HELLAS PLATINUM xx "Lulla"

VH02-006-8323
Engl. Täysiverinen, tamma, 170 cm
*08.01.2007 UK (4v. 08.04.2007)
Estepainotteinen :: Re 150 cm, Ko IIIA

Kasvattaja: G. Hammond
Omistaja: elen (VRL-01863)

ERJ: 51 sijoitusta/voittoa

Ostin Hellas Platinumin samoihin aikoihin kun ori Irish Ballet saapui omistukseeni. Se ja Platinum asuivat samassa tallissa, Susiniemi Gårdissa. Hellas Platinum, tutummin Lulla, on laadukkaasta suvusta polveutuva sporttinen energiapakkaus. Tylsiä hetkiä tulee harvemmin esille tamman kanssa puuhatessa. Lulla on kilpaillut entisten omistajiensa kanssa hienoin tuloksin esteradoilla ja kapasiteettia tuntuu riittävän kevyen oloisesti 150 cm esteradoille. Kilpailemista on tarkoitus jatkaa tähtäimenä lajin oma laatuarvostelutilaisuus.

Lulla on luonteeltaan tammamainen ja sen käytös saattaa vaihdella melko voimakkaasti päivän mittaan. Ihmisiä kohtaan Lulla on mukava ja sen karsinaan voi astua sisään ilman pelkoa ihmisensyöjähevosesta. Ruoan perään Lulla on perso ja se imuroi varmasti joka ikisen kauranjyvän ja heinänkorren karsinastaan mahaansa. Rapsuttelusta Lulla tykkää yleensä ja harjauksen lomassa tämä hoituu hyvin. Lulla kutiaa herkästi mahansa alta ja sieltä tammaa saakin harjailla hieman varovaisemmin kuin muualta. Kavioiden puhdistus onnistuu mallikelpoisesti kuten myös kengityskin. Taluttaessa Lullalla on joskus hieman kiire ja sen menoa saa jarrutella reippaalla otteella. Kotioloissa Lulla on helppo käsitellä ja siitä ei voisi kuvitella mitään muutakaan kun poistutaan hevosautolla kotipihalta. Kuitenkin kilpailuissa tällä tammalla on virtaa enemmän kuinn tarpeeksi ja se tarvitsee rauhallisen ja varman käsittelijän. Luvassa saattaa olla pyörimistä, pientä pystyynhyppimistä ja erittäin paljon pään heiluttelua. Ratsastajan päästyä selkään Lulla alkaa onneksi pikkuhiljaa keskittyä itse työhön. Tarhassa tämän tamman voi nähdä laukkaavan hurjaa vauhtia tarhan päästä päähän ja piehtaroivan sopivan kohdan sattuessa kohdalle.

Jo satulaan noustessa Lullan ratsastaja voi saada tuntumaa siitä mitä on edessä. Tamma tuntuu olevan liikkeessä pienimmästäkin avusta ja sitä saa ratsastaa erittäin rauhallisesti. Tärkeää on kuitenkin pitää pohjetuntuma tamman kylkiin ja muistuttaa tammaa puolipidätteillä jos vauhti meinaa kiihtyä liikaa. Kouluratsuna Lulla on melko osaava, siltä sujuu vaivattoman oloisesti helpon A:n liikkeiden lisäksi myös laukanvaihdot ja avo- ja sulkutaivutukset ravissa ja laukassa. Lulla hakeutuu helposti kuolaimelle mutta kiirehtiessään se painuu joskus hetkittäin kuolaimen taakse jos ratsastaja ei ole tarkkana. Esteillä Lulla on elementissään ja jo pelkkä kavalettityöskentely saa sen syttymään. Propellina pyörivä häntä ja korskuva tamma ovat tavallinen näky estevalmennuksissa. Lullalla on tapana joskus hieman syöksyä esteille ja pilotti saakin olla satulassa tarkkana, että puolipidätteet menevät perille nopeasti. Kapasiteettia Lullalla riittää ja se hyppää kaikenlaiset esteet epäröimättä.

