Virtuaalihevonen | a sim-game horse

KUOLLUT 17.4.2018

Llygedyn Celyn

ruunikko welsh cob -tamma, 142 cm, s. 15.03.2012
omistaja/kasvattaja: elen (VRL-01863)
4v. 15.06.2012 - VH12-026-0088

Meidän pikkuinen tehopakkauksemme Llygedyn Celyn on monen tallilla käyvän pienemmän ponitytön suosikki. Tamma jaksaa seistä paijattavana vaikka maailman tappiin ja sitä ei tunnu hetkauttavan melkein mikään. Ratsuna Celyn on hieman reippaanpuoleinen ja sitä saakin useimmiten jarrutella treenin alussa, ettei meno ole ihan vain pelkkää kipitystä.

Meriitit

Sijoituksia estekilpailuista 31 kpl :: Sijoituksia koulukilpailuista 12 kpl

27.01.2017 - palkittu VWY-II (7,5 + 5 + 7,5 + 21,5 + 5 = 46,5p.)
15.10.2012 - kantakirjattu II-palkinnolla (71p.)Celyn antaa itsestään melko ujon ensivaikutelman ja sillä kestää aikansa, että tamma avautuu kuorestaan ja näyttää todellisen luonteensa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita mitään negatiivistä vaan Celyn on hyvin ystävällinen poni, ehkä jopa liiankin tunkeileva ajoittain. Maastakäsin Celyn on rauhallinen ja sitä voi taluttella huoletta pelkällä riimunnarulla. Tarkkana kannattaa silti olla, Celynillä on tapana aina joskus säikkyä mitä ihmeellisimpiä asioita ja tamma saattaa tuolloin hieman loikkia puhisten. Harjatessa Celyn on ajoittain melkoinen, se kun tykkää suuresti levitellä harjapakin sisällön pitkin karsinaa tai tallin käytävää. Yleensä tamma kannattaakin harjata kiinni kahden puolen. Celyn on aina ollut mukava tapaus kisamatkoilla ja tamma kiipeää hevosrekankin kyytiin tuosta vaan.

Celyniä on usein kuvattu pikakiitäjäksi ratsuna ja allekirjoitan tuon täysin. Käveleminen tuntuu useimmiten treenin alussa olevan Celynille täysin vieras käsite ja tamma rauhoittuu vasta kävelemään rehellistä käyntiä pienen ravailun jälkeen. Yleensä alkukävelyt hoidetaankin Celynn kanssa taluttaen. Sileällä tamma tarvitsee hyvin selkeää ohjausta ja vahvan pohkeen ympärilleen. Celyn on haahuilija ja jos ratsastaja ei tosissaan ratsasta niin Celyn ei varmasti tee mitään sen kummallisempaa kuin liikkuu eteenpäin. Yhteistyön pelatessa kunnolla on tamma hyvin herkkä, eteenpäinpyrkivä ja yritteliäs, liiasta paineesta se saattaa kuitenkin vetäistä herneen nenään. Hypätessä Celyn vetää helposti ylikierroksilla ja kielto tulee herkästi jos ratsastaja ei ole tarkkana. Celyn ei ole maailman varmin hyppääjä ja tamma tuleekin aina ratsastaa loppuun asti esteelle, sen omat ponnistupaikat voivat olla 3-4 metrin päässä oikeasta paikasta tai sitte aivan esteet juuressa. Kun kaikki toimii Celynin ja ratsastajan välillä on meno yleensä varsin hyvännäköistä vaikka vauhtia saattaakin olla ajoittain himppusen liikaa.

