Virtuaalihevonen | a sim-game horse

KUOLLUT 17.04.2018

Llygedyn Caerdwyn

rautias welsh cob -ori, 151 cm, s. 10.12.2011
omistaja/kasvattaja: elen (VRL-01863)
3v. 10.02.2012 - VH12-026-0085

Llygedyn Caerdwyn on hyvin mielenkiintoisesta suvusta polveutuva ori, sen sukupuussa yhdistyvät 2000-luvun alun vanhat linjat uutta verta tuoviin Criallt Welsh Cobsin poneihin. Caerdwyn on melkoinen pakkaus ja ori taitaakin hyvin niin koulukiemurat kuin esteiden hyppäämisen minkä lisäksi se on napsinut palkintosijoja myös showkilpailuissa.

Meriitit

Sijoituksia estekilpailuista 42 kpl :: Sijoituksia koulukilpailuista 10 kpl

28.02.2017 - 19 + 17 + 18 + 18 = 72p. KTK-II
21.10.2012 - 7 + 5 + 5,5 + 21 + 5 = 43,5p. VWY-II
21.09.2012 - 34 + 32 + 30 + 30= 126p. YLA2


Llygedyn Caerdwyn on vanhan siitostammani iltatähti ja pitkään saimme jännittää, että onko tamma kantavana laisinkaan. Suvultaan Carre edustaa erittäin vanhaa 2000-luvun alun linjaa emänsä puolelta. Sieltä löytyy useampia virtuaalisten welsh cobien kantaponeihin laskettavia yksilöitä ja ensimmäisiä kantakirjaan hyväksyttyjä tapauksia kuten esim. Rosegarden's Black Moon (KTK 2001). Emälinja Carrella on vailla vertaansa, Mikadorin linjasta on tullut useita erittäin menestyneitä yksilöitä kautta vuosien eikä tämä näytä muuttuvan vaikka vuodet vierivät eteenpäin. Carren isänpuolen suku on hyvin uutta linjaa, Criallt Welsh Cobsin omista tuontiponeista liikkeelle lähtenyt yritys virkistää pitkäsukuisten cobien sukuja hieman.

Carre oli syntyessäänkin iso ja ori tuntuu rotevoituvan päivä päivältä enemmän. Jo varsana suurikokoisesta ponista kasvoi näyttävä ja voimakastahtoinen ori joka tietää oman arvonsa mielestään paremmin kuin kukaan muu. Carre ei viihtyisi hetkeäkään yksin ja se on aina tuomassa itseään esille, varsinkin maasta käsin ori on joskus melkoinen pideltävä kun se röhkii ja kevyesti tanssahtelee narun päässä. Hirnua tämä poni ei osaa, sen kurkusta tuntuu irtoavan vain korahduksia ja röhinää. Carre on hoidettaessa asiallinen ja seisoo yleensä paikoillaan kunhan ympäristössä ei pyöri tammoja näkösällä.

Carre on aina ollut melkoinen pakkaus ratsuna ja sen kanssa ei ole kahta samanlaista päivää. Sileällä ori kulkee yleensä varsin tasaisesti, mutta tarvitsee mahdollisimman monipuolisia tehtäviä ja kokoajan uutta ajateltavaa, ettei rupea pelleilemään. Mikään helppo ratsu Carre ei ole ja sen selkään päästetäänkin vain harvat ja valitut ratsastajat jotka pysyvät varmasti mukana mahdollisissa loikissa ja pukeissa. Mieluiten Carre varmasti liikkuisi mahdollisimman reippaassa tempossa maastossa, kenttätyöskentely saa orin helposti tylsistymään. Maastossa Carre on reipas ja melko vahvakin suustansa, mutta pysyy kyllä hanskassa kunhan sen kanssa ei aloita vetokilpailua. Carre on melkoinen pakkaus jo sileälläkin ja esteillä se muuttuu upeaksi taistelijaksi joka hyppää mitä vain mistä tahansa vauhdista. Joskus tämä on huono ominaisuus jos ratsastaja ei saa orin vauhtia säädeltyä ja joskus puomit lentelevät komeasti. Parhaimmillaan Carre on upean pyörivän laukan omaava kumipallomaisesti esteitä ylittävä ruusukehai, mutta tämä vaatii ratsukolta saumatonta yhteistyötä ja molemminpuolista luottamusta.