JÄLKELÄISET

*22.10.2009 t. Primo Vendetta xx (i. All In The Name Off xx)
*07.08.2009 o. Primo Volante xx (i. Irish Ballet xx)
*05.06.2007 t. Heathrow Krug xx (i. Robin The Star xx)
*19.06.2007 t. Travian Psyche xx (i. Pioniere xx)

SUKUTAULU

Alfa Centauri xx
Engl. Täysiverinen, 170 cm
Re 160 cm - Ko III A
Alfreco xx Sinner xx
Stardom xx
Goliath's Heiress xx Goliath xx
Empress xx
Ebony xx
Engl. Täysiverinen, 152 cm
Re 130 cm - II B
Empty Past xx Past Is Gone xx
Carienne xx
Dark Doors xx Walk My Way xx
Dark Viola xx

Alfa Centauri xx komea punaruunikko täysiverinen jolta löytyy roppakaupalla kilpailukokemusta kansainvälisiltä radoilta. Säkäkorkeutta oriilla on 152 cm. Parhaimmillaan Alfa Centauri hyppäsi GP-luokkia ja menestystäkin tuli joskus, mikään supertähti ori ei kuitenkaan ollut. Jalostuksessa ori on jättänyt muutaman lahjakkaan jälkeläisen.
Alfreco xx kokeili nuorena uraa risuestelaukkurina mutta ammatinvaihdos tuli eteen melko pian. Ori kilpaili 130-140 cm radoilla ja satunnaisesti myös kenttäkilpailuissakin. Luonteeltaan Alfreco oli melko ujo ja säikky, sillä kesti pitkään luoda suhde ihmisen kanssa. Ori kuoli 15-vuotiaana pahaan tulehdukseen.
Sinner xx oli melko voitokas risuestelaukkuri aikoinaan, ori voitti muutaman suuren kilpailun 2- ja 3-vuotiaana. Siitokseen siirryttyään ori on kerännyt tammoja tasaiseen tahtiin vuodesta toiseen. Oriin jälkeläiset ovat olleet melko menestyksekkäitä.
Stardom xx ei ole kilpaillut elämänsä aikana kovin paljon, ruunikko tamma siirrettiin siitokseen kun sen pelättiin loukkaatuvan kilpailessaan. Stardom xx edustaa erittäin hienoa sukulinjaa ja sen varsat ovat kysyttyjä huutokaupoissa.
Goliath's Heiress xx on rehellisesti sanoen monen mielestä isänsä paras jälkeläinen. Tamma on menestynyt hienosti esteradoilla usean vuoden ajan ja se on todellinen taistelija. 158 cm korkea tamma on varsonut kaksi kertaa. Goliath's Heiress xx on hyväksytty kantakirjaan I-palkinnolla ja se on myös ollut muutamassa näyttelyssä Best In Show.
Goliath xx on isokokoinen ja erittäin komea ori. Väriltään musta ori on hurmannut monet tammanomistajat ja jälkeläisiä oriilla onkin useita kymmeniä. Goliath itse kilpaili nuorena GP-luokissa ja oli jopa kerran maajoukkueessa.
Empres xx on alunperin Englannissa syntynyt rautias täysveritamma joka vietiin uuten kotimaahansa tamman ollessan 4-vuotias, sitä ennen tamma ehti kuitenkinkin varsoa Goliath's Heiressin. Empress on kilpaillut rataesteillä 100-130 cm tasolla ja ruusukkeitakin on tullut kotiin vietäväksi aina joskus. Säkäkorkeutta Empressillä on 160 cm.

Ebony xx on erittäin kaunis 152 cm korkea tamma, väriltään se on punaruunikko ja päätä koristaa pieni tähti. Luonteeltaan Ebony on erittäin kiltti ja perso ruoan perään, Lulla on varmaan perinyt ruokahalunsa emältään. Ebony xx on kilpaillut satunnaisesti 120-130 cm radoilla omistajaperheensä tyttären kanssa, tamma on melko varma suorittaja tuon tason esteillä. Ebony on varsonut neljä kertaa ja lisääkin on varmasti vielä luvassa.
Empty Past xx on kenttäkilpailuissa menestynyt ori. Se kilpaili monta vuotta junioriratsastajan ratsuna ja menestystä tuli erittäin hyvin. Siitä ori siirtyi korkeammalle tasolle ja se kilpailee yhä vuosittain. Empty Past on kantakirjattu II-palkinnolla ja jalostusorina se toimii satunnaisesti kilpailukalenterin salliessa.
Past Is Gone xx oli rataesteillä hieman kilpaillut ori. Korkeutta sillä oli noin 166 senttiä tietojeni mukaan. Jalostuksessa Past Is Gone xx oli aikoinaan melko suosittu erittäin hyvän luonteensa ja korrektin rakenteen vuoksi. Ori lopetettiin 24-vuotiaana.
Carienne xx on mustanruunikko läsipäinen täysveritamma, säkäkorkeutta löytyy 155 cm. Carienne on kilpaillut metrin esteillä ja myös satunnaisesti kouluradoilla. Tammalla on erittäin hyvä hyppytekniikka ja liikettäkin löytyy, ratsastettavuudeltaan Carienne ei ole helpoimmasta päästä kuitenkaan.
Dark Doors xx on mustanpuhuva kipakan luonteeva omaava tamma jolta löytyy kilpailumeriittejä kilometrikaupalla. Dark Doors kilpailee yhä satunnaisesti jopa 140 cm esteillä, parhaimpina vuosinaan tamma keräsi monta kymmentä ruusuketta. Kilpailusuoritustensa perusteella tamma on päässyt kantakirjaan I-palkinnolle.
Walk My Way xx on estesuvusta polveutuva ryhdikäs ja orimaisen luonteen omaava tapaus. Kilpailuiden saralla Walk My Way on näkynyt parhaiten kenttäpuolella, oriilla on sijoituksia jopa vaativista luokista.
Dark Viola xx on tyttärensä tapaan tumman värityksen omaava siro ja varsin kaunis täysiverinen. Luonteeltaan Dark Viola on energinen ja esteradalla tamma liikuu kuin rasvattu salama. Esteitä tammalla on kisattu 120-130 cm tasolla.

