Ebenwind

VH-000000
Trakehner, tamma, 159 cm, *17.01.2004, (4v. 17.04 '04)
Kasvattaja:R. Göthel
Omistaja: Tessa (VRL-01863)
Estepainotteinen (Re 140 cm - Ko II B)

Ebenwind on kaunis ja hyväluonteinen estetamma, jonka ostin suoraan tamman kasvattajalta suomeen. Ellalla on upea suku ja sopusuhtainen rakenne. Olen suunnitellut Ellalle siitostamman uraa kilpauran jälkeen. Ella on jokaisen aloittelevan hevosihmisen unelma, kiltti ja rauhallinen. Tammasta löytyy kuitenkin säpäkämpi puoli tarvittaessa. Hoidettaessa Ella käyttäytyy erittäin hyvin, seisoo rauhassa paikoillaan ja tammalla on loppumattomasti kärsivällisyyttä. Tamma nauttii harjauksesta selvästi. Ellan voi jättää luottavaisin mielen pienimpienkin tallityttöjen hoiviin. Taluttaessa Ella kävