LOLLIPOP LUST KILL x "Lolli"

VH-45336
Angl.arab. Täysiverinen (75%), tamma, 157 cm
*24.02.2008 AUS (4v. 03.06.2008)
Estepainotteinen :: Re 150 cm, Ko III A

Kasvattaja: Sally Bevington
Omistaja: elen (VRL-01863)

KTK-II
SER-V
ERJ-II
ERJ: 35 sijoitusta/voittoa.
KERJ: 03 sijoitusta/voittoa

Jos Lolli olisi koira, se olisi ehdottomasti vaaleanpunaiseksi värjätty, sievästi tepsuttava villakoira. Tamma on luonteeltaan melkoisen pippurinen ja helposti loukkaantuva, mutta se leppyy nopeasti. Äärettömän neitimäinen, pienetkin vesilätäköt kierretään kaukaa ja hoitajan hermoja koetellaan muutenkin. Kunhan Lollille kertoo tarkasti kuka on pomo, hienostelun alta paljastuu harvinaisen suloinen persoonallisuus. Hoitaessa Lolly ei ole aivan sieltä helpoimmasta päästä. Tamma ei jaksaisi millään pysyä paikallaan harjauksen aikana, kun se vielä kutittaakin niin vietävästi. Hoitajan täytyy vähän väliä muistaa rapsutella Lollya jotta se pysyy tyytyväisenä ja rauhallisena koko käsittelyn ajan. Ilman hellimistä Lolli suutahtaa ja saattaa muistuttaa hoitajaansa arvoisensa käsittelyn puutteesta näykkäisemällä tai kohottamalla takajalkaankaansa uhkaavasti. Pientä uhkailua lukuunottamatta tamma ei kuitenkaan potki, vaikka saattaakin käyttää hampaitaan puolustautumisvälineenä kamalaa varustusta, erityisesti satulavyön kiristystä vastaan. Helppo lastata ja taluttaa, tarhasta hakeminen vaatii kuitenkin pientä oveluutta ja paljon herkkupaloja.

Ratsuna Lolli on oikein mukava, vaikka sen neitimäisyydestä on sekä hyötyä että haittaa. Todella kuuliainen ja reipas, mutta suustaan hyvin herkkä. Liian kovia ohjasotteita käyttävä ratsastaja saa kokea kipakoita pukkihyppyjä ja laukkaspurtteja kimein vingahduksin säestettynä. Oikeanlaisilla avuilla Lolli toimii moitteettomasti ja esiintyy edukseen Esteillä hienohelmastakin löytyy vauhtia ja säpinää, vaikkakin onnistunut suoritus vaatii ratsastajalta taitoa ja tarkkuutta. Lolli on lähestymisten ja myötäämisen suhteen todella tarkka, eikä siedä virheitä ratsastajalta eikä itseltään. Varsinainen perfektionisti hevoseksi, tiputettuaan esteen tamma pukittaa korvat luimussa selvästi tyytymättömänä itseensä. Traileriin Lolli kävelee yleensä melko helposti, useimmiten tamma pysähtyy lastaussillan eteen hetkeksi jonka jälkeen kävelee sisään rauhassa. Lollin kuljettaminen on helpointa kun tamma on yksinään kopissa, se osaa olla aikamoinen riitapukari matkakaverinsa kanssa. Kilpailupaikalle saavuttaessa Lollin kanssa on hyvä ottaa rauhallisesti ja suorittaa tamman trailerista purkaminen mahdollisimman nopeasti. Muuten neiti saattaa aloittaa takasillaan potkimisen ja tulla vauhdilla ulos kun takasilta ja -puomi avataan. Verryttelyssä Lollilla on energiaa vaikka kuinka joskus tamma saattaa hieman testata ratsastajaansa erilaisilla poukkoiluilla ja vastaan vänkäämisillä ennen kuin suostuu kulkemaan asiallisesti. Lollin kanssa ei kannatta hypätä verryttelyesteitä liikaa, muuten tamma saattaa väsähtää ennen varsinaiselle kilpailuradalle menoa.

