ALL-AMERICAN ROCKET xx
VH-45752
Engl. Täysiverinen, tamma, 158 cm
s. 03.01.2007 (4v. 03.08.2007)
Estepainotteinen (Re 160 cm -- Ko III A)

Kasvattaja: Annmarie Jacobsen, SWE
Omistaja: elen (VRL-01863)

Reserve (SER-V)
KTK ???
ERJ: 51 sijoitusta/voittoa
KERJ: 02 sijoitusta/voittoaRonja on täysiverisen tapaan hieman kuuma ja arvaamaton tamma. Kuumasta luonteestaan huolimatta Ronjaa on helppo käsitellä, kun tietää oikeat konstit. Kuka tahansa Matti Meikäläinen ei tosin Ronjan kanssa tule juttuun, mutta ottaessasi matkaan reilusti itsevarmuutta, rohkeutta ja oikeaa asennetta saa Ronjankin taltutettua alta aikayksikön. Hoitaessa Ronja on kärsimätön. Se tempoilee jopa karsinassaan ympäriinsä, eikä malttaisi odotella paikoillaan sitä, kun hoitotoimenpiteet on suoritettu onnellisesti loppuun ja tamma pääsee näykkimään heinänkorsia karsinansa lattialta. Tamma saattaa hieman aremman hoitajan kanssa käyttäytyä kuin mikäkin porsas - se voi yrittää näykkiä, luimii takuuvarmasti ja viimeisenä pelottelukeinona tamma potkii ponnekkaasti kohti seinälautoja. Ronjalle on kuitenkin opetettu hyvää kuriakin, joten reippaampi komento käyttöön, niin tulosta alkaa tulla. Laitumella ja toisten hevosten kanssa Ronja on samanlainen pomottaja, kuin voisi aiemman perusteella kuvitellakin. Jos muut hevoset laitumella/tarhassa eivät anna periksi Ronjalle, tamma kyllä keksii keinon saada lauma oman komentonsa alle, keinoja kaihtamatta. Ronjan kanssa joutuu siis todella katsomaan, kenet tarhaa kaveriksi. Samankaltainen pompottaminen jatkuu myös kengittäjän ja eläinlääkärin seurassa, sillä Ronja ei pidä kummankaan ammattilaisen tekemistä toimenpiteistä. Koppiin tamma sen sijaan menee täysin moitteetta.

Ratsuna Ronja sen sijaan on erittäin mukava ja näpsäkkä, eli aivan toista maata, kuin hoitokokemuksista voisi odottaa! Jo selkään noustessa Ronja tuntuu juuri tarkoitukseensa soveltuvalta ratsulta. Tamman kanssa voi huoletta käyttää erittäin pehmeitä apuja ja hyviä painoapuja - minkäänlaista riuhtomista, repimistä tai "väkivaltaa" ei tarvita. Monet voivat pelästyä Ronjan suoranaista reippautta, mutta se on tammalle ominaispiirre, ei osoitus liiallisista menohaluista. Tästä on erityisesti hyötyä esteradoilla, sillä kova, mutta hallittu vauhti tuovat hyvät ajat esimerkiksi uusintoja ajatellen. Ronjalla on myös mitä upein hyppytyyli. Kouluratsunakin Ronja toimii hienosti, sillä tamma on ratsastajalleen erittäin miellyttämishaluinen.JÄLKELÄISET

*03.07.2009 o. Primo André xx (i. Armani Code xx)
*26.04.2009 t. Primo Epica xx (i. Pioniere xx)
*18.04.2009 t. Primo Lush xx (i. Robin The Star xx)
*16.04.2009 t. Primo Valeriana xx (i. Vertical Limit xx)
*20.02.2009 t. Racquelle (i. Desordem Geral)SUKUTAULU

As Good As It Gets xx on hieman kimurantin nimen omaava komea melko suurikokoinen täysiverinen. Ori on menestynyt hienosti kansainvälisillä estekentillä ja sillä on plakkarissa muun muassa yksi maajoukkueen edustuspaikka. Siitoksessa ori ei toiminut kovin paljoa, kantakirjaan se on hyväksytty II-palkinnolla. Kantakirjauslausunnossa kehutaan orin hyppytyyliä ja hyvin pyörivää laukkaa.
Ordered Steps xx on melko kovaluonteinen ja raisun luonteen omaava mustaruunikko ori. Säkäkorkeutta sillä 172 cm. Ordered Steps polveutuu osin laukkasuvusta, mutta radoilla se ei ole koskaan käynytkään. Kilpailuista sillä on sijoituksia pääosin 130-140 cm radoilta. Jalostuksessa ori on jättänyt kapasiteetikkaita estehevosia, kantakirjaan se on hyväksytty ensimmäisellä palkinnolla.
Two Steps Back xx kilpaili 2- ja 3-vuotiaana laukkaradoilla mutta siirtyi sieltä esteratojen puolelle. Lahjakas ja hyppykykyä omaava ori on kilpaillut 120-130 cm radoilla, sillä on useita kymmeniä sijoituksia.
New Dawn xx on laukkaradoilla nuorena juossut rahaa lähemmäs viisisataatuhatta. Sieltä eläkoidyttyään se on toiminut siitostammana, varsonut jo yhdeksän kertaa. Luonteeltaan tamma on kiltti ja rauhallinen.
American Beauty xx on todellakin kaunis mustanruunikko täysiveritamma. Se on kilpaillut koulu- ja myös esteradoilla juniorin ratsastamana mukavalla menestyksellä. Sijoituksia ja voittoja tammalla on 100-120 cm radoilta. Melko pienikokoinen tamma on ystävällinen mutta kilpailutilanteessa sen taistelijaluonne tulee hyvin esiin. American Beuty antaa aina kaikkensa radalla.
Brashley xx keräsi menestystä parhaina vuosinaan jopa GP-tason esteradoilta ja sitä ylistettiin maasta taivaisiin. Nykyään ori viettää eläkepäiviä siitosorina toimien. Siitoksessa ori on ollut suosittu ja sillä on montakymmentä jälkeläistä.
American Riot Lady xx polveutuu laukkasuvusta mutta tamma päätyi suoraan esteradoille. Kilpailumenestystäkin on vuosien varrella tullut mukavasti. Varsoja tammalla on kuusi kappaletta.

Awesome Wild One xx on erittäin kaunis ja sirorakenteinen 158 cm korkea täysiveritamma ja Ronja emä. Tammasta kaavailtiin aikoinaan kouluratsua mutta energinen tamma osoitti pian, että suuntana pitäisi olla esteradat. Niin kävikin ja sijoituksia tammalla on kansalliselya tasolta useita kymmeniä. Kantakirjaan Awesome Wild One on hyväksytty I-palkinnolla. Ronja on tamma esikoisvarsa, lisääkin on varmasti tulossa!
On With Jon xx on kouluradoilla kansainvälisestikkin esillä ollut komistus. Upeasti liikkuva ori on koulutettu vaativalle tasolle ja se on erittäin hyvä ratsastettava. Ori tuntuu kuitenkin periyttavan eteenpäin erittäin energistä luonnettaan ja monet sen varsoista kilpailevatkin kenttä- ja esteradoilla. On With Jonilla on kaksi jalostukseen hyväksyttyä orijälkeläistä ja se on itse I-palkinnon kantakirja-ori. Oriin jälkeläiset ovat erittäin haluttuja kilpahevosia.
Johnesty xx oli komea hiilenmusta ori joka kilpaili nuorena menestyksekkäästi laukkaradoilla. Jännevamma kuitenkin lopetti orin uran ja se siirtyi siitoskäyttöön.
Go With It xx kilpaili nuorena laukkaradoilla mutta siirtyi melko pian erään kouluratsastajan käsiin joka koulutti tammasta hienon ratsun. Menestystä tuli kansalliselta tasolta asti. Siitokseen siirryttyään tamma varsoi kahdesti ennen menehtymistään ähkyyn.
Obsidian Dream on kaunis mustanruunikko piirtopäinen tamma. Säkäkorkeutta sillä on 161 senttiä. Tamma kilpailee tällä hetkellä enää pikkuluokissa, parhaimpina päivinään se sijoittui useasti 130-140 cm tason rataesteillä. Hyppytekniikka Obsidian Dreamillä on kohdallaan ja tamma on erittäin tarkka jaloistaan. Luonteeltaan tamma on ikiliikkuja ja kyllästyy helposti jolloin se alkaa osoittamaan mieltään. Varsoja kipakalla mammalla on tähän mennessä kolme kappaletta.
Obsidian Eclipse xx oli esteradoilla menestynyt ori. Se oli erityisesti uusintaluokissa menestynyt, erittäin näppärä hevonen kääntymään tiukkoihin mutkiin. Ori kuoli 22-vuotiaana katkaistuaan säärensä kuljetusonnettomuudessa.
Fayleah xx on nykyään eläkepäiviään viettävä ponimaisen suloinen tamma vaikka säkäkorkeutta löytyykin 165 sentin verran. Fayleah ei ole pahemmin kilpaillut, joitain satunnaisia pikkukilpailuja omistajaperheen tyttären kanssa.