Jälkeläiset

09.05.2014 o. Cedion Fferwyn Ddu i. Cedion Arglwydd
01.12.2012 t. Cedion Eres Carys i. Cedion Dwfn Afon
10.10.2012 t. Llygedyn Eres Cymreiges i. Llygedyn Caerdwyn

Sukua netissä 3. polvea

Anfarwol Chymwedda
Welsh Cob-tyyp. (C), 134 cm

Ch, KTK-II, YLA2, VWY-II
Anfarwol Rhudd Ddraig
Welsh Mountain (A), 122 cm
Bronley Arbuckle
Welsh Mountain (A), 121 cm
Dunhill Avegan
Welsh Mountain (A)
Go Go Benign Sandy-Sweet
Welsh Cob (D), 144 cm
Lollypop's Asterix
Welsh Cob (D), 145 cm
Last And Only Demi
Welsh Cob-tyyp. (C), 132 cm
Cadi WS
Welsh Cob-tyyp. (C), 135 cm

Ch, VWY-II, KTK-III
Arthwr WS
Welsh Cob-tyyp. (C), 130 cm
Dwysan Bryn Arthur
Welsh Cob-tyyp. (C), 131 cm
Dwysan Rowena
Welsh Cob-tyyp. (C), 135 cm
Silfran Efa
Welsh Cob-tyyp. (C), 136 cm
Jeavons Rhodri
Welsh Cob-tyyp. (C), 137 cm
Woosencroft Ariana
Welsh Cob-tyyp. (C), 138 cm

isälinja: Anfarwol Chymwedda - Anfarwol Rhudd Ddraig - Bronley Arbuckle
emälinja: Cadi WS - Silfran Efa - Woosencroft Ariana


Valmennukset & päiväkirjamerkinnätValmennusmerkintä (Valmentajana Disa)
Liekö kevyt tuulenvire vai mikä, kun sai Celynin normaalia vilkkaammalle tuulelle. Ratsastajalla oli tekemistä yrittäessään viedä tamman rauhassa tiukahkon kaarteen läpi, jonka jälkeen tuli pystyeste. Siitä käännyttiin vielä kentän keskelle pystylle, joka hypättiin hieman vinossa linjassa. Celynin keskittyminen ja tarmokkuus saatiin onneksi kohdistettua tehtävään, jolloin ratsukko eteni sopivan reippaassa laukassa sulavia linjoja myöten.

Valmennusmerkintä (Valmentajana Disa)
Ratsastuskentälle rakentui tällä kertaa hieman erikoisempia esteitä. Tiilimuurille ja vanerilankkuesteelle Celyn tuli omaan tyyliinsä reippaasti ja luottavaisen oloisesti. Vesimatto pystyesteen alla sai tamman muljauttelemaan silmävalkuaisiaan. Ratsastaja pysyi hyvin tilanteen tasalla ja osasi rohkaista ratsuaan oikealla kohtaa. Celyn jätti varmuudeksi vähän ilmavaraa, mutta lähestymiset ja hypyt pysyivät muuten hyvässä rytmissä.

Valmennusmerkintä (Valmentajana Disa)
Celyn hyppäsi ratsastajansa kanssa lyhyttä rataa. Tarkoituksena oli harjoitella reipastahtista, mutta varmaotteista uusinnan ratsastamista. Tamma vähän villiintyi, kun se sai mennä hippasen vauhdikkaammin, mutta asettui kylmäpäisen ratsastajansa rauhoittelujen myötä kuuntelemaan tämän apuja loppuun asti.

Valmennusmerkintä (Valmentajana Disa)
Ratsukko kävi tänäänkin läpi uusinnan ratsastamista, mutta tällä kertaa rata oli teknisesti hieman vaikeampi. Kaarteen jälkeen tulevalle okserille sekä sarjaesteelle tultaessa sai olla tarkkana, että Celyn sai sijoitettua jalkansa hyvin ja sopiva ponnistuspaikka löytyi. Muuten puomit kolisivat. Tamman laukka uhkasi muuttua tikittäväksi, kun se jännittyi. Ratsastaja keskittyi kuitenkin kiitettävästi ylläpitämään sopivaa tahtia laukassa, toisinaan nopeampien reittien kustannuksella.

Valmennusmerkintä (Valmentajana Disa)
Vauhdikkaampien uusintarataharjoituksien jälkeen palasimme ratsukon kanssa vielä yhden valmennuksen ajaksi takaisin perusteiden pariin. Tamma tuli harja hulmuten kahden pystyesteen sarjan, jonka jälkeen ratsastaja keskittyi hyvän rytmin ylläpitämiseen, jotta loivan kaarteen jälkeen tulevalle trippelille päästäisiin seitsemällä laukka-askeleella ja mahdollisimman hyvällä lähestymisellä. Celyn oli hyvin ratsastajan avuilla ja selvitti sarjan näppärästi. Trippelin viimeinen puomi tuli pari kertaa alas, mutta hypyt parantuivat, kun ratsastaja ei ottanut yhtä vahvasti kiinni, vaan antoi luonnostaan reippaammin laukkaavalle Celynille sen tarvitseman tilan.