JÄLKELÄISET

*31.10.2009 t. Primo Ladonna x (i. Licence To Kill x)
*01.06.2009 o. Primo Landon x (i. Irish Ballet xx)
*10.05.2009 t. Primo Matine x (i. Legacy Of Gold ox)
*06.10.2008 o. Chaostar Meow x (i. Nameless One x)
*02.09.2008 o. Diecast Meow x (i. Lumberjack x)

SUKUTAULU

Shadowseeds ox
Arab. Täysiverinen, 154 cm
Re 110 cm - Ko III B
Memento Mori oz
Arab. Täysiverinen, 157 cm
Memesco ox
Memoira ox
Carnivora ox
Arab. Täysiverinen, 148 cm
Azeer ox
Iraah ox
Nevermore x
Angl.arab. Täysiverinen, 151 cm
Re 110 cm - III B
Neuromore ox
Arab. Täysiverinen, 149 cm
Nartico ox
Awarea ox
Soundgarden xx
Engl. Täysiverinen, 161 cm
Silent Sound xx
Gardesch xx

Lollin isä australialaissyntyinen arabiori Shadowseeds ox. Se menestyi pääosin In-Hand -luokissa ollen moninkertainen Supreme Champion eri näyttelyissä vuosittain. Näyttelymenestyksen lisäksi se kilpaili pienimuotoisesti esteillä. Hyvästä suvusta polveutuvaa oria käytettiin melko paljon jalostuksessa. Memento Mori ox oli eläessään erittäin menestyksekäs näyttelyissä ja monet tuomarit ylistivät oria maasta taivaisiin. Hieno ulkokuori kätki kuitenkin alleen kiukkuisen ja pomottavan luonteen omaavan orin. Memento Morin isä oli oli puolalaisista linjoista polveutuva Memesco ox. Memesco kilpaili satunnaisesti esteradoilla sekä valjakkoluokissa, näyttelyissä sitä näytettiin ainoastaan kolmi- ja nelivuotiaana. Arabitamma Memoira ox polveutuu osoittain samoista linjoista kuin Memesco. Memoira oli ulkomuodoltaan erittäin kaunis ja meriittilistallaan sillä on muun muassa muutamia Supreme Champion -titteleitä rotunäyttelyistä. Kaunis Carnivora ox oli hieno menestyjä useamman vuoden ajan mutta valitettava trailerionnettomuus katkaisia tamman uran ikävästi. Pienikokoinen tamma niitti menestystä niin este-, koulu- kuin näyttelyluokissakin. Jälkeläisiä Carnivoralla on kaksi kappaletta, mukaanlukien Lollin isän. Tamman isä on upea musta ori Azeer ox. Ori kilpaili aikoinaan menestyksekkäästä showluokissa ja siitosorinakin se menestyi varsin hienosti. Sen jälkeläisiin lukeutuu useita näyttelyvoittajia ja muutama on myös menestynyt isänsä tapaan showluokissa. Rautias läsipää tamma Iraah ox kilpailee ilmeisesti yhä tänä päiväkin In-Hand -luokissa sekä satunnaisesti esteiden parissa. Kapasiteetikkaan tamman kerrotaan hyppäävän kevyesti jopa 120 cm esteitä.

Kaunis angloarabitamma Nevermore x oli menestyjä näyttelyissä ja tuntuu, että Lolli on perinyt paljon ulkonäköään emältään. Nevermore oli kimo ja siinä oli 50% arabiverta, kevytliikkeinen tamma hyppäsi myöskin hyvin. Näyttelytuomarit ovat usein kehuneet Nevermoren liikkeitä ja tamman rotuleima on myöskin saanut usein kiitosta. Neuromore ox oli pienikokoinen ja ponimaisen ulkonäön omaava arabiori, säkää sillä oli 149 cm. Neuromore kilpaili siitosorina toimimisen ohella koulu- ja valjakkokilpailuissa. Ori kuoli 22 -vuotiaana sydämen pettäessä. Oriin isä Nartico ox on kaunis tummanruunikko ori. Kilpailumeriitteinä sillä on kymmeniä sijoituksia estekilpailuista ja suuresta rotunöyttelystä Supreme Champion -titteli. Awarea ox on osittain yhdysvaltalaisista linjoista polveutuva tamma joka on viettänyt koko elämänsä samalla omistajalla. Awarea ox on kilpaillut estekilpailuissa ja tamma hyppää hyvin 100-110 cm esteitä. Englantilainen Täysiveritamma Soundgarden xx kilpaili nuorena ensin risuestelaukoissa mutta kun tamman juoksuhalut loppuivat siirtyi se erään kilparatsastajan talliin uudelleen koulutukseen. Tamma menestyikin uudella urallaan hienosti ja sillä on voittoja jopa 140 cm esteradoilta. Tähän mennessä tänäpäivänä 22 -vuotias tamma on varsonut kahdesti. Silent Sound xx oli komea isokokoinen laukkahevonen. Se menestyi urallaan melko hyvin ja sai voittorahoja kasaan varsin mukavan kasan. Siitoksessa Silent Sound xx jätti reilun kaksikymmentä varsaa, osa varsin menestyneitä laukkahevosia. Gardesch xx on kipakka luonteinen tamma joka polveutuu erittäin hienosta suvusta. Tamma kilpaili elämässään muutaman lähdön jonka jälkeen sen omistaja siirsi tamman siitokseen.

VALMENNUKSET

Estevalmennus (Valmentajana Heidi)
Tänään tämän ratsukon kanssa harjoiteltiin perushallintaa esteiden välillä. Alkuverryttely suoritettiin sileällä sekä puomeilla ja pienillä kavaleteillä. Lolli liikkui hyvin eteenpäin, muta se voisi paremmin taipua jalkaasi vasten. Kun Lolli oli verrytelty hyvin läpimäksi ja se kulki kantaen itseään kuolaimella, siirryimme noin 90-100 cm korkeille esteille. Verryttelyhypyissä Lolli näytti olevan hieman vahva suustaan ja sait pidätellä sitä aika tavalla. Hypyt kuitenkin onnistuivat vauhdista huolimatta ihan mukavasti. Kun esteiden korkeus hieman nousi, kuumeni myöskin Lolli silminnähden. Tamma jopa viskoi pari pukkia esteiden jälkeen kun pidättelit sitä melko reippaasti. Yleisesti katsoen valmennustunti sujui mukvasti ja toivon, että saan valmentaa teitä vielä joskus uudelleen.

Estevalmennus (Valmentajana Friia)
Olitte heti kentälle saapuessani energisen ja hyvin yhteen pelaavan näköinen ratsukko. Lolli oli hyvin avuillasi ja tuntui reagoivan pieniinkin apuihin herkästi. Hyppääminen aloitettiin jumppasarjalla jonka osia nostettiin pikkuhiljaa kun tehtävä tuntui sujuivan teiltä hienosti. Satunnaisesti Lolliu kuitenkin hieman kaahasi ja sait jarrutella sitä reippailla puolipidätteillä.Tamma myöskin hieman yritti hypätä enemmän eteen- kuin ylöspäin jos jäit hypyssä hetkenkin liin jälkeen tai suusta pikkaisen kiinni. Isommilla esteillä Lolli paranti suoritustaan selkeästi ja sen hyppytyyli on varsin tyylikäs. Mukava ja hyvin yhteen pelaava ratsukko!

Estevalmennus (Valmentajana Friia)
Sain mahdollisuuden valmentaa tätä ratsukkoa uudestaan ja en missään nimessä voinut jättää väliin hienoa mahdollisuutta. Olitte jo suorittaneet alkulämmittelyn ennen saapumistani ja pääsimme heti asiaan eli hyppäämiseen. Kentällä oli valmiina viiden esteen rata ja siirryimme sen pariin mielenkiinnolla. Ensimmäisille esteille Lolli lähestyi melko reipasta ja riehakasta laukkaa. Pyysin hidastamaan ja tamman hypyt pyöristyivät paljon paremmiksi heti. Suorititte radan muutamaan kertaan eri versioina ja ongelmakohtia hiottiin, että ne onnistuivat hyvin. Tästä on hyvä jatkaa.

Estevalmennus (Valmentajana Matikainen)
Koko valmennuksen ajan hoin päässäni, että onpa hieno tamma. Lolli todellakin hurmasi minut kauniilla ulkomuodollaan sekä sen hyppytyyli ja innokkuus hyppäämistä kohtaan on hienoa katseltavaa. Lämmittelyn ajan katselin teidän työskentelyänne ja sinne tänne saatoin sanoa jotain pientä apuvinkkiä. Hypätessä Lolli suoritui erilaisista suunnittelemistani tehtävistä hyvin ja satunnaisesti tamma jopa hieman pelasti sinut pahasta paikasta. Hieno ratsukko kyseessä, onnea tulevaisuuteen.

Estevalmennus (Valmentajana Friia)
Tänään valmennus sujui hienoon malliin teidän kanssa. Lolli hyppäsi energisesti ja pukitteli satunnaisesti esteiden välissä. Kentällä oli kovin tuulista ja muutaman kerran tuulenpuuska sai tamman poukkoilemaan sinne sun tänne. Pysyit kuitenkin onneksi hyvin selässä ja palautit Lollin keskittymisen hyvin tehtävään ja itseesi satulassa. Tehtävävä oli erityisen lyhyet lähestymiset ja Lolli kääntyi näppärästi sekä hyppäsi tarkasti.

Estevalmennus (valmentajana Kame)
Tälle ratsukolle ei pahemmin pitänyt huomauttaa mistään, yhteistyötä teiltä todellakin löytyy. Muista kuitenkin pitää pohkeet lähellä Lollin kylkiä ja pitää vahtia ettei vauhti pääse esteiden välissä liikaa kiihtymään. Sileällä teidän menonne on siistiä katseltavaa ja Lolli kantaa itsensä hyvin. Todella kaunis tamma jolla on hyvä asenne hyppäämiseen.

Estevalmennus (valmentajana Kame)
Alkuverryttelyssä teetin tällä ratsukolla aivan tavallisia perusjumppatehtäviä.Lolli liikkui allasi ensin hieman tahmean oloisesti ja sait herätellä kuulemma herkkää tammaa jopa kannuksien kanssa.Pikkuhiljaa Lolli tuntui heräävän ja alkoi kulkea allasi kauniissa peräänannossa. Rakensin teille kentälle muutaman esteen ja aloitimme hyppäämisen. Lolli laukkasi iloisesti esteille ja leiskautti yli reippaalla ilmavaralla. Esteillä oli korkeutta jopa 130 cm joten kapasiteettia tältä tammalta ei ainakaan puutu!

Estevalmennus (valmentajana Kame)
Lolli tuntui olevan tänään virtaisella tuulella ja heitteli lämmittelyssäkin laukkailun aikana muutaman pukin. Nauroit selässä tamman toilailulle ja jatkoit rauhallisesti eteenpäin. Aluksi teetin teillä kavaleteilla tehtäviä ja Lolli meinasi tohkeissaan kompastua muutaman kerran, onneksi kuitenkin pysyitte pystyssä. Isommilla esteillä tamma jo hieman keskittyi ja hypytkin sujuivat helpon näköisesti kerta toisensa jälkeen. Sain kuitenkin hieman muistuttaa teitä vauhdin kihtymisesti ja pohjetuntuman pitämisestä esteen päälläkin.

Estevalmennus (Valmentajana Saana)
Huonon sään takia valmennus siirtyi ratsastuskentältämme maneesiin, valitettavaa koska kentällä on parempi estekalusto käytössä näin kesäisin. Sateen ropina maneesin kattoon sai Lollin hieman jännittymään ja ensin suoritettavan alkuverryttelyn aikana menikin hetki, että Lolli rentoutui allasi täysin. Lämmittelyssä oli erilaisia kiemura-uria sekä peruskouluratsastusta, mm. pohkeenväistöjä. Laukkatyöskentelyssä Lolli vaikutti olevan hieman jännittynyt ja kiihdytteli vauhtia aina välillä. Esteiden pariin päästyämme oli Lolli tottunut jo jotenkuten ympäristöön ja verryttelyhypyt sujuivat hyvin. Isommilla esteillä tamma ei oikein aina välillä kuunnellut apujasi ja se jopa kielsi kerran okserille. Yhteenvetona voisin sanoa, että ihan mukava ratsukko joka kuitenkin tarvitsee vielä treeniä esteillä.

Estevalmennus (valmentajana Friia)
Alkulämmittelyssä Lolli liikkui hyvin eteenpäin ja tuntui reagoivan apuihisi hyvin. Kun tamma oli lämmennyt siirryimme hyppäämään. Juuri kun lämmittely hypyt oli suoritettu alkoi aivan kamala kaatosade. Jatkoimme valmennusta ulkona kuitenkin sateesta huolimatta. Lolli laukkasi sateessa korvat luimussa esteeltä toisella ja viuhtoi kiukkuisen oloisena hypätessään. Neiti ei selvästi taida pitää sateesta? Erilaiset tehtävät kuitenkin sujuivat teiltä hyvin olosuhteista huolimatta.

Lollin päiväkirja

23.09.2009 -- Lolli hyväksyttiin mukaan ERJ:n laatuarvostelun tilaisuuteen ja nyt aloitellaankin tamman hiomista huippuunsa.

01.06.2009 -- Tänään syntyi Lollin neljäs varsa, potra oripoika oli hyvin nopeasti pystyssä huterilla jaloillaan. Alustavasti tämä Primo Landoniksi nimetty pikkumies on myyty Heidille Eucarya Warmbloodsiin ja muutta sinne vieroituksen jälkeen.

10.05.2009 -- Lolli oli varsonut suloisen rautiaan tammavarsan aamuyöstä. Itse en ollut paikalla mutta tallin asiantunteva henkilökunta oli kuitenkin vahtinut varsomista ja kaikki oli kuulemma sujunut hyvin. Kyseessä on Lollin kolmas varsa. Pikkutamma saa varmaankin nimekseen Primo Matine ja tulee jäämään kotiin. Lolli vaikutti erittäin äidilliseltä mutta ei onneksi kuitenkaan ole liian suojeleva varsaansa kohtaan.

20.04.2009 -- Pikkuhiljaa mammalomalle siirtyvä Lolli oli pirteän oloinen kun hain sen iltapäivällä tarhastaan. Se seisoi rauhassa käytävällä harjauksen ja satuloinnin ajan jonka jälkeen siirryimme pihalle. Kipusin selkään ja eikun nokka kohti metsäpolkua. Kävelin alkukäynnit metsässä ja sitten kentälle vajaaksi tunniksi kevyesti jumppaamaan tammaa. Lolli toimi hyvin. Loppyverryttely taas maastossa. Hoitotoimenpiteiden jälkeen Lolli pääsi takaisin tarhaan.

15.04.2009 -- Tänään siirryin harjaamaaan Lollia lähes heti kun se oli saanut aamuruokansa syötyä. Satuloin tamman nopsaan ja eikun menoksi, Ulkona satoi melkoi reippaasti joten suuntasin tamman kanssa suosiolla suoraan maneesiin joka oli onneksemme juuri lanattu. Ratsastin perusjumppakoulua noin tunnin ja Lolli kulki varsin mukavasti, tamma paranee kokoajan kouluratsastuksen kanssa. Talliin palattuamme riisuin tamman, harjasin sen kevyesti ja kuivuttuaan se pääsi ulkoilemaan sadeloimi päällä heinäkasan kera.

10.04.2009 -- Lollille on valittu sulhaseksi komea Magnum Arabiansin ori Legacy Of Gold. Ori on erittäin menestynyt ja toivon, että näiden kahden varsa tulee olemaan yhtä hyvä hyppääjä kuin vanhempansakin. Lolli pääsi tänään kevyelle ja rentouttavalle maastoreissulle muutaman muun ratsukon kanssa. Pieniä ravipätkiä ja muuten vain rentoa käppäilyä.

01.04.2009 -- Lollin kanssa on treenailtu esteiden parissa jonkin verran ja tamma tuntuu syttyvän pikkuhiljaa. Lolli on tarkoitus astuttaa jossain vaiheessa, että saan tammasta toivottavasti jatkajan itselleni tälle tammalinjalle. Tänään maastoilin Lollin kanssa lähes puolentoista tunnin lenkin metsissä ja kiipeilimme paljon. Tamma tuntui nauttivan ja olikin kotiin palatessamme pirteämmän oloinen. Hoidin tamman kuntoon ja laitoin sen kevyesti loimitettuna ulkoilemaan.

KILPAILUT

Kaikki kilpailut ovat ERJ:n/KERJ:n alaisia

26.06.2009 VLY, 150 cm - 2/18
20.06.2009 Ponitalli Clément, 100 cm - 3/40
20.06.2009 Lexington, 140 cm - 4/30
13.06.2009 Winslow WB, 100 cm - 4/30
13.06.2009 Winslow WB, 80 cm - 4/29
10.06.2009 KK Stewart, 120 cm - 7/50
07.06.2009 Sound, 100 cm - 2/50
05.06.2009 Team Hades, 90 cm - 4/96
04.06.2009 Team Hades, 100 cm - 1/100
02.06.2009 Hallaharju, 110 cm - 5/30
01.06.2009 Harrington, 100 cm - 3/93
01.06.2009 Allu Express, 90 cm - 4/55
31.05.2009 Piikitön, 140 cm - 5/21
31.05.2009 Piikitön, 140 cm - 4/30
28.05.2009 Daftomor, 130 cm - 4/40
27.05.2009 Unafraid, 160 cm - 2/30
05.05.2009 Revenance, 40-50 cm - 2/16
29.04.2009 Repyour. 140 cm - 1/4
08.06.2008 Melba Sporhorses, 120 cm - 3/9
08.06.2008 Melba Sporhorses, 130 cm - 2/8
25.06.2008.2008 Beliewe, 60 cm - 2/30
28.06.2008 Rohan, 120 cm - 9/157
29.07.2008 Melba Sporhorses, 140 cm - 3/40
17.08.2008 Satulinna, 140 cm - 3/69
17.08.2008 Satulinna, 120 cm - 6/175
06.09.2008 Tresbeau, 150 cm - 5/39
10.09.2008 Melba Sporhorses, 110 cm - 5/30
10.09.2008 Melba Sporhorses, 130 cm - 1/30
11.09.2008 Melba Sporhorses, 120 cm - 5/30
11.09.2008 Melba Sporhorses, 130 cm - 5/30
12.09.2008 Notevole, 100 cm - 5/40
12.09.2008 Notevole, 120 cm - 1/40
14.09.2008 Notevole, 100 cm - 6/40
14.09.2008 Notevole, 110 cm - 1/40
19.10.2008 Melba Sporhorses, 120 cm - 1/30
20.10.2008 Melba Sporhorses, 110 cm - 1/30
20.10.2008 Melba Sporhorses, 130 cm - 2/30
22.10.2008 Melba Sporhorses, 140 cm - 5/30
22.10.2008 Melba Sporhorses, 130 cm - 4/30

06.06.2009 Maukan Puokit, tutustumisluokka - 1/13
06.06.2009 Ferraro, CCI/CIC** - 7/50
01.06.2009 Allu Express, Helppo A - 3/15
01.06.2009 Allu Express, Helppo A - 4/18
31.05.2009 Március, CCI/CIC* - 1/19

NÄYTTELYT

VNT-menestys nähtävissä täällä.

NJ-näyttelyt
30.10.2009 Eucarya, 1/2 BIS3, MVA-SERT, JS (ptuom. Kati K.)

ERJ:N LAATUARVOSTELU

ERJ:n laatuarvostelu 31.08.2009
15 + 25 + 20 + 20 + 0 + 15 + 15 = ERJ-II 110p.
Luonne © Audrey
A SIM-game horse | virtuaalihevonen