As Good As It Gets xx
Engl. Täysiverinen, 171 cm
Re 130 cm - Ko III A
Ordered Steps xx
169 cm
Two Steps Back xx
172 cm
New Dawn xx
162 cm
American Beauty xx
152 cm
Brashley xx
169 cm
American Riot Lady xx
166 cm
Awesome Wild One xx
Engl. Täysiverinen, 158 cm
Re 130 cm - III A
On With Jon xx
170 cm
Johnesty xx
167 cm
Go With It xx
163 cm
Obsidian Dream xx
161 cm
Obsidian Eclipse xx
164 cm
Fayleah xx
165 cmVALMENNUKSET & PÄIVÄKIRJAMERKINTÖJÄ

Lokakuu 2009 -- Ronja alkaa olla viimeistelyä vaille valmis ERJ:n laatuarvosteluun vietäväksi. Hyppykykyä, luonnetta ja ulkonäköä ainakin löytyy roppakaupalla. Harkinnassa on vielä mahdollisesti viimeinen varsa Ronjasta laatuarvostelun sekä KTK-tilaisuuden jälkeen.

Lokakuu 2009 -- Neiti Pippuri alkaa olla vanhassa kunnossaan ja hyppäämistä on lisätty pikkuhiljaa. Irtohypytyksessä Ronja ponkaisi 145 cm esteen leikitellen ja heiti vielä perään hurjan pukkisarjan.

Syyskuu 2009 -- Ronja on päivä päivältä paremmassa kunnossa ja alkaa tuntumaan selästä käsin omalta itseltään. Tammalla ei olla hypätty melko pitkään aikaan ja puhtia tuntuu olevan erittäin paljon. Sain vihdoin myös tietoa Ronjan suvusta neidin kasvattajan kautta.

Syyskuu 2009 -- Olen pikkuhiljaa aloittanut treenailemaan Ronjaa valmiiksi uusiin koitoksiin. Edessä on toivottavasti ainakim ERJ:n laatuarvostelu jossa tähtäimessä on II-palkinto.

Elokuu 2009 -- Ontuminen ei onneksi ollut mitään kovin vakavaa, pieni niveltulehdus joka on lääkityksen alla. Ronjalla on nyt muutaman viikon sairasloma ja se on kevyellä likutuksella.

Elokuu 2009 -- Valitettavasti Ronja ei esiintynyt edukseen kantakirjaustilaisuudessa ja harmikseni tamma ontui myös hieman toista takastaan -tuloksena oli hylkäys. Tulemme vielä aivan varmasti yrittämään vielä uudelleen!

