevosen rauhoittamiseksi. Onneksi kuitenkin kuulolle tultiin, kun esteitä alettiin hyppäämään enemmän ja näin myös ratsastaja pystyi keskittymään oman kehonsa hallintaan paremmin. Yksittäisillä esteillä hioitte hieman valmistelua ja hyppyä itsessään, ja radalla saitte hyödyntää harjoittelua paremmin ja ottaa mukaan tarkat tiet ja lähestymiset sarjalla sekä tiukemmissa kaarteissa. Silloin kun ori alkoi oikeasti keskittymään ja miettimään jalkojensa paikkaa esteillä, hyppynne sujuivat täysin moitteitta - muista kuitenkin yrittää saada hevonen kuulolle jo heti alussa, jolloin turhaan pelleilyyn ei tarvitse käyttää aikaa. (Valmentajana Judith)

Estevalmennus - Treenailitte tänään pääasiassa erikoisesteitä, jotka näyttivät tekevän suurenkin vaikutuksen alussa hevosen keskittymiseen - se tuntui tuijottelevan jokaista estettä erikseen. Kun olitte lämmitelleet pienemmillä esteillä, todellinen työskentely aloitettiin muureilla, vesimatto- ja muutenkin massiivisimmilla esteillä. Hevonen ponnisti hyvin ja hyppy oli korkea, eikä se turhaan yrittänyt livistää kaikista helpoimman kautta hypäten vain juuri ja juuri esteen yli. Ennu tarkkaili ehkä turhan paljon esteitä alkuun, mutta ratsastajan napakalla olemuksella ja muutamilla rohkaisuilla ratsukko suoriutui esteistä niin yksittäisinä, kuin pienenä sarjanakin. Hienoa! (Valmentajana Judith)

Estevalmennus - Tässä taas tuollainen ratapiirros: http://tinyurl.com/33xo444 Tällä tunnilla oli tarkoitus harjoitella uusintateiden ratsastamista. Aloitimme hyppäämisen hyppäämällä ensin esteen nro 7 pari kertaa ristikkona, ja siirryimme sen jälkeen ympyrälle esteille 2 ja 3. Ennu oli aluksi hieman laiska, mutta vertyi siitä aika energiseksi. Kun olimme vielä harjoitelleet yhtä uusintatieto esteillä 4 ja 5, siirryimme tehtävän sujuttua mallikelpoisesti, joskin hieman hitaassa laukassa itse rataan. Ennu osaa kyllä kääntyä, mutta laukka tuppaa käymään turhan hitaaksi, ja tiukassa kaarteessa sinun oli hankala ratsastaa sitä pohkeen eteen tehtävä sujui muuten hyvin, itsse käännöksissä ei ollut mitään ongelmaa. Lopulta sait Ennunn loistavasti eteen esteiden 7 ja 8 välisessä kurvissa, joten jätimme siihen. Verkkasit loppuverkan ja veit ponin talliin.

Estevalmennus - Koko valmennuksen ajan Ennu oli hyvin energinen ja reipas. Tänään harjoittelimme aluksi ihan perusjuttuja, eli lähestymistä ja temponsäätelyä. Ennulle teki selkeästi vaikeaa tiukat käännökset radalla, mutta sen sijaan se keskittyi jokaiseen hyppyyn yksitellen, eikä kaahottanut menemään miten sattuu. Ennu hyppäsi jokaisen esteen voimakkaasti, eikä kieltäytynyt, vaikka saattoikin tulla esteelle hieman huonosta kulmasta. Hyvää yhteistyötä molemmilta. (Valmentajana Juli)

Estevalmennus - Tänään harjoittelimme sitten lähinnä ihan kunnon esterataa, sekä mahdollisesti helpottavia ratkaisuita tiukkiin mutkiin. Ensimmäisellä kerralla Ennu hyppäsi hieman rauhattomasti ja puomit kolahtelivat jonkin verran. Kun sait sitten orin keskittymään työhön, se hyppäsi kuitenkin yllättävänkin keskittyneesti ja tasaisesti. Notkeutta orilla ei aivan riitä vieläkään tiukkoihin mutkiin, mutta sen sijaan pitkät ja matkoissa voittavat askeleet parantavat aikaa suorilla. (Valmentajana Juli)


Kantakirjaus 25.10.2011

18 + 15 + 18 + 16 = 67 p.
"Hyvä kaula ja loivat, pitkät lavat. Voimakas takaosa. Ej takanojoiset ja hieman taipunee, vennot vuohiset. Tj käyrähköt kintereet. Pitä lanne. Rungossa hyvä syvyys."