Jälkeläiset

06.02.2017 o. Cadfridog Ion e. Milwr Benywaidd Ion Ei meriittejä
12.01.2017 o. Kingsfall Rhodri e. Llygedyn Myfi Mai Ei meriittejä
01.01.2015 t. Gwynedd Dremidydd e. Gwalch Dedwydd Meriel Ei meriittejä
21.01.2013 o. Nefydd Leolin e. Keaira Aisha Ei meriittejä
21.01.2013 o. Brio Aston e. Cwmnantcol Glenna Ei meriittejä
14.10.2012 t. Criallt Clws Peth e. Criallt Clws Ebrill Ei meriittejä

Sukua netissä 3. polvea

Criallt Euraid Merlyn
Welsh Cob (D), 150 cm
Criallt Nerthol
Welsh Cob (D), 152 cm
Bewyrr Cadfael
Welsh Cob (D), 154 cm
Chweg Genna
Welsh Cob (D), 146 cm
Criallt Euraid Drain
Welsh Cob (D), 148 cm
Ywrau Aur Coeth
Welsh Cob (D), 147 cm
Ffroriau Draenen Wen
Welsh Cob (D), 148 cm
CR Black Mist
Welsh Cob (D), 145 cm

VWY-II, YLA2

AT Mistral
Welsh Cob (D), 145 cm
Kilimanjaro
Welsh Cob (D), 148 cm
NW's Missy
Welsh Cob (D), 141 cm
Rockie's Black Dance
Welsh Cob (D), 147 cm
KTK-II
Rosegarden's Black Moon
Welsh Cob (D), 152 cm
Mikador
Welsh Cob (D)

isälinja: Criallt Euraid Merlod - Criallt Nerthol - Bewyrr Cadfael
emälinja: CR Black Mist - Rockie's Black Dance - Mikador


Valmennukset & päiväkirjamerkinnät

Estevalmennus - Valmennuksen alussa ori oli hieman laiskanpuoleinen, mutta pienen alkuverryttelyn jälkeen se alkoi piristymään kummasti. Alkutunnin aiheena oli tasainen puomityöskentely, joka sujui varsin mainiosti. Carrea sai selvästi hieman muistutella pienten apujen avulla, että miten homma toimii. Välillä ori alkoi selvästi hermostua, mutta ratsastaja sai sen hyvin pysymään kurissa. Pientä vänkäämistä oli välillä, etenkin pysähtymisten ja askellajien vaihtojen suhteen, mutta loppupeleissä kaikki sujui hyvin. Kasasin ratsukolle noin 80cm korkean radan, johon kuului kaksi ristikkoa ja yksi pystyeste. Rata oli suhteellisen helppo, mutta siinä oli paljon huomioitavaa ja ratsastajan tuli olla sataprosenttisesti mukana. Carre oli todella herkällä tuulella ja se tuppasi hieman juoksemaan läpi, mutta rauhallisen työskentelyn ja ratsastajan loistavien korjausten ansiosta loppurata sujui mainiosti. Kaiken kaikkiaan Carre on erittäin kiva valmennettava ja sen kanssa on selvästi ilo työskennellä. (Valmentajana Emma M.)

Estevalmennus - Valmennus aloitettiin kunnollisella lämmittelyllä, Carre kulki allasi mukavasti vaikka saitkin jarrutella vauhtia useaan otteeseen. Aloititte hyppäämisen muutamalla verryttelyhypyllä ristikoiden sekä pystyesteiden ylitse, Carre oli oikein hyvin kuulolla ja saitte jokaisen hypyn toimimaan oikein hyvin. Valmennuksessa kertasimme tänään melko lailla peruasioita, mm. kummalla laukalla laskeuduitte esteeltä ja askeleen pituuden määrittämistä. Aloitimme säätelemään ensin askeleenpituutta, saitte tulla suhteutettuja linjoja eri askelmäärillä. Aluksi teitte muutamia virheitä ja ajauduitte liian lähelle esteitä. Pikkuhiljaa aloitte kuitenkin toimimaan hyvin yhteen ja hypyt alkoivat onnistua. Seuraavaksi saitte treenata laukanvaihtoja esteeltä laskeutuessa. Tämä asia sujui teiltä heti alusta asti todella hyvin ja jätimme tehtävän muutaman toiston jälkeen. Saitte lopuksi tulla muutamia yksittäisiä esteitä, joissa korjailimme eniten istuntaasi. Tämän jälkeen aloit jäähdytellä Carrea, ravailitte vähän eteenalas jonka jälkeen annoit oriin kävellä pitkinohjin. Olitte hyvä työpari ja toimintaanne oli tänään todella mukavaa katsella. (Valmentajana Kioto)