Valmennusmerkintä (Valmentajana Disa)
Celyn ja ratsastajansa laitettiin tänään notkistavien harjoitusten ääreen, kun ratsukko hyppäsi valvovan silmäni alla innaria. Celyn vipelsi alkuun maantiekiitäjän lailla, joten selässä sai olla tarkkana, että tamma keskittyi hyppäämiseen ja jalkojensa sovittamiseen kavalettien väliin. Muutaman toiston jälkeen ratsukko löysi yhteisen sävelen ja tasaisen tahdin laukkaan. Sen myötä Celyn malttoi tulla innarin hyvässä rytmissä ilman turhaa säheltämistä.

Valmennusmerkintä (Valmentajana Disa)
Tänään lähdimme työstämään ratsastajan silmää etsiä Celynille sopiva ponnistuspaikka. Tamma on luonnostaan hieman hätäinen hyppääjä ja se voi sännätä hyppyyn ihan koska tahansa. Celyn ratsastettiin verryttelyn aikana hyvin kuulolle ja sen kanssa tehtiin paljon temponvaihteluja. Ratsukko aloitti hypyt pystyesteillä, joiden edessä oli maapuomit. Lähestymiset olivat melko suorat ja tarkoituksena oli saada tietty määrä laukka-askelia ennen hyppyä. Ratsastaja sääteli tamman laukkaa kiitettävästi ja Celyn vastasi apuihin muitta mutkitta, ylittäen esteet varmalla otteella.

Valmennusmerkintä (Valmentajana Disa)
Celyn ja ratsastajansa ovat harjaantuneet laukan ja ponnistuspaikan sääntelyssä sen verran, että sarjaesteet voidaan ottaa paremmin työn alle. Ratsukko tuli ensin matalammat ristikot, jotka myöhemmin korotin pystyesteiksi. Kahden esteen sarjat Celyn selvitti ongelmitta, mutta kolmoissarjalla ratsastaja sai tehdä hyvät valmistelut ennen hyppyjä, jotta tamma tuli tarpeeksi hyvässä tahdissa ja lähti ensimmäiselle esteelle sopivasta ponnistuspaikasta. Muuten ratsukko kahmaisi sarjan viimeisillä osilla puomit matkaan. Kun yhteispeli alkoi toimia, kolmoissarjakin meni oikein hyvässä rytmissä.

Valmennusmerkintä (Valmentajana Disa)
Ratsastaja oli lämmitellyt Celynin hyvin erilaisin laukka- ja puomiharjoituksin, joten pääsimme heti aloittamaan suhteutettujen välien harjoittelun. Ratsukko tuli pitkällä sivulla kaksi pystyä, joiden väliin tuli saada kuusi laukka-askelta. Sen jälkeen laukattiin kulman läpi ja käännyttiin koko rata leikkaalle, jossa oli kolmas pysty ja maapuomi. Celyn lähti helposti tikittämään, kun se odotti ponnistusta, mutta ratsastaja pysyi rauhallisena ja sai lopulta suhteutettuun väliin sopivan määrän askelia. Kulmassa hevonen sai mennä hieman isompaa laukkaa, mutta pysty tuli kuitenkin tulla rauhassa. Pari ensimmäistä kertaa Celyn painoi hieman liian vauhdikkaasti, mutta sen jälkeen pidätteet menivät jo paremmin läpi.