Näyttelytulokset

06.09.2010 Aelwen Welsh, LKV2/12 IrtoSERT, JS (pt. Alina J.)
21.07.2010 Pirunpelto, LKV3/12 IrtoSERT, JS (pt. Anniina K.)
16.07.2010 Enid Stud, LKV3/12 IrtoSERT, JS (pt. Alina J.)
06.07.2010 Greenwich, LKV2/12 IrtoSERT, JS (pt. Maria A.)
04.07.2010 Lebenyard, LKV2/12 IrtoSERT, JS  (pt. Maria A.)
18.05.2010 Greenwich, LKV2/12 IrtoSERT, JS (pt. Alina J.)
15.05.2010 Riiviöt, LKV1/12 IrtoSERT (BIS2), JS (pt. Maria A.)
17.04.2010 Greenwich, LKV3/12, IrtoSERT, JS (pt. Maria A.)
02.04.2010 Nepolan Ponitalli, LKV2/12 IrtoSERT, JS (pt. Maria A.)
	

Kilpailutulokset

Esillä ainoastaan sijoitukset
13.09.2010 WPRC - Ridden Champion I
08.08.2010 Aelwen Welsh - Reserve Ridden Champion I

04.07.2010 Paraatiponit, 130 cm - 1/6
04.07.2010 Paraatiponit, 120 cm - 2/18
04.07.2010 Trystan, 120 cm - 2/28
04.07.2010 Trystan, 90 cm - 3/51
03.07.2010 Trystan, 110 cm - 5/37
03.07.2010 Trystan, 90 cm - 6/51 
02.07.2010 Paraatiponit, 130 cm - 2/6
01.07.2010 Paraatiponit, 130 cm - 2/6
30.06.2010 Paraatiponit, 120 cm - 3/18
30.06.2010 Lime, 135 cm - 8/43
28.06.2010 Paraatiponit, 130 cm - 1/6
27.06.2010 Paraatiponit, 130 cm - 2/6
26.06.2010 Paraatiponit, 130 cm - 1/6
20.06.2010 Trystan, 130 cm - 1/6
18.06.2010 Paraatiponit, 130 cm - 2/5
18.06.2010 Paraatiponit, 120 cm - 2/12
17.06.2010 Paraatiponit, 110 cm - 2/13
17.06.2010 Paraatiponit. 130 cm - 1/5
16.06.2010 Paraatiponit, 110 cm - 3/13
16.06.2010 Paraatiponit, 120 cm - 1/12
15.06.2010 Paraatiponit, 130 cm - 1/5
14.06.2010 Paraatiponit, 110 cm - 3/15
14.06.2010 Paraatiponit, 120 cm - 2/12
12.06.2010 Paraatiponit, 120 cm - 2/12
04.06.2010 Paraatiponit, 130 cm - 1/7
01.06.2010 Paraatiponit, 110 cm - 4/16
28.05.2010 Paraatiponit, 130 cm - 1/7
27.05.2010 Paraatiponit, 130 cm - 1/7
27.05.2010 Paraatiponit, 120 cm - 1/15
26.05.2010 Paraatiponit, 120 cm - 2/15
20.05.2010 Paraatiponit, 110 cm - 1/15
18.05.2010 Paraatiponit, 130 cm - 1/6
16.05.2010 Paraatiponit, 110 cm - 2/15
16.05.2010 Paraatiponit, 130 cm - 1/6
14.05.2010 Paraatiponit, 130 cm - 2/6
13.05.2010 Paraatiponit, 130 cm - 2/6
12.05.2010 Paraatiponit, 130 cm - 1/6
12.05.2010 Paraatiponit, 120 cm - 2/14

03.07.2010 Riiviöt, Helppo C - 2/59
04.06.2010 Paraatiponit, Helppo B - 4/18
03.06.2010 Paraatiponit, Helppo C - 1/18
29.05.2010 Paraatiponit, Helppo C - 3/18
29.05.2010 Paraatiponit, Helppo B - 3/18
27.05.2010 Paraatiponit, Helppo C - 3/18
26.05.2010 Paraatiponit, Helppo C - 1/18
21.05.2010 Paraatiponit, Helppo B - 3/18
20.05.2010 Paraatiponit, Helppo C - 2/18
19.05.2010 Paraatiponit, Helppo C - 4/18
18.05.2010 Paraatiponit, Helppo B - 3/18
15.05.2010 Paraatiponit, Helppo C - 1/18

Taustakuva © M.Peel - Tekstit © elen