Elenin muut pikseliponit

Volkan Bilbo

KUOLLUT 08.04.2020

"Welshponiori Volkan Bilbo on jo varsin kunnioitettavaan ikään ehtinyt komistus, joka muutti omistukseeni lokakuussa 2014 Alegresta. Luonteeltaan Bilbo on melko rauhallinen ja hyvin ystävällinen. Tammoille se hörisee varmasti, mutta siihen se sitten yleensä jääkin. Bilboa uskaltaakin kuljetella huoletta niin kotona kuin kilpailuissakin rennollla mielellä ja hoidettaessakin Bilbo osaa käyttäytyä siivosti ja nauttii perusteellisesti kumisukahieronnasta aivan varmasti.

Selästä Bilbo on ihan mukava, mutta vaatii säännöllistä läpiratsastusta. Se ei ole kaikista miellyttämisenhaluisin tapaus ja koittaa helposti luistaa töistä varsinkin jos pyydetty tehtävä on sille vaikea. Sileällä ei kannattakaan turhaa nipottaa kunhan poni on avuilla ja kuuntelee. Esteillä Bilbon mielenkiinto herää kunnolla ja se hyppää näppärästi metriin asti. Parhaimmillaan ori on ylittänyt 120 cm esteen, mutta noin suurien hyppääminen tuottaa sille jo vaikeuksia. Maastossa Bilbon villimpi puoli pääsee usein esille ja takapää on varsin kevyt, jos ponille kertyy vauhtipaineita enemmänkin."

20.05.2017 palkittu VWY-III (36,5p.)
07.03.2017 myönnetty Champion
25.01.2015 palkittu KTK-II (73p.)


VH03-022-3768 - elen (VRL-01863) - Tuntematon kasvattaja
welsh (B), ori, 135 cm, s. 28.03.2007

Estepainotteinen (100 cm -- III B)

Poni kilpailee painotuslajissaan porrastetuissa kilpailuissa.
Pistetilanteen näet rekisteriprofiilista!


Näyttelytulokset

Näytä tulokset »
01.04.2017 Loitsulähde - IrtoSERT (pt. Kati)
30.01.2015 Rimeyard - IrtoSERT (pt. Vibaja)
10.12.2014 Stableyard - IrtoSERT (pt. Welby)
04.09.2007 Sumulaakso - IrtoSERT (pt. Siiri K.)


Polveutuminen & jälkeläiset

Lucky Jones
wB, 135 cm
Ike's Spectacular
wB

wB

wB
Kahlua Jewel
wB

wB

wB
Tiffany Time
wB, 133 cm
Gallant Pepper
wB

wB

wB
Sugar Chaos
wB

wB

wB


Näytä sukuselvitys & jälkeläislista »
Isä Lucky Jones oli jäntevärakenteinen kimo ori, joka menestyi hyvin showareenoilla. Parhaimpina vuosinaan ori lukeutui rotunsa sen hetkisen kansallisen parhaimmiston joukkoon. Lucky oli mukavan säyseä käsitellä ja toimi moitteetta lastenratsuna sekä kotitallilla että kisakehissä. 135cm korkea poni ihastutti yhteistyönhaluisella luonteellaan ja lennokkaalla liikkumisellaan. Näitä ominaisuuksia se periytti myös jälkeläisilleen, joita suositulle jalostusorille syntyi useampi kappale. Isänisä Ike's Spectacular nähtiin monipuolisesti koulu-, este- ja showkilpailuissa. 129cm korkuinen poni hyppäsi valtavalla ponnistusvoimalla jopa 90-100cm esteratoja. Kouluradoilla reipas ja herkkäluonteinen ori osasi Helpossa B:ssä vaadittavat asiat. Spectacular ehti astua muutaman tamman ennen aikaista poismenoaan 11 vuoden iässä. Orilinjan jatkuminen varmistui erinomaisen pojan, Lucky Jonesin, menestyksen myötä. Isänemä Kahlua Jewel oli pyöreärunkoisempi ja hiukan massavampi B-sektion poniksi, mutta liikkeelle päästessään tamma meni yllättävän ketterästi ja liidokkaasti. 131cm korkea poni oli mainio kouluratsu ja se kilpailikin useamman kauden ajan helpoissa kouluratsastusluokissa omistajaperheen tytärten ratsastamana. Jewelin kaikki kolme varsaa ovat ylittäneet odotukset ollen hyväluonteisia, hiukan emäänsä tyypikkäämpiä ja kevyempiä kisaponeja.

Emä Tiffany Time oli yllättävän näppärä tapaus ottaen huomioon, ettei sen isä ollut mikään helppo tapaus. 133cm korkea kimotamma oli hyvä ratsu, kunhan sen kanssa oli jämpti ja selkeä. Innostuessaan Tiffanylta ei vauhtia puuttunut ja etenkin esteradoilla se oli loistava aikaa vastaan ratsastettaessa. Tamma kisasi välillä hyvinkin ahkerasti pienemmissä seurakisoissa, joissa se meni Helppo B-tasoisia kouluratoja ja 80cm esteratoja. Bilbon lisäksi Tiffanylla on kaksi muuta jälkeläistä. Emänisä Gallant Pepper tunnettiin nimensä mukaisesti pippurisena pikkuponina, jolla oli paljon omaa tahtoa. 124cm korkea kimo kävi nuoruusvuosinaan muutamissa show- ja estekisoissa, mutta on sittemmin elellyt joutilaan ja kotisiitosorin elämää. Pepper oli pienestä koostaan huolimatta rakenteeltaan sopusuhtainen ja sillä oli luontaisesti hyvät, tasapainoiset liikkeet. Orille syntyi pari varsaa omistajansa omista tammoista. Emänemä Sugar Chaos oli luonteeltaan kovin kiltti ja sopeutuvainen, joten 130cm korkuinen poni päätyi kokemaan elämänsä aikana kaikenlaista. Läsipäinen ruunikko kilpaili helpon tason koulukilpailuissa, mutta siirtyi lievän loukkaantumisen ja yhden varsomisen jälkeen ratsastuskoululle opetusponiksi. Pitkäpinnainen Sugar oli hyvin pidetty oppilaiden keskuudessa opettaen monet nuoret hevosharrastajat lajin saloihin. Ratsastuskoulun ajaessa toimintaansa alas, tamma myytiin 16-vuotiaana pienelle siittolalle, jossa se varsoi kahdesti.

ori Bryn Dafen AD, s. 19.04.2018, e. Eglwysilan
ori Cedion Frodo, s. 19.02.2018, e. Cassidy CF
tamma Pencalow Peppermint, s. 13.09.2016, e. Bucklebury Prestige
tamma Ivy, s. 02.11.2014, e. Blackwoods Iavas


VIRTUAALIHEVONEN | A SIM-GAME HORSE
Kuva © M.Peel - Sukuselvitys © Disa