Valmennusmerkintä (Valmentajana Disa)
Jatkoimme ratsukon kanssa suhteutettujen välien harjoittelua. Celyn oli tavallista sähäkämmällä tuulella tänään, joten selässä sai olla erityisen valppaana. Ratsukko tuli kaksi pystyestettä ensin viidellä ja myöhemmin neljällä laukka-askeleella. Tamman vauhdikkuuden vuoksi se saattoi harppoa välin neljällä, kolmella askeleella tai ottaa tikittäviä lisäaskelia juuri ennen toista hyppyä. Lisäsin samalle linjalle vielä kolmannen esteen, okserin. Ratsastaja varmisti, että lähestyminen ensimmäiselle esteelle oli tasainen, jolloin askeleet saatiin sopimaan kahden ensimmäisen esteen väliin. Okseria Celyn vähän kammosi, mutta ratsastajan tsemppauksella se säilytti rytmin ja ylitti viimeisenkin esteen, kohtuullisella ilmavaralla tosin.

Kantakirjaus 15.10.2012

16 + 19 + 18 + 18 = 71 p.
- ryhdikäs, hieman lyhyt kaula, ej supistuneet etusääret ja vennohkot vuohiset
- tyypikäs tamma, hyvä kaula, vento selkä, hieman takakorkea, pitkä loiva lautanen, vennot vuohiset
- erittäin hyvä leimat, vankka pyöreä runko, jalat saisivat olla vahvemmat

Näyttelytulokset

22.08.2012 Lai'e Welsh - IrtoSERT, JS (pt. Peppi S.)

Kilpailutulokset

Esillä ainoastaan sijoitukset
16.05.2012 Paraatiponit, 130 cm - 2/9
15.05.2012 Paraatiponit, 130 cm - 2/9
14.05.2012 Paraatiponit, 120 cm - 1/10
14.05.2012 Paraatiponit, 120 cm - 2/10
13.05.2012 Paraatiponit, 130 cm - 1/9 
11.05.2012 Mewian, 90 cm - 3/31
11.05.2012 Paraatiponit, 120 cm - 3/10
11.05.2012 Paraatiponit, 130 cm - 1/9
11.05.2012 Paraatiponit, 130 cm - 2/9
10.05.2012 Paraatiponit, 110 cm - 4/21
09.05.2012 Solo, 100 cm - 2/50
08.05.2012 Solo, 130 cm - 4/21
08.05.2012 Mewian, 60 cm - 2/23
07.05.2012 Mewian, 110 cm - 5/25
06.05.2012 Mewian, 80 cm - 5/28
06.05.2012 Mewian, 90 cm - 3/31
05.05.2012 Mewian, 80 cm - 3/28
04.05.2012 Mewian, 110 cm - 3/25
04.05.2012 Mewian, 120 cm - 1/15
03.05.2012 Mewian, 60 cm - 4/23
03.05.2012 Cymrod Cobs, 70 cm - 4/29
01.05.2012 Cymrod Cobs, 60 cm - 1/19
28.04.2012 Cymrod Cobs, 80 cm - 2/34
27.04.2012 Cymrod Cobs, 60 cm - 2/19
26.04.2012 Cymrod Cobs, 90 cm - 2/36
09.04.2012 Yemene, 100 cm - 7/49
06.04.2012 Team Riekkujat, 50 cm - 1/28
06.04.2012 Team Riekkujat, 60 cm - 4/36
05.04.2012 Team Riekkujat, 50 cm - 3/28
01.04.2012 Revontuli, 90 cm - 3/19
01.04.2012 Revontuli, 100 cm - 1/19

06.05.2012 Solo, Helppo A - 2/56
06.05.2012 Solo, Helppo B - 3/59
05.05.2012 Solo, Helppo A - 3/56
05.05.2012 Cymrod Cobs, Helppo A - 6/36
04.05.2012 Cymrod Cobs, Helppo B - 4/36
03.05.2012 Solo, Helppo B - 6/59
01.05.2012 Solo, Helppo B - 6/59
30.04.2012 Cymrod Cobs, Helppo C - 1/36
27.04.2012 Cymrod Cobs, Helppo B - 6/36
26.04.2012 Cymrod Cobs, Helppo C - 4/36
07.04.2012 Team Riekkujat, Vaativa B - 2/19
20.03.2012 Stall Katina, Helppo B - 3/19

27.03.2012 Koston Suomenhevoset, CCI/CIC* - 5/39
25.03.2012 Koston Suomenhevoset, CCI/CIC* - 5/39
24.03.2012 Koston Suomenhevoset, CCI/CIC* - 6/39

Tekstit © elen