Estevalmennus - Treenasimme tänään sarjaesteitä, mutta sitä ennen sait lämmitellä oriisi kunnolla. Carre oli aluksi todella tahmea etkä saanut sitä liikkumaan kunnolla, otitte muutamia verryttelyhyppyjä joiden jälkeen alkoi oriistakin jo löytyä puhtia. Jatkoitte hyppäämistä muutamalla yksittäisellä pystyesteellä, joiden korkeudet olivat lopuksi siinä metrin kieppeillä. Tämän jälkeen siirryimme treenaamaan sarjoja. Saitte aluksi tulla kaksiosaisen sarjan, joka koostui pystyesteestä sekä trippelistä. Ensimmäisellä kerralla tarkoituksena oli tulla todella rauhallisesti ja ratsastaa mahdollisimman suurella askelmäärällä esteiden väli. Onnistuitte ihan hyvin, vaikka esteiden välissä jouduit ottamaan hyvin tukevasti oriin suusta kiinni. Tulittekin heti perään uudestaan, ja käskin sinun käyttää enemmän istuntaasi jolloin sait halittua Carren todella hyvin ja selvisitte sarjasta oikein hienosti. Toistimme harjoitusta muutamaan otteeseen, jonka jälkeen lisäsin sarjaan vielä kolmannen osan, okserin. Tulitte sarjaa muutamaan otteeseen, jokainen kerta sujui edellistä paremmin joten päätimme lopettaa siihen. Jäähdyttelit oriin vielä yksinäsi maneesissa. (Valmentajana Kioto)

----

Päiväkirjamerkintä - Hieman extempore-ideana myös Carre ilmoitettiin mukaan Yleislaatuarvostelun tilaisuuteen. Arvostelussa Carre käyttäytyi ihan asiallisesti ja kotiinviemisinä saimme YLA2-palkinnon. Nyt on edessä ainakin vielä ERL- ja VWY-laatuarvostelut.

Päiväkirjamerkintä - Carren kanssa on tehty töitä vaikka millä mitalla ja nyt on saatu orin ura päätökseen. Sijoituksia on kasassa reippaasti ja hyvillä mielin Carre saa eläköityä kilparadoilta. Toivottavasti siitosorin ura aukeaisi myös tälle komealle ponille.

Päiväkirjamerkintä - We did it! Verta, hikeä ja kyyneliä se vaati mutta nyt on Carrekin päässyt taas aloittamaan kilpailemisen. Ori on melkoinen vieterijänis ja virtaa tuntuu riittävän vaikka kuinka. Toivottavasti tuloksiakin alkaisi tulla pian ja saisimme orin valmisteltua laatuarvosteluja varten.

Päiväkirjamerkintä - Carrea on kuntoutettu nyt pidemmän aikaa ja vihdoinkin saimme vihreää valoa myös eläinlääkäriltä kunnollisen treenin aloittamisen suhteen. Aloitellaan rauhassa ja toivottavasti alle puolessa vuodessa ollaan siinä mihin viimeksi jäimme. Carre vaikuttaa onneksi vieläkin varsin yhteistyönhaluiseltä eivätkä hyppylahjat ole hävinneet mihinkään.

Päiväkirjamerkintä - Carre on kerännyt kilpailuista ruusukkeita varsin hyvään tahtiin, mutta ura katkesi hetkeksi orin reväytettyä reidestään lihaksen riehuessaan tarhassa. Vammaa parannellaan nyt rauhassa ja ennuste paluusta radoille on onneksi hyvä. Energinen ori ei vain selkeästi tykkään vähemmästä liikunnasta.

Päiväkirjamerkintä - Tavallisempien lajien lisäksi päädyin ilmottamaan Carren muutaman muun ponin ohella kenttäkilpailuihin. Carre räjäyttikin potin napsimalla useammasta kisasta ruusukkeita kotiin. On meillä monipuolinen ja lahjakas poni!

Päiväkirjamerkintä - Carre on aloitellut aktiivisempaa kilpailukautta hienosti. Ori on selkeästi parempi, mutta tulemme myös varmasti kiertämään vielä muutaman kouluradatkin läpi. Treeniä, treeniä ja tuloksiakin syntyy jos vain tuuria on hiukan mukana.

Päiväkirjamerkintä - Nyt ollaan korkattu virallisesti Carren ensimmäiset kilpailut ja herra vaikuttaa jo varsin hyvältä. Pientä epätasaisuutta on vielä huomattavissa, mutta sen luulisi korjaantuvan rutiinin ja treenin myötä. Täältä tulee Carre, varokaa kanssakilpailijat!

Päiväkirjamerkintä - Carre on kasvanut jo hienosti ja ori ehti täyttää 3 vuottakin jossain välissä. Koulutus on jo päästy aloittamaan ja ensimmäisillä kerroilla Carre ilmeisesti luuli olevansa jonkinlainen maantiekiitäjä. Nyt meno on onneksi kuitenkin jo rauhoittunut ja pikkuhiljaa Carre oppii kuuntelemaan mitä ratsastaja haluaa.