VALMENNUKSET & PÄIVÄKIRJAMERKINNÄT

Lokakuu 2009 -- Matkustimme tänään naapuritallille estevalmennukseen, traileriin Lulla kipusi onneksi sopuisasti. Valmennuksessa tamma esitti parastaan, en voisi olla neidistä ylpeämpi. Esteet olivat korkeudeltaan noin 90-110 cm ja tehtävät vaativat keskittymistä sekä tarkkaa ratsastusta.
Lokakuu 2009 -- Ratsastin Lullan tänään sileällä ja loppukäynnit maastossa. Lulla on herkkä ja tällä kertaa koulukiemuroiden vääntäminen sujui kunnialla.
Lokakuu 2009 -- Valmistelu ERJ:n laatuarvostelua varten pitäisi aloittaa Lullan kanssa melko pian. Tamma on kuitenkin ollut hieman kipeä ja haluan ottaa kaiken varman päälle. Joten Lulla saa nyt parantua rauhassa ja sitten vasta katsellaan treenaamisia.
Lokakuu 2009 -- Tammukalla oli tänään vapaapäivä ja se sai tarhailla koko päivän rauhassa. Illemmalla harjasin ja tarkastin tamman pintapuolisesti.
Lokakuu 2009 -- Lullan kanssa ovat lähteneet asiat rullaamaan varsin mukavasti. Tamma on kilpaillut melko aktiivisesti ja tuloksiakin on syntynyt.
Syyskuu 2009 -- Tänään kavin maastoilemassa Lullan kanssa noin tunnin verran. Aluksi tamma säpsyi sitä sun tätä, kotia kohden käännyttäessä tuli hieman kiire. Kokonaisuutena maastolenkki meni kuitenkin ihan mukavasti ja olen tammaan ihan tyytyväinen.
Syyskuu 2009 -- Estevalmennus kotitallilla. Alkuverryttelyssä Lulla oli vahva suustaan ja tuppasi puremaan oikeaan puoleen kiinni niin, että kääntämine kävi vaikeaksi. Valmentajamme ohjeilla sain kuitenkin tammaa hieman rentoutumaan ja se alkoi taipua kumpaankin suuntaan mukavasti. Hyppäsimme noin 100-110 cm esteitä, suhteuttuja pääosin. Lulla oli hypätessä vauhdikas, hyppäsi kuitenkin hyvin.
Syyskuu 2009 -- Eläinlääkäri kävi tänään katsomassa tammaa ja raspasi samalla hampaat. Lullalla oli melko ilkeä hammaspiikki oikealla puolella mutta se saatiin onneksi pois. Toivottavasti neiti hieman muuttuisi pehmeämmäksi suustaan nyt kun ilkeä piikki on poissa.
Syyskuu 2009 -- Lullan kanssa on aloiteltu treenaamista täydellä teholla ja tänään oli estetreenin aika. Tamma hyppäsi hyvin, loppua kohden hypyt vain paranivat kun pidätteet menivät kunnolla perille.
Elokuu 2009 -- Lulla ja Volante ovat viettäneet pientä laidunlomaa kun se on vielä säiden puolesta mahdollista. Volantesta on kasvamassa erittäin komea nuoriherra.
Elokuu 2009 -- Lulla varsoi tänään hienon tumman orivarsan joka nimettiin Primo Volanteksi. Pikkumies muuttaa vieroituksen jälkeen uuteen kotiinsa Princetoniin audreyn hoiviin.
Elokuu 2009 -- Ratsastin Lulla tänään kevyesti, tamma oli energinen ja vauhtia piisasi. Laukatessa Lulla oli vahva suustaan, pidätteet eivät meinanneet mennä millään läpi.
Elokuu 2009 -- Kengittäjä kävi tänään uusimassa Lulla kengät. Tamma heilui aluksi hurjasti ja nojaili kengittäjään oikein urakalla. Lopulta tamma saatiin kuitenkin kenkään kunnialla.
Elokuu 2009 -- Lulla on kotiutunut hitaasti uuteen talliin. Ensimmäiset päivät tamma oli erittäin säpsy ja sen käsittelyssä oli kädet täynnä töitä. Nyt tamma on hieman rauhoittunut ja toivottavasti kilpailukunnon parantamista voidaan pian jatkaa täydellä teholla
Elokuu 2009 -- Lulla saapui tänään takaisin minulle Krug Studista jossa tamma on asunut jonkin aikaa. Hienon kilpailumeriittilistan kerännyt Lulla pääsee vielä kilpailemaan kanssani ja sitten tamma siirtyy siitoskäyttöön.

