Ch Rhoscfflach Seren Aerith

KUOLLUT 02.01.2017
^
VH11-025-0072
Welsh Cob -tyyppinen poni (sektio C), tamma, 130 cm, ruunikko
s. 05.08.2005, 4v. 05.12.2005

Kasvattaja: elen
Omistaja: elen (VRL-01863)

Re 110 cm -- Ko III A
Estepainotteinen ratsu, kilpailueläkkeellä

KTK-III
Champion
VWY-II (38,0p.)
Hyväksytty esikantakirjaan


Rhoscfflach Seren Aerith on kaunis ja utelias welsh-tamma. Seren Aerith, joka tunnetaan kotona nimellä Seela, on oma kotikasvattini. Itse asiassa toisen polven Rhoscfflach-cobi. Seela tulee ainakin näin aluksi jäämään kotiin asumaan ja aloitellaan kisauraa täältä käsin. Suvultaan tamma on erittäin kiinnostava näin welshkasvattajan näkökulmasta. Luonteeltaan Seela on kiltti mutta hieman ilkikurinen. Aina keppostelemassa. Nuorena kun Seela vielä kulki emänsä kanssa, ei voinut Seelan seuraavan emäänsä. Seela oli erittäin itsenäinen jo pikkuvarsana. Seela on sosiaalinen ja ei viihdy yksin. Jos tamma sattuu jäämään talliin yksin, niin tallista kuuluu varmana Seelan surkea valitushirnunta. Tarhassakin tamma on mielellään porukassa, on enemmän tekemistä ja joku jota voi kiusata. Hoidettaessa Seela on hieman rauhaton. Jos se on vain yhdeltä puolelta kiinni, on varma että Seela ei pysy kauaa paikallaan. Parhaiten hoitotoimenpiteet onnistuvatkin jos Seela seisoo pesukarsinassa tai kahdenpuolen kiinni käytävällä. Seelan ulottuville ei kannata jättää harjaämpäriä tai muitakaan tavaroita; Seela nappaa jotain hampaisiinsa ja viskaa sen komeassa kaaressa jonnekin päin tallia. Kaviot nousevat hyvin ja Seelan kärsivällisyys on ollut kiitettävä kengityksissä

Ratsastaessa Seela on vauhdikas ja hieman säikky. Ainahan voi maneesin nurkassa ja tai kentän viereisessä puskassa vaania mörkö. Pitkällä pinnalla ja huumorilla tamman kanssa selviää. Kun Seelan saa unohtamaan möröt ja keskittymään, toimii tämä pikkutamma varsin hyvin. Ponimaiset, mutta silti elastiset liikkeet ovat mukavat istua. Seela kuuntelee hyvin painoapuja, mutta ei siedä raippaa ollenkaan. Varsinkin jos laukatessa pyytää lisää tempoa raipan kanssa, on varma että tamma osoittaa mielipiteensä pukilla. Esteillä Seela on varma ja vauhdikas. Hyppyintoa on hieman liikaakin ja saa varoa ettei vauhti kiihdy liikaa. Hyppytekniikka Seelalla on kohdallaan ja tähän mennessä olemme parhaimmillaan hypänneet yksittäisiä 110 cm esteitä. Maastoon Seela vaatii ehdottomasti rauhallisen kaverin mukaan. Muuten koko reissu menee pusikoihin kyttäilyksi. Kun kaveri on vetoapuna ja rohkaisemassa, on Seelan kanssa varsin mukavaa maastossa... kuhan muistaa varoa ilopukkeja ;)

