Elenin muut pikseliponit

Penllad Eirianwen Dawn

KUOLLUT 16.04.2018

"Paraatiponeista tulee aina ajoittain ostettua poni tai pari ja kerran sieltä lähti meidän matkaamme welsh cob-tamma Penllad Eirianwen eli tutummin Penla. Se muutti meille vieroituksen jälkeen ja kasvuvaiheessa oleva ponivarsa ei varnasti ole kaikista kauneinta katseltavaa, mutta jaksoin uskoa, että Penlasta kasvaa edes vanhempiensa veroinen poni. Penla on omanlaisensa persoona ja varmastikaan kaikki eivät tammaan tykästy. Ihmisen kanssa yksin ollessaan se on rauhallinen ja seesteisen oloinen rapsutuksia ja paapomista rakastava, mutta asia muuttuu täysin kun tamma esimerkiksi tarhailee muiden kanssa. Se on todella kova pomottamaan muita ja joskus jopa julman puoleinen iskiessään hampaat toisen ponin karvaan kiinni jos tarhakaveri ei väistä sekunnin murto-osassa. Penla on myös muutaman kerran hyökännyt toista ponia päin jos välimatka on taluttaessa ollut liian pieni. Onneksi Penla käyttäytyy ihmisen kanssa normaalioloissa sopuisasti.

Penla on ratsuna sellainen poni jonka kanssa kannattaa valita ne päivät jolloin tamman kanssa todella työstää jotain ja milloin vaon höntsäillään. Tamman motivaatio on varsin ailahtelevaa ja joskus päivän suunnitelmat muuttuvat siinä vaiheessa kun ratsastaja kipuaa selkään. Penla on suurimmaksi osaksi istunnalla ratsastettava ja tammaa saa myös muistutella usein liikkumaan tarpeeksi innokkaasti eteenpäin. Hienot liikkeet pääsevät oikeuksiinsa kunnolla vasta kun Penla rentoutuu ja rupeaa kantamaan itsensä kunnolla, tätä ennen varsinkin ravi on hyvin vaatimatonta lyllerrystä. Hypätessä Penla innostuu ja saattaa painattaa joskus esteitä kohti sata lasissa, mutta onneksi se on ihmeen näppärä jaloistaan, mitä ei aina uskoisi kun katsoo tammaan rakennetta."

Palkittu VWY-II (41p., 31.05.2017)

VH14-026-0173- elen (VRL-01863) - Paraatiponit
welsh cob (D), tamma, 148 cm, s. 12.06.2014

Estepainotteinen (110 cm -- II B)

Poni kilpailee painotuslajissaan porrastetuissa kilpailuissa.
Pistetilanteen näet rekisteriprofiilista!


Polveutuminen & jälkeläiset

Eochaid Dawn
rn wD, 147 cm

VWY-II, ERJ-II
Easconn Dawn
rnvkk wD, 145 cm
Apocolipto
wC, 135 cm
Eileanor
wD, 147 cm
Criallt Daere
rn wD, 148 cm
Grymuster
wD, 155 cm
Deimwnt
wD, 145 cm
Penllywydd Dawn
rt wD, 154 cm

KTK-II, VWY-II
Gwalch Rhuthro
m wD, 157 cm
Engour
wD, 149 cm
Rhamantus Afon
wD, 147 cm
Penfelyn Dawn
trn wD, 151 cm
Rhydderich
wD, 151 cm
Demigoddes
wD, 149 cm


Näytä jälkeläislista »
ori Llygedyn Welsh Nocturne, s. 01.10.2016, i. Criallt Arthvawr


Valmennukset

Estevalmennus (valmentajana Roxana di Marzo) - Elen lämmitteli kaunista ja korkea-askelista ponitammaa tallinsa kentällä. Ratsukko ylitti puomeja ja tervehdyksen jälkeen menin tekemään esterada sekä korottamaan puomikasat miniesteiksi. Hyppääminen aloitettiin varovasti ja tammalta löytyi energiaa! Jalat nousi ja otti reippaasti mahavaraa esteiden alle. Hyppääminen sujui vauhdikkaasti ja ratsukolla oli tekniikka sekä tempo hallinnassa koko valmennuksen ajan.

Estevalmennus (valmentajana Liia) - Tänään saavuin valmentamaan ensimmäistä kertaa elenin omistamaa welshtammaa Eirianwenia esteiden parissa. Ratsukko oli ottanut jo hyvät lämmöt alle ja ensimmäisenä päivänä keskityttäisiin lähinnä reitteihin ja erilaisiin lähestymisiin. Lämmittelimme alkuunsa matalia esteitä, jonka jälkeen kokosin radan joka koostui lähinnä pystyistä. Eirianwen liikkui todella reippaasti eteen ja elenillä olikin heti alkuunsa kädet täynnä työtä. Nopeilla reiteillä ja tiukoissa lähestymisissä Eirianwen oli todella taitava kunhan se vain malttoi kuunnella ratsastajansa apuja. Kun esteiden välimatkat olivat hiukan pidempiä, alkoi tamma helposti malttamattomuuttaan rynnätä esteelle, mutta tiukat ja päättäväiset avut saivat sen kyllä pysymään hyvin aisoissa. Ensimmäinen päivä sujui kaikinpuolin oikein hienosti!

Estevalmennus (valmentajana Liia) - Ensimmäisen valmennuspäivän pohjalta lähdettiin treenaamaan Eirianwenin kanssa rataa, jolla esteet olivat mahdollisimman pitkien välimatkojen päässä; näin päästiin treenaamaan hyvin ratsukon vauhdinsäätelykykyä jotta suoritus pysyisi mahdollisimman puhtaana. Lämmiteltiin tammaa tarkoituksella tavallista pidempään, jotta ylimääräisen menohalut saataisiin edes suurinpiirtein karsittua ponin päätä häiritsemästä. Alkuunsa harjoitus sujui kuten olin odottanutkin; Eirianwen hosui ja lisäsi vauhtia aina esteiden välillä. Elen joutui useammankin kerran kääntämään ponin voltille ennen estettä. Kehotin istumaan hiukan syvempään satulaan ja pitämään jatkuvasti ponin tiukasti apujen alla, jolloin poni alkoi vihdoin pikkuhiljaa siirtämään keskittymisensä enemmän ja enemmän ratsastajan apuihin. Lopputunnista Eirianwen suoritti radan jo varsin maltillisissa merkeissä ja tästä ratsukon on varmasti hyvä jatkaa treenaamista!

Estevalmennus (valmentajana Liia) - Viimeisellä estevalmennuskerralla treenasimme rataa, joka sisälsi kaikkea edellisinä päivinä treenaamaamme; mukana oli niin pitkiä kuin lyhyitä lähestymisiä, tiukkoja käännöksiä, kuin erilaisia sarjojakin. Riemunkirjavat liput ensimmäisellä pystyllä saivat Eirianwenin hiukan epäröimään ylitystä, mutta muutaman rohkaisevan harjoituskerran jälkeen tamma äkkäsi ettei kyseessä ollut mitään sen kummempaa. Eirianwen oli tänään oikein hyvällä päällä ja liikkui sopivalla temmolla, mikä toi aivan uudenlaista tatsia koko hommaan. Elen pystyi keskittymään nyt enemmän kaikkeen muuhunkin kuin pelkästään tamman toppuutteluun, joten kaksikon työskentelyä oli todella miellyttävä seurata. Muutamaa vinoa lähestymistä lukuunottamatta valmennus sujui lähes moitteetta, hienoa!

Kouluvalmennus (valmentajana Liia) - Muutamista pitämistäni estevalmennuksista tuttu Eirianwen lämmitteli ratsastajansa kanssa tänään kouluvalmennusta varten. Aloittelimme valmennuksen yksinkertaisilla siirtymisillä ravi-pysähdys-peruutus ja takaisin raviin. Alkuunsa harjoitus meni aikalailla penkin alle kun Eirianwen ei ollut lainkaan samaa mieltä pysähdyksestä saati peruutuksesta. Huolellisemmalla valmistelulla ja varmistamalla myös tiukat pohjeavut sai elen tamman vihdoin suoriutumaan tehtävästä hienosti. Lopputunnista treenasimme vielä temmon vaihtelua ravissa, sekä haettiin pääty-ympyröillä laukkaan hyvää muotoa.

Kouluvalmennus (valmentajana Liia) - Tänään kouluvalmennus aloitettiin suoraan ravityöskentelystä, jossa aloiteltiin lisäyksillä sekä kokoamisella. Eirianwen olisi saanut työskennellä reippaammin myös takapäällään kokoamisten aikana, mutta muuten harjoitus sujui hienosti! Kahdeksikolla treenattiin asetuksia sekä suoristamista ravissa ja myöhemmin haettiin myös muotoa laukassa. Laukkatyöskentelyllä keskihalkaisijalla hidastettiin raviin ja nostettiin uusi laukka pysähdyksen kautta. Eirianwen työskenteli todella hienosti ja kuunteli ratsastajansa apuja todella tarkasti! Kehuin ratsukkoa etenkin laukkatyöskentelystä, joka sujui kaksikolta kuin vettä vaan!

Kouluvalmennus (valmentajana Liia) - Viimeisenä valmennuspäivänä otettiin reippaat lämmittelyt ravissa ja treenattiin alussa väistöjä. Eirianwen suoritti väistöt aivan nappiin ja molempiin suuntiin, hienoa! Ravissa treenattiin vielä kolmikaarista kiemurauraa ennen kuin lähdettiin suorittamaan samaa laukassa. Kaarelta toiselle siirryttäessä suoristuksen aikana pudotettiin raviin ja nostettiin taas uusi laukka. Ensimmäiset pari kertaa menivät silkassa sähläyksessä kun tamma ei pudottanut raviin tarpeeksi nopeasti (ts. ensimmäisestä pyynnöstä) ja nostot myöhästyivät. Toistojen jälkeen ratsukko pääsi lopulta hienosti mukaan harjoitukseen. Treenasimme vielä pikaisesti vastalaukkaa molempiin suuntiin. Harjoitus sujui paria ensimmäistä nostoa lukuunottamatta erinomaisen hyvin; Eirianwen työskentelee laukassa kyllä todella hyvin ja sen liikkeitä on ilo seurata!

Päiväkirjamerkintä - Penla varsoi muutama päivä sitten ensimmäisen varsansa, joka on musta, pieni ja pippurinen oripoika. Nimekseen herra tulee samaan Llygedyn Welsh Nocturne ja se on jo varattu uuteen kotiinsa Paraatiponeihin. Emä ja varsa saavat nyt viettää leppoisia päiviä ulkoillen ja syöden. Penla palaa takaisin treeniin varsan vieroituksen jälkeen.

Päiväkirjamerkintä - Aika on mennyt hurjaa vauhtie eteenpäin ja Penla on jo näppärä ratsu nykyään. Sen kouluttaminen meni muiden nuorien ohessa eikä tamma aiheuttanut harmaita hiuksia pahemmin. Tänään kävin Penlan kanssa paljon puomityöskentelyä sisältäneessä valmennuksessa. Tamma oli alkuun varsin känkkäränkkä ja ei selvätikkään parhaimmillaan, mutta selvisimme valmennuksesta kunnialla kotiin.

Päiväkirjamerkintä - Tänään oli kaupaunteon päivä kun kävin allekirjoittamassa kauppakirjat kahdesta ponivarsasta Paraatiponeissa. Welshtammat Penllad Eirinawen ja Morwraidd Mae muuttavat pian meille kunhan saamme jostain aikaa hakea tammat kotiin. Näistä Penllad Eirianwen on ehdottomasti suosikki, mutta katsotaan kuinka elämä lähtee rullaamaan neitien kanssa.


VIRTUAALIHEVONEN | A SIM-GAME HORSE