KILPAILUT

Kaikki kilpailut ovat ERJ:n alaisia

26.05.2007 Sárga, 130 cm - 1/21
28.05.2007 Sárga, 150 cm - 1/20
27.06.2007 Virtuaalitalli Anio, 120 cm - 3/23
25.06.2007 Virtuaalitalli Anio, 130 cm - 1 4/29
29.06.2007 Virtuaalitalli Anio, 130 cm - 2/35
09.09.2007 Dahlia, 140-160 cm - 1/9
22.04.2009 Kangasaho, 120 cm: 5/39
22.04.2009 Kangasaho, 130 cm: 4/36
26.04.2009 Rangre, 160 cm: 2/31
30.04.2009 Daftomor, 150 cm: 4/50
02.05.2009 Barrier Stall, 120 cm: 2/35
03.05.2009 Barrier Stall, 140 cm: 4/35
04.05.2009 Daftomor, 150 cm: 4/50
04.05.2009 Barrier Stall, 140 cm: 4/35
18.06.2009 Lexington, 130 cm: 4/26
24.06.2009 Wincare, 140 cm: 2/30
25.06.2009 Wincare, 140 cm: 5/30
28.06.2009 Wincare, 140 cm: 5/30
30.06.2009 Kisatalli Safir, 120 cm: 10/100
06.07.2009 Cadell, 110-120 cm: 6/50
07.07.2009 Reeyah Ponies, 120 cm: 3/40
10.07.2009 Zavier, 160 cm: 4/30
11.07.2009 Zavier, 160 cm: 1/30
12.07.2009 Zavier, 160 cm: 2/30
19.07.2009 Lexington, 120 cm: 3/30
25.07.2009 Lexington,140 cm - 1/30
16.08.2009 KK Stewart, 160 cm - 6/50
08.09.2009 Dordrecht Stall, 160 cm - 3/27
08.09.2009 Dordrecht Stall, 160 cm - 1/27
14.09.2009 Werther, 110 cm - 4/30
24.09.2009 Unafraid, 150 cm - 3/30
28.09.2009 Unafraid, 140 cm - 3/30
06.10.2009 Cornir, 160 cm - 4/30
07.10.2009 Cornir, 160 cm - 4/30
09.10.2009 Cornir, 160 cm - 1/30
10.10.2009 Sadelampi, 120 cm - 3/30
11.10.2009 Cornir, 160 cm - 4/30
13.10.2009 Cornir, 160 cm - 3/30
13.10.2009 Cornir, 150 cm - 5/30
30.10.2009 Barrier, 130 cm -11/183 (Cup)
02.11.2009 Forwice, 140 cm - 2/30
03.11.2009 Forwice, 140 cm - 4/30
03.11.2009 Forwice, 150 cm - 1/30
03.11.2009 Forwice, 130 cm - 2/30
04.11.2009 Forwice, 130 cm - 5/30
05.11.2009 Step Ponies, 80 cm - 2/80
05.11.2009 Step Ponies, 100 cm - 8/80
07.11.2009 Step Ponies, 90 cm - 3/80
10.11.2009 Step Ponies, 80 cm - 3/80
10.11.2009 Step Ponies, 90 cm - 6/80
26.11.2009 Bellamy, 120 cm - 3/30

NÄYTTELYT

26.08.2009 Swildie Highlanders, xx - 7/10 KUMA, JS
10.08.2007 Vaapukka, hevostammat - 8/10 KUMA, JS
A SIM-game horse | virtuaalihevonen