Rhoscfflach Lómien

VH-00000
Welsh Cob (sektio D), tamma, 148 cm
s. 22.06.2003, 4v. 22.11.2003

Kasvattaja: Tessa
Omistaja: Tessa

Re 120 cm -- Ko III A
Estepainotteinen ratsu, kilpailueläkkeellä

VWY-A jälkeläispalkinto
VWY-II (30,5p.)
Kantakirjattu II-palkinnolla


Rhoscfflach Lómien on viimeinen jälkeläinen huipputammastani Blue Bell's Wild Moon. Lomilla on myös vanhempi täyssisko, April Hill's Evenstar. Lomi on kiertänyt melko monessa kodissa ja on ehtinyt VRL:n kantakirjaankin III-palkinnolle. Mukavia tuloksia kilpailuissa saavuttanut tamma on tullut jäädäkseen ponilaumaani ja Lomi on aloitellut siitostamman uraansa erittäin lupaavasti. Yleisesti ottaen Rhoscfflach Lómien on upea poni, joka on monipuolinen osaaja ja sukunsa puolesta erittäin hieno lisä jalostusohjelmaani.

Luonteeltaan Lomi on todellinen mamma, aina huolehtimassa muiden tammojen varsoista ja pitämässä nuoremmat ponit tiukasti mutta hellästi ruodussa. Tallin nuorikot kyllä joskus tahallaan testailevat Lomin hermojen kestävyyttä ja tamma kyllä osaa laittaa laittaa kakarat järjestykseen alta aika yksikön. Lomi kiintyy helposti muihin hevosiin ja ihmisiin ja tamma ei tykkää ollenkaan yksiolosta. Jos se jää yksin tarhaan kun muut tammat jo siirtvät talliin, kuuluu tarhoilta surkea valitus. Ihmisiä kohtaan Lomi on kiltti ja seurallinen. Karsinassaan Lomi ei viihtyisi ollenkaan, vaan olisi mieluummin vapaana tallissa ja tallipihalla. Näinkin on joskus aikoinaan tehty kun tallissa ei asustanut yhtään oria. Lomi vaelteli ympäristössä itsekseen ja tuli aina varmasti ruoka-aikoina talliin syömään. Kotona Lomi on rauhallisuuden perikuva, mutta tammasta löytyy kyllä ihan mukavasti energiaa ja intoa, kunhan vaan ensin lähdetään pois kotoa. Hoidettaessa Lomi seisoo kiltisti paikoillaan ja nauttii erityisesti pitkistä harjaustuokioista. Kumisualla hierominen vaan Lomin turvan heilumaan ja tamma nauttii silminnähden. Kaviot nousevat moitteettomasti ja Lomi on ongelmaton kengitettävä. Satulointi sujuu kuin tanssi, mitä nyt hieman pitää luimistellla satulavyötä kiristettäessä. Lomi kulkee taluttaessa hyvin vierellä ja rauhassa ja sen kanssa on helppo viedä samanaikaisesti joku muukin tamma tarhaan. Loimia Lomi inhoaa ja talvella ei ole epätavallinen näky nähdä tarhassa Lomi ja riekaleinen loimi. Siispä pahimmilla paukkupakkasilla tamma "ulkoillee" maneesissa, jossa on kevyt lämmitys. Säästetään hermoja ja loimikustannuksissa.

Ratsastessa Lomi on erittäin miellyttävä tapaus. Vaikka perusluonteeltaan Lomi on todella rauhallinen ja jopa hieman unelias, ratsuna tamman sähäkämpi puoli tulee esiin. Lomi on herkkä pohjeavuille ja on varma että raippaa Lomin kanssa ei tarvita. Kun Lomin saa hillittyä rauhalliseen ja hyvään tempoon, kulkee tamma varsin sujuvasti kantaen itsensä hyvin kuolaimella. Lomilla on suoraan sanoen upeat raviliikkeet, eikä laukkakaan huonoa ole. Koulukiemuroita Lomi jaksaa vääntää kuhan harjoitukset pidetään mahdollisimman mielenkiintoisina. Lomilta sujuu hyvin myös vaihdot ja avo- ja sulkutaivutuksia on tamman kanssa harjoiteltu. Esteillä Lomi pääsee elementtiinsä. Tamma on uskomattoman nopea ja notkea, kääntyisi varmasti pennin päällä. Hypätessä täytyy vain luottaa Lomiin ja antaa tamman tehdä omia päätöksiä hyppyjen suhteen. Kuhan ratsastaja hieman säätelee vauhtia ja näyttää hypättävät esteet, niin tamma kyllä hyppää. Lomilta sujuu ongelmitta kaikki erikoisemmatkin esteet, mitä nyt joskus saattaa tulla stoppi vesihaudalle. Maastossa Lomi on vauhdikas ja tamman hillitsemiseen tarvitaan joskus hieman voimia ja paljon kärsivällisyyttä. Tamma lähtee kuin tykinkuula kun pääsee syksyllä laukkaamaan sänkipellolle. Lomin entinen omistaja opetti tammalle myös valjakkoajon jalon taidon ja Lomi on kilpaillut poniparivaljakkoa mukavalla menestyksellä. Yksikkönä tamma toimii myös hyvin. Maraton sujuu vauhdikkaasti ja koulukokeessa Lomin hyvät liikkeet ovat upeaa katseltavaa.