Glamour's Apache
Welsh Cob-tyyppinen poni (C)
130 cm
Ko He B, Re 80 cm
* 26.5.2002
Fiin Africa
Welsh Cob-tyyppinen poni (C)
VIR MVA Ch Fiin Regent (ktk III)
Welsh Cob-tyyppinen poni (C), 135 cm
Black Luck Love (C)
Lucky Love (C)
(VIR MVA) Sparkle's Afrodi
Welsh Cob-tyyppinen poni (C)
welsh C-ori
welsh C-tamma
Fiin Electrica
Welsh Cob-tyyppinen poni (C), 135 cm
Rhythm
Welsh Cob-tyyppinen poni (C), 133 cm
Beat (C)
Darling (C)
Eleneica
Welsh Cob-tyyppinen poni (C)
welsh C-ori
welsh C-tamma
Rhoscfflach Seren Aur
Welsh Cob-tyyppinen poni (C)
133 cm
Ko He B, Re 100 cm
* 24.11.2003

VWY-079, VWY-II

AT Can U Hear It
Welsh Cob-tyyppinen poni (C), 130 cm
Rhythm
Welsh Cob-tyyppinen poni (C), 133 cm
Beat (C)
Darling (C)
Milkyway's Flower GB
Welsh Cob-tyyppinen poni (C), 136 cm
Naturalness (C)
Joy's Diana (C)
Caithwrn Rhelyd Ariawd
Welsh Cob-tyyppinen poni (C), 130 cm
Caithmadr Rhennyn
Welsh Cob-tyyppinen poni (C), 135 cm, EVM
Adwerryn Coa (C)
Rhiawrd Gwenno (C)
Caithwrn Lady Rhelia
Welsh Cob-tyyppinen poni (C), 134 cm, EVM
Gwyrafon Welsh Lord (C)
Newin Audrawr (C)

Glamour's Apache on Glamour Tallin kasvatti. Komea ori polveutuu niin upeista sukulinjoista, jotka ovat nykypäivänä harvinaisia. Fiin Africa ja Fiin Electrica ovat Lara Jokelan upeita kasvatteja ja polveutuvat C-sektion cobien kantaponeista. Fiin Electrica on myös kantakirjaus-kelpoinen. Fiin African isä on hieno muotovalio ja III-palkinnon kantakirja-ori Fiin Regent, josta on monia hyviä jälkeläisiä. Sparkle's Afrodi on valitettavasti bittiavaruuteen hävinnyt hieno cob-tamma, jolle myönnettiin aikoinaan VIR MVA-arvonimi. Fiin Electrican isä on upea Rhythm, joka nykyään vaikuttaa ulkomailla ja emä LT-tallin siitostamma Eleneica.

Rhoscfflach Seren Aur on ensimmäisiä C-sektion kasvattejani. Tamma on kilpaillut mukavalla menestyksellä monissa eri lajeissa. Suvultaan Seren Aur edustaa uutta ja vanhaa. Laura Metsäsen kasvatti, aikoinaan Siittola Corallessa vaikuttanut, AT Can U Hear it on erittäin hieno ori. Oriin isä on myöskin Rhythm, joten Seela on linjattu Rhythmiin 3+3. AT Can U Hear Itin emä on kantakirjaus-kelpoinen upea tamma Milkyway's Flower, josta on myös kantakirja-tamma AT Flower Power. Rhoscfflach Seren Aurin emä on oma tuontiponini, Caithwrn Rhelyd Ariawd. Upeaa jälkeä jalostuksessa tehnyt tamma kilpaili aikoinaan estekilpailuissa kohtalaisella menestyksellä. Caithwrn Rhelyd Ariawdin jälkeläisistä voisi mainita champion-tamma Rhoscfflach Eithyn Carien (ktk II 70p.). Tamman suku edustaa hyvää brittilinjaa.

Kilpailut

Katso Seelan vanha kilpailukalenteri täältä!

Jälkeläiset
*06.10.2010 o. Cedion Seren Olaf (i. Cedion Dwfn Afon)
*01.09.2010 o. Llygedyn Neifion Ddu (i. Llygedyn Penrith)
*12.04.2009 t. Cedion Seren Aelian (i. Cedion Tegid Foel)
*04.01.2009 t. Cedion Seren Aeryn (i. Cedion Tegid Foel)
*15.11.2005 t. Rhoscfflach Seren Talaith (i. Famous Passer-By) - YLA1, VWY-III, KTK III, Champion

Virtuaalihevonen :: A SIM-game horse