Elokuu 2009 -- Ronja on menestynyt mukavasti näyttelyissä ja sille onkin ilokseni myönnetty Reserve-arvonimi :) Tamma on nyt myös KTK-kelpoinen, kantakirjaan on tarkoitus yrittää kunhan Ronjan peruskuntoa saadaan hieman nostettua.

Heinäkuu 2009 -- Toistaiseksi Ronjan viimeinen varsa, ponteva oripoika syntyi tänään aamupäivällä. Velmu Ronja ei näyttänyt mitään varsomisen merkkejä aamulla ja se viettiin normaaliin tapaan tarhailemaan. Onneksi tallityttö huomasi varsomisen alkaneen ja Ronja saatiin vielä siirrettyä sisälle. Tuore äiti ja poika voivat hyvin.

Toukokuu 2009 -- Ronjan tuorein varsa, Primo Epica, kasvaa kokoajan kauniimmaksi ja tammalla on varmasti kirkas tulevaisuus edessään esteradoilla jos se on perinyt yhtään äitinsä hyppylahjoja. Ronjaa itseään liikutellaan vielä päivittäin kevyesti ja ylläpidetään hyvää kuntoa.

Toukokuu 2009 -- Ronja on kilpaillut vielä muutamassa estekoitoksessa menestyksekkäästi sijoittuen muunmuassa 160 cm luokassa viidenneksi.

Huhtikuu 2009 -- Ronja alkaa siirtymään pikkuhiljaa täysipäiväisesti kilpailueläkkeelle jos ei erittäin houkuttelevia kilpailuja tule eteen. Tamma saa tarhailla tammakaveriensa mahdollisimman paljon ja seuraava sulhanenkin on valmiina

Huhtkuu 2009 -- Ronjan toinen varsa syntyi, varsominen oli hieman vaikeampi ja tamma sekä varsa kumpikin vaikuttavat väsyneiltä. Kumpikin on onneksi kunnossa ja tulevat melko varmasti piristymään lähipäivinä.

Huhtikuu 2009 -- Ronjan kanssa ollaan kilpailtu pienimuotoisesti vielä esteradoilla ja sijoituksia on sadellut mukavaan malliin. Tammalla on kasassa lähemmäs viisikymmentä sijoitusta!

Helmikuu 2009 -- Ronja starttasi tänään ensimmäisissä kenttäkilpailuissaan. Koulu- ja rataesteosiot sujuivat hyvin, maastoesteillä pilottia pelotti hurjasti. Ronja vain korkui innoissaan ja tuntui nauttivan vauhdikkaasta menosta täysin siemauksin.

Helmikuu 2009 -- Ronjan ensimmäinen varsa syntyi tänään aamuyöstä. Tamma pyöräytti kauniin ruunikon tammavarsan jonka sen ostaja nimesi Racquelleksi. Ponineiti matkaa vieroituksen jälkeen Jennan hoiviin Violaan jossa asuu myös toinen kasvattini Rochavera.

Helmikuu 2009 -- Ostin tänään Ronjan. Tamma matkusti hienosti uuteen kotiinsa ja tuntui kotiutuvan melko nopeasti kun karsinassa odotti tervetuliaisporkkanoita ja iltaheinät valmiina.

Estevalmennus -- "Aloittelimme valmennuksen niin, että sinä pidit itsenäiset alkuverryttelyt samalla kun minä kokosin tehtäviä. Ronja vaikutti todella reippaalta tammalta. Ensimmäinen tehtävä oli tulla yksinkertaisesti pienelle kahden esteen sarjalle ravissa. Ronja oli hieman sitä mieltä, että esteet ovat liian pieniä, eikä niille tarvitse edes hypätä. Parin kerran jälkeen nostimme esteet 80 cm ja tulo laukassa. Ronja hyppäsi jotenkin, mutta ilme oli vielä nyrpeä. Korotin esteitä vielä metriinkin, jolloin neiti suvaitsi hypätä kunnolla. Harjoittelimme seuraavaksi kaarevalla uralla hyppäämistä. Se tuotti hieman vaikeuksia, sillä kun vauhti oli kova mentiin muutaman kerran esteenkin ohi. Kerran meinasit jopa lentää selästä, sillä lähestyminen ei ollut niin hyvä, joten Ronja kielsi. Lopuksi rakensin pienen "radan" neljästä esteestä, joista pienin oli 110 cm ja korkein sitä 140 cm. Vauhti oli hyvä ja lähestymiset myös. Koko valmennus meni kaiken kaikkiaan suhteellisen hyvin, hienoa!" Valmentajana SaljaKILPAILUT

ERJ
05.05.2009 Barrier Stall, 140 cm - 1/35
02.05.2009 Daftomor, 160 cm : 5/50
26.04.2009 Rangre, 160 cm : 3/36
17.04.2009 Luned Sporthorses, 160 cm : 2/60
15.04.2009 Luned Sporthorses, 160 cm : 5/60
12.04.2009 Nebelhaft, 150 cm : 3/24
13.02.2009 Prize Team, 130 cm : 1/51
12.02.2009 Prize Team, 140 cm : 3/49
10.02.2009 Prize Team, 140 cm : 3/49
24.07.2008 Fellmoore, 100cm : 6/60
26.07.2008 Satulinna, 80-90cm : 4/100
26.07.2008 Satulinna, 130cm : 4/86
28.07.2008 Paahdetut, 120cm : 4/40
28.07.2008 Kingsvalley, 120cm : 5/25
29.07.2008 Jeep Ponies, 50cm : 4/50
29.07.2008 Jeep Ponies, 60cm : 4/50
29.07.2008 Jeep Ponies, 70cm : 6/50
29.07.2008 Jeep Ponies, 40cm : 5/50
29.07.2008 Jeep Ponies, 60cm : 5/50
29.07.2008 Jeep Ponies, 90cm : 3/50
29.07.2008 Jeep Ponies, 90cm : 7/50
29.07.2008 Jeep Ponies, 60cm : 5/50
29.07.2008 Jeep Ponies, 100cm : 1/50
29.07.2008 Jeep Ponies, 40cm : 5/50
29.07.2008 Jeep Ponies, 60cm : 7/50
29.07.2008 Jeep Ponies, 110cm : 5/50
01.08.2008 Kouluorit, 110cm : 8/118
03.08.2008 YEW, 100cm : 03/42
03.08.2008 YEW, 120cm : 06/40
04.08.2008 Paula K./Dauphine Riders, 130cm : 06/40
08.08.2008 Paula K./Dauphine Riders, 120cm : 05/40
14.08.2008 Fawel, 100-110cm : 07/79
15.08.2008 Roganah, 110cm 03/29
17.08.2008 Pini Liar, 120cm : 06/50
17.08.2008 Pini Liar, 130cm : 01/40
20.08.2008 Romano, 100cm : 05/30
22.08.2008 Effect Ponies, 100cm : 03/35
26.08.2008 Kuuponin, 100cm : 01/30
01.09.2008 ROWDY,110cm : 02/50
14.09.2008 Stall Sequin 70-80cm : 05/81
14.09.2008 Stall Sequin, 90-100cm : 03/82
17.09.2008 Zurück, 90cm : 01/46
19.09.2008 Raitatiimi, 90cm : 04/45
23.09.2008 Peculiár, 120cm : 05/30
24.09.2008 Noppakuution Ratsutila, 70cm : 03/40

KERJ
18.02.2009 Hämypuro, CIC/CIC** : 6/50
16.04.2009 KK Stewart, CIC/CIC** : 1/2

NÄYTTELYT

VNT-menestys nähtävissä täällä.


Virtuaalihevonen | A SIM-game horse
Sukuselvitys © Tessa
Luonne © AR