Taur e-Ndaedelos's Loomin
Welsh Cob (D), 151 cm
Re 120 cm - Ko II A

Champion, KTK IIp. (79p.)

Zibbwr Fawr Psycho
Welsh Cob (D)
Wibr Santa Fe
Welsh Cob (D)
Jewellyn Fawr Wibon
Welsh Cob (D)
Renessa
Welsh Cob (D)
Darvitche
Welsh Cob (D)
Renesannie
Welsh Cob (D)
Blue Bell's Wild Moon
Welsh Cob (D), 141 cm
Re 100 cm - III A

KTK II (78p.)

Rosegarden's Black Moon
Welsh Cob (D), 152 cm
GB Ch Black Hawk
Welsh Cob (D)
Rosegarden's Starlight
Welsh Cob (D)
Rockie's Born To Be Wild
Welsh Cob (D), 143 cm
Kilimanjaro
Welsh Cob (D)
Heaven Must Have Sen You
Welsh Cob (C)

Lomienin isä on komea champion-ori Taur e-Ndaedelos's Loomin, joka on suvultaan varsin mukava lisä vallitseviin linjoihin. Loomin on myös hyväksytty VRL:n poniorien kantakirjaan II-palkinnolle (79p.). Ori on myös kilpaillut jonkin verran, ilman mainittavaa menestystä. Jalostuksessa Loomin on jättänyt mm. kantakirja-ponit Taur e-Ndaedelos's Moria ja Raisin Lowrie. Lomienin emä on upea Blue Bell's Wild Moon, jota voi todella sanoa laatutammaksi. Wild Moonista on mm. VIR MVA Ch Sprietland's Prince Regent, Rhoscfflach Calon Lan ja kantakirja-tamma Ceridwyn Meiriona. Tamman isä on upea Rosegarden's Black Moon, ensimmäinen kantakirjattu welsh cob-ori. Wild Moonin emälinja on varsin mukavaa katsottavaa vanhoja linjoja vaalivan kasvattajan näkökulmasta. Emänemäemä on upea C-sektion Heaven Must Have Sent You, josta on mm. myös Rockie's Magical Girl (AT Esmeraldan emä, joka taas B.B. Angelwingin emä ja myös AT Magic Mariahin emä, josta kilpaori Nectar's Flaming Magician). Kilimanjaro oli upea III-palkinnon kantakirja-ori, josta jäi valitettavan vähän jälkikasvua. Kilimanjaron poika Rhoscfflach Cailleanista on mm. ktk-kelpoinen D-tamma Whiten Ceri ja hieno Cymreiges Nhertach.

Kilpailut

Katso Lomin vanha kilpailukalenteri täältä!

Ponitammojen kantakirjaustilaisuus 20.09.2005
20 + 18 + 18 + 18 = 74p. KTK IIp.
-hivenen takakorkeutta
-säkä saisi erottua selvemmin
-kuitenkin melko moitteeton kokonaisuus
-huono kuvakulma

Jälkeläiset
*28.02.2010 t. Llygedyn Ar Gerdded (i. Mickey Of Romney)
*14.02.2007 o. Llew Ithel (i. YAN Rhadlon) - VIR MVA Ch, YLA3, VWY-II
*07.01.2006 t. Wynn Maelona (i. Gormant Of Kilder) - VWY-III
*31.03.2005 t. Rhoscfflach Welsh Lily (i. Rhoscfflach Telynor) - VIR MVA Ch, KTK IIIp., VWY-II
*12.02.2005 o. Rhoscfflach Welsh Flame (i. Nectar's Flamboyant) - VWY-II

Pictures © Llanarth Stud
Luonne © Tessa

Virtuaalihevonen :: A SIM-game horse