Päiväkirjamerkintä - Tänään maailmaan saapui mitä suloisin vanttera orivarsa. Nimekseen nuori herra sai Llygedyn Caerdwyn, kotioloissa Carre. Jäämme innolla seuraamaan tämän sydäntenmurskaajan kasvua ja kehitystä, eihän se voi tuosta kuin vain komistua lisää.

Kilpailutulokset

Esillä ainoastaan sijoitukset
01.01.2013 Ionic - RCH

14.12.2012 Zephyre, 100 cm - 5/51
24.10.2012 Hopearinne, 80-100 cm - 4/77
20.10.2012 Hirmulan Pientalli, 130 cm - 2/13
16.10.2012 Suokukka, 90 cm - 4/18
14.10.2012 Domenica Estate, 60 cm - 2/28
12.10.2012 Viherpolku, 70-80 cm - 3/28
12.10.2012 Viherpolku, 110 cm - 1/22
05.10.2012 Bravo, 90 cm - 1/12
21.03.2012 Cymrod Cobs, 100 cm - 2/19
21.03.2012 Cymrod Cobs, 80 cm - 4/19
20.03.2012 Cymrod Cobs, 70 cm - 2/20
20.03.2012 Cymrod Cobs, 90 cm - 4/17
19.03.2012 Mewian Welsh, 110 cm - 4/24
19.03.2012 Mewian Welsh, 80 cm - 3/37
18.03.2012 Mewian Welsh, 60 cm - 3/26
18.03.2012 Cymrod Cobs, 80 cm - 4/19
17.03.2012 Cymrod Cobs, 90 cm - 2/17
17.03.2012 Mewian Welsh, 110 cm - 3/24
17.03.2012 Mewian Welsh, 80 cm - 5/37
17.03.2012 Mewian Welsh, 60 cm - 3/26
17.03.2012 Team Riekkujat, 50 cm - 2/27
16.03.2012 Mewian Welsh, 110 cm - 2/24
16.03.2012 Mewian Welsh, 100 cm - 3/30
16.03.2012 Mewian Welsh, 90 cm - 4/33
14.03.2012 Mewian Welsh, 90 cm - 4/33
13.03.2012 Mewian Welsh, 60 cm - 2/26
13.03.2012 Littlebury, 130 cm - 3/10
13.03.2012 Littlebury, 120 cm - 3/19
13.03.2012 Littlebury, 110 cm - 1/26
13.03.2012 Littlebury, 90 cm - 3/38
13.03.2012 Littlebury, 110 cm - 1/26
13.03.2012 Littlebury, 60 cm - 3/32
13.03.2012 Littlebury, 130 cm - 3/10
13.03.2012 Littlebury, 120 cm - 3/19
13.03.2012 Littlebury, 90 cm - 2/38
13.03.2012 Littlebury, 110 cm - 1/26
13.03.2012 Littlebury, 60 cm - 3/32
13.03.2012 Littlebury, 120 cm - 2/19
13.03.2012 Littlebury, 90 cm - 1/38
05.03.2012 Whacky Horses, 100 cm - 1/23
03.03.2012 Whacky Horses, 80 cm - 4/21
02.03.2012 Whacky Horses, 100 cm - 2/23
12.01.2012 Paraatiponit, 110 cm - 2/12
12.01.2012 Paraatiponit, 130 cm - 2/12
12.01.2012 Paraatiponit, 120 cm - 1/12
06.01.2012 WPRC, 90 cm - 2/33
24.12.2011 Bela Lusitano, 70 cm - 4/23
24.12.2011 Bela Lusitano, 50 cm - 4/22
17.12.2011 Kielometsä, 70-80 cm - 2/15

13-14.10.2012 Suokukka, helppo - 2/12
06.03.2012 Bairdon, CCI/CIC* - 2/10
04.03.2012 Bairdon, CCI/CIC* - 2/10
03.03.2012 Bairdon, CCI/CIC* - 2/10
01.03.2012 Bairdon, CCI/CIC* - 3/10

17.02.2012 Eftalia Ponies, Helppo A - 6/94
17.02.2012 Eftalia Ponies, Helppo B - 1/93
15.02.2012 Eftalia Ponies, Helppo B - 7/93
14.02.2012 Eftalia Ponies, Helppo A - 8/93
12.01.2012 Paraatiponit, Helppo A - 2/14
12.01.2012 Paraatiponit, Helppo B - 1/14
12.01.2012 Paraatiponit, Helppo A - 2/14
12.01.2012 Paraatiponit, Helppo B - 2/14
31.12.2011 Hiprakka, Helppo C - 1/30
28.12.2011 Hiprakka, Helppo B - 2/39

21.12.2011 Aelwen Welsh - Res. Ridden Champion I

Tekstit © elen