DEAD EMOTIONS x
VH-45346
Angl. arab. Täysiverinen (50%), tamma, 162 cm
s. 19.02.2008 (4v. 15.5.2008)
Koulupainotteinen (Re 70 cm -- Ko GP)

Kasvattaja: Killian Alca, NZ
Omistaja: elen (VRL-01863)

VIR MVA Ch
KTK IIIp.

KRJ: 114 sijoitusta/voittoa

Dead Emotions eli tutummin Emo tuli minulle kun satuin paikalle Melba Sporthorsesiin jonka toiminta on loppumassa. Katselin myytäviä hevosia ja kaksi angloarabitammaa varastivat huomioni täysin. Jätin tammoista tarjouksen ja pian sainkin puhelinsoiton Emon omistajalta joka kertoi, että hyväksyisi tarjoukseni. Emo muuttiki pian tammakaverinsa kanssa pian uuteen kotiinsa ja ihastelin parivaljakkoa tyytyväisenä. Emo on perusluonteeltaan erittäin kiltti ja sei varmasti tekisi pahaa kärpäsellekkään. Ihmisten seurassa Emo on aina tunkemassa päätään kainaloon rapsutettavaksi ja tamma nauttii selkeästi kun sen kanssa puuhailee. Emon voi huoletta antaa myös hieman kokemattomamman talutettavaksi, tamma ei varmasti lähde kuuta kiertävälle radalle. Korkeintaan yrittää hivuttautua nyhtämään maasto jotain syötävää. Kilpailuissa Emo on asteen eläväisempi ja joskus se ei malttaisi seistä hetkeäkään paikallaan.

Ratsuna Emo on osaava ja tamma oli saanut jo kattavan koulutuksen minulle tullessaan. Emo on erittäin eteenpäinpyrkivä ja joskus sillä tuntuu olevan vauhtia jopa hieman liikaa. Emo tarvii selkeät avut ja varsinkin istunnan kanssa saa olla tarkkana, ettei anna ristiriitaisia apuja. Kommervenkkitilanteessa Emo voi jopa lakata liikkumasta kun se ei ymmärrä mitä ratsastaja pyytää. Emo on erittäin yritteliäs ja joskus se jopa yrittää liikaa, tällöin sen muoto muuttuu lyhyemmäksi ja ratsastajan voi olla vaikea saada apuja kunnolla läpi. Emo taitaa kevyesti GP-tason liikkeet, tamman bravuureja ovat ehdottomasti pohkeenväistöt sekä laukkapiruetit. Emo kulkee hyvin niin kentällä kuin maneesissakin. Sateella tamma saattaa väistellä lätäköitä parhaansa mukaan ja suoraan eteenpäin liikkuminen tuntuu mahdottomalta. Kurjalla säällä Emo liikutetaankin yleensä maneesissa.JÄLKELÄISET

04.09.2008 t. Lyrical Lies Meow x (i. Life Once Lost x)
08.10.2008 t. Giddy Up! Meow x (i. Life Once Lost x)
04.04.2009 o. Primo Paride x (i. Pioniere xx) - ERJ-I
18.04.2009 t. Primo Callie x (i. Vertical Limit xx)
12.05.2009 t. Primo Alouette x (i. Jungle Fever xx)
16.05.2009 t. Hidden Emotions x (i. My Delirium ox)
01.10.2009 o. Vanishing Emotions x (i. Aldebarhan'G x)SUKUTAULU

Necrodemon xx oli komea koulupainotteinen englantilainen täysiveri -ori joka menestyi muutamaan otteeseen isoissakin kilpailuissa. Isoliikkeinen ori omasi hyvän kilpailupään ja sieti hyvin kilpahevosen hektistä elämää. Kilpailemisen loputtua Necrodemon vaikutti siitosorina hetken aikaa mutta sairauden takia ori jouduttiin valitettavasti ruunaamaan. Necrodemonin isä oli upeaksi usein kehuttu Necroshine xx. Ori oli väritykseltään sysimusta ja varsin näyttävä tapaus. Nuorena sille yritettiin saada aikaiseksi laukka-uraa mutta hidas ori ei pärjännyt radoilla. Se siirtyi monen omistajan kautta eräälle nuorehkolle kouluratsastajalle joka otti Necroshinen projektikseen. Orista kuorituikin pikkuhiljaa varsin mallikas ratsu joka kilpaili useamman vuoden aktiivisesti ja menestyen. Kilpailemisen ohella ori kantakirjattiin ja se astui elämänsä aikana lähemmäs sata tammaa. Demoniac xx sai sulhasekseen Necroshinen aikoinaan kun toivomuksena oli hyväluonteinen ori joka hieman tasapainottaisi Demoniacin känkkäränkkämäistä käytöstä. Demoniac oli ratsuna mukavasti koulutettu yleisratsu jolta sujui niin koulu- kuin esteratsastuksen salat mutta käsiteltäessä maasta käsin tamma osasi olla varsinainen pikkupiru. Se menestyi mukavasti paikallisissa koulukilpailuissa ja tamman ratsastettavuutta kehuttiin usein. Siitostammana suurimman osan elämästään viettänyt Dead Nature ox polveutuu laadukkaasta sukulinjasta ja tamma onkin varsonut jo kaksitoista kertaa. Jälkeläisiin lukeutuu useita näyttelyvoittajia ja kilpahevosina on myös muutama päässyt loistamaan, muun muassa Dead Emotions x. Ratsuna Dead Nature on kuulemma miellyttämisenhaluinen ja monipuolinen. Eniten tamma nauttiin rennoista ja pitkistä maastokävelyistä. Upea rautias arabiori Messiah ox muistetaan varmasti parhaiten huikeasta menestyksestään jopa kansainvälisissä rotunäyttelyissä. Henkeäsalpaajan komea ori toimi pääosin näyttelytähtenä ja siitosorina mutta satunnaisesti ori näkyi myöskin kouluaitojen sisäpuolella. Elastiset ja matkaavoittavat askellajit omaava ori saavutti muutamaan otteeseen ruusukkeita Helpon A:n tasoisista luokista. Jalostuorina Messaih jättänyt melko tasaista jälkeä, mutta joukossa on myös muutama erittäin lupaava yksilö. White Willow ox oli nimestään huolimatta varsin suloinen ruunikko tamma. Se sai hyvän peruskoulutuksen nuorena ja kilpailikin muutaman vuoden satunnaisesti niin koulu- kuin estekilpaluissakin. Parhaimmillaan White Willow oli kuitenkin kouluradalla ja sieltä tamma keräsikin eniten ruusukkeita. Valitettava kuljetusonnettomuudessa tullut jännevamma siisrsi tamman kuitenkin aikaisin eläkkeelle ja kantakirjauksen jälkeen siitostammaksi.

Necrodemon xx Necroshine xx Narcotic xx
Delia xx
Demoniac xx Scary Monday xx
Crypt xx
Dead Nature ox Messiah ox Moraah ox
Ayda ox
White Willow ox Luminous ox
Willow Path oxVALMENNUKSET

Kouluvalmennus (valmentajana Senna^)
Emo oli jo alkutunnista ainakin yhtä rento ja kuuliainen kuin viime tunnin lopuksi. Aloitimme tunnin tekemällä ravissa taivuttelua volteilla ja ympyröillä. Emo taipui ja kuunteli apujasi todella hyvin, joten siirryimme tekemään siirtymisiä ravista passageen ja takaisin. Emon passage on todella hienoa ja ilmavaa. Se kuunteli siirtymiset todella hyvin, ja siirtyi ravista passageen napakasti. Passagesta raviin siirtyminen oli taas välillä epämääräinen ja kättä vasten. Tämä korjaantui kuitenkin nopeasti, kun löysäsit hieman ohjia, ja annoit käsiesi olla muutenkin rennommat. Passagen onnistuttua teimme lisättyä ravia. Tämäkin sujui Emolta hyvin, eikä lisäys ollut ainakaan turhan vaatimaton. Istuit lisäyksessä hyvin alas, mutta puristit polvesi kiinni satulaan, jonka takia jalkasi oli jäykkä. Lisäyksien jälkeen siirryimme laukkaan. Emo laukkasi tänään heti pehmeästi ja rullaavasti. Laukassa teimme ensin lisättyä laukkaa, ja sitten siirtymiä lisätyn laukan, harjoituslaukan ja kootun laukan välillä. Koottu laukka oli alkuun hieman jännittynyttä ja lyhyttä. Siirtymiset olivat myös hieman töksähtäviä, ja Emo hermostui heiman kun istuntasi ei pysynyt täysin vakaana. Yhtäkkiä, kun olitte siirtymässä lisättyyn laukkaan, Emo räjähti totaalisesti! Se teki jättimäisiä pukkeja, ja säntäili sinne tänne. Yritit turhaan saada Emoa rauhoittumaan, mutta se vain hermostui yrityksistäsi lisää. Lopulta se pysähtyi keskelle kenttää kuin seinään, ja oli vähällä ettet pudonnut. Tasapainoa sinulta ei ratsastajana kyllä puutu! Moni ei olisi tuollaisissa pukeissa pysynyt kyydissä! Jatkoimme räjähdyksen jälkeen taivuttelemalla Emoa, ja tekemällä erilaisia siirtymisiä, jotta se kuuntelisi sinua. Se olikin yllättävän hyvä, ehkä jopa parempikin kuin alkutunnista. Passage-ravi-siirtymiset olivat huomattavasti paremmat kuin alkuun, ja Emo liikkui paljon energisemmin. Teimme käynnissä takaosankäännöksiä, jotka sujuivat loistavasti. Sait Emon kuuntelemaan pohkeitasi todella hyvin. Takaosankäännöksien jälkeen teimme vielä hetkisen laukkaa. Laukassakin Emo oli todella rento ja kuuliainen, koottu laukkakin onnistui hyvin. koska Emo kuunteli sinua niin hyvin, lopetimme tunnin tähän.

Kouluvalmennus (valmentajana Senna^)
Alkuverryttelyssä Emo vaikutti melko jännittyneeltä, ja sitä kiinnostivat enemmän uusi ympäristö ja tarhoissa olevat hevoset, kuin työskenteleminen. Sen takia aloitimme tunnin tekemällä paljon siirtymisiä ja pohkeenväistöjä. Pikkuhiljaa tamma alkoi keskittyä enemmän enemmän sinuun ja apuihisi. Sillä on todella vaikuttavat liikkeet, varsinkin lisäyksissä jalka nousee melko korkealle! Pohkeenväistöissä istuntasi kallistui vähän väistön suuntaan, ja Emo lähti siksi aina takapuoli edellä väistöön. Väistöihin teidän täytyy muutenkin löytää hieman enemmän tasapainoa ja eteenpäinpyrkimystä. Emo tylsistyi samoihin tehtäviin melko nopeasti, jonka takia teimme väistöjen välissä kaikenlaisia muita tehtäviä, kuten paljon voltteja ja pysähdyksiä. Voiltit ja taivuttelut sujuivat hyvin, sillä Emo kuunteli pohjeapujasi todella hyvin. Pysähdyksissä taas oli pientä kränää, sillä hevosesi oli välillä kova suustaan, ja pysähdykset tulivat jatkuvasti kättä vasten. Laukassa teimme ensinalkuun paljon erilaisia ja -kokoisia ympyröitä, jotta Emo tulisi pehmeämmäksi suusta. Emon laukka on todella pyörivää, ja mukavan näköistä. Kun laukka oli saatu kuntoon, teimme temponlisäyksiä laukassa. Keskilaukka oli todella ilmavaa. Kun hidastatte keskilaukasta harjoituslaukkaan, pitää sinun keskittyä pitämään istuntasi vielä tasaisempana, jotta Emo ei tulisi epätasaiseksi suusta. Kun laukka sujui hyvin molempiin suuntiin, teimme vielä ravissa muutamia lisäyksiä, sekä avoa molempiin suuntiin. Lopputunnista Emo oli jo erittäin rento ja kuuliainen. Avo onnistui siltä erittäin hyvin, poikitusta tuli välillä ehkä hieman liikaa. Lopuksi ratsastit Emon hyvin eteen alas, ja se osasi itse venyttää kaulansa pitkäksi.KILPAILUT

NJ-näyttelyt
28.08.2008 Melba Sporthorses, angloarabitammat - LKV1/4, BIS3, MVA-SERT, JS (ptuom. Hanna L.)
24.04.2009 Nellwyn Racers, hevostammat - LKV2/11 KUMA, JS (tuom. Kati S.)
01.05.2009 Vihkala, hevostammat - LKV1/10 BIS3, MVA SERT, JS (ptuom. Anette N.)
25.05.2009 Amelie, angloarabir - LKV1/5 BIS4, MVA-SERT, JS (ptuom. Kati S.)

KRJ-koulukisat - 114 sijoitusta/voittoa
06.07.2008 Nappulaliiga, Intermediar5/46
22.07.2008 Melba Sporthorses, Va A 2/51
22.07.2008 Främsta Linjen, Int 5/25
30.07.2008 Fiktio, Int I 3/158
01.08.2008 Evergrey,Prix St.G. 3/50
01.08.2008 Evergrey, Int. I 4/50
17.08.2008 Satulinna, Va B 7/190
17.08.2008 Satulinna, Int I 3/107
17.08.2008 Satulinna, Int II 6/103
17.08.2008 Satulinna, Va B 1/184
20.08.2008 kutsu > Va B 10/124
20.08.2008 kutsu > Va A 8/94
20.08.2008 kutsu > Va B 1/124
07.09.2008 Fiktio, Va A 3/84
07.09.2008 Fiktio, Va A 6/84
07.09.2008 Fiktio, Va A 1/84
13.09.2008 Vaapukka, Va A 2/100
21.02.2009 Rupeltaja, Va B 4/57
22.02.2009 Rupeltaja, Va A - 1/56
24.02.2009 Rupeltaja, Va B - 5/57
14.04.2009 Astrum, Vaativa B - 3/25
16.04.2009 Vihkala. Vaativa A - 1/30
16.04.2009 Vihkala. Vaativa B - 5/30
17.04.2009 Vihkala. Vaativa A - 2/30
17.04.2009 Stonegarden, Vaativa B - 4/50 (KRJ)
17.04.2009 Stonegarden, Vaativa A - 1/50 (KRJ)
20.04.2009 Luned Sporthorses, Intermediaire II - 3/40 (KRJ)
20.04.2009 Stonegarden, Vaativa B - 3/50 (KRJ)
21.04.2009 Headway, Intermediaire II - 4/23 (KRJ)
22.04.2009 Stonegarden, Vaativa A - 1/50 (KRJ)
23.04.2009 Eillyn, Vaativa B - 5/40 (KRJ)
25.04.2009 Helmivaara, Vaativa B - 2/20 (KRJ)
26.04.2009 Rangre, Int I - 6/37 (KRJ)
26.04.2009 Rangre, Prix St. Georges - 1/26 (KRJ)
27.04.2009 Torstai, Grand Prix - 1/50 (KRJ)
27.04.2009 Torstai, Grand Prix - 6/50 (KRJ)
27.04.2009 Gotham WB's, Grand Prix - 8/80 (KRJ)
30.04.2009 Highway, Vaativa A - 3/29 (KRJ)
02.05.2009 Vihkala, Vaativa A - 5/35 (KRJ)
02.05.2009 Barrier Stall, Vaativa A - 5/35 (KRJ)
03.05.2009 Live!, PSG - 3/100 (KRJ)
03.05.2009 Vihkala, Grand Prix - 3/35 (KRJ)
04.05.2009 Live!, PSG - 2/67 (KRJ)
04.05.2009 Live!, PSG - 7/67 (KRJ)
08.05.2009 Arwyn, Grand Prix - 4/52 (KRJ)
10.05.2009 Fiacre, Vaativa A - 3/25 (KRJ)
10.05.2009 Fiacre, Grand Prix - 4/25 (KRJ)
11.05.2009 Fiacre, Vaativa A - 4/25
11.05.2000 Amable, Vaativa A - 1/30
11.05.2000 Amable, Grand Prix - 1/20
12.05.2009 Devilish Dressagemasters, Intermediaire II - 4/70
12.05.2009 Devilish Dressagemasters, Grand Prix - 2/70
12.05.2009 Devilish Dressagemasters, Grand Prix - 1/70
12.05.2009 Devilish Dressagemasters, Grand Prix - 7/70
15.05.2009 Barrier Stall, PSG - 17/178 KRJ-Cup
16.05.2009 HopeaHarja, Vaativa A - 2/50
16.05.2009 Rousseau Ponies, Grand Prix - 4/30
17.05.2009 Aworei, Grand Prix - 3/30
18.05.2009 Aworei, Grand Prix - 5/30
19.05.2009 Pörröpompulan KK, Grand Prix - 2/27
21.05.2009 Devilish Dressagemasters, Grand Prix - 1/50
21.05.2009 Devilish Dressagemasters, Grand Prix - 7/50
21.05.2009 Aworei, Grand Prix - 5/30
23.05.2009 Aworei, Grand Prix - 2/30
24.05.2009 Aworei, Grand Prix - 2/30
24.05.2009 Dromerig, Vaativa A - 2/30
24.05.2009 Dromerig, Grand Prix - 4/35
24.05.2009 Devilish Dressagemasters, Grand Prix - 5/30
24.05.2009 Devilish Dressagemasters, Grand Prix - 4/30
25.05.2009 Aworei, Grand Prix - 1/30
26.05.2009 Devilish Dressagemasters, Grand Prix - 4/30
26.05.2009 Aworei, Grand Prix - 5/30
26.05.2009 Aworei, Grand Prix - 5/30
27.05.2009 Marceille, Grand Prix - 1/30
27.05.2009 Devilish Dressagemasters, Grand Prix - 2/30
27.05.2009 Aworei, Grand Prix - 3/30
27.05.2009 Aworei, Grand Prix - 2/30
28.05.2009 Mistake, Helppo A - 1/50
28.05.2009 Mistake, Vaativa A - 5/50
28.05.2009 Marceille, Grand Prix - 5/30
28.05.2009 Devilish Dressagemasters, Grand Prix - 5/30
29.05.2009 Mistake, Vaativa A - 4/50
30.05.2009 Zurück, Grand Prix - 3/80
30.05.2009 Zurück, Grand Prix - 5/80
30.05.2009 Zurück, Grand Prix - 4/80
31.05.2009 Duren, PSG - 3/33
31.05.2009 Duren, Intermediaire I - 1/43
31.05.2009 Pipari, Grand Prix - 5/30
31.05.2009 Pipari, Grand Prix - 3/30
31.05.2009 Mistake, Helppo A - 1/50
01.06.2009 Louves, Grand Prix - 10/100
01.06.2009 Aworei, Grand Prix - 1/30
01.06.2009 Mistake Grand Prix - 5/50
02.06.2009 Louves, Grand Prix - 5/100
03.06.2009 Aworei, Grand Prix - 5/30
03.06.2009 Aworei, Grand Prix - 4/30
03.06.2009 Louves, Grand Prix - 6/100
03.06.2009 Vintage Arabians, Vaativa B - 4/40
03.06.2009 Zurück, Grand Prix - 5/80
04.06.2009 Barrier Stall, Grand Prix - 4/30
04.06.2009 Louves, Grand Prix - 8/100
05.06.2009 Roxbury, Grand Prix - 3/40
05.06.2009 Louves, Grand Prix - 7/100
06.06.2009 Louves, Grand Prix - 6/100
05.06.2009 Roxbury, Grand Prix - 6/40
06.06.2009 Vintage Arabians, Vaativa B - 2/40
07.06.2009 Louves, Grand Prix, Grand Prix - 6/100
07.06.2009 Devilish Dressagemasters, Grand Prix - 5/30
07.06.2009 Devilish Dressagemasters, Grand Prix - 2/30
08.06.2009 Devilish Dressagemasters, Grand Prix - 4/30
08.06.2009 Devilish Dressagemasters, Grand Prix - 5/30
09.06.2009 Devilish Dressagemasters, Grand Prix - 1/30
09.06.2009 Devilish Dressagemasters, Grand Prix - 5/30
09.06.2009 Roxbury, Grand Prix - 4/40
10.06.2009 Devilish Dressagemasters, Grand Prix -3/100
10.06.2009 DIF, Intermediare I - 5/40
11.06.2009 Roxbury, Grand Prix - 5/40
11.06.2009 Roxbury, Grand Prix - 5/40


Virtuaalihevonen | A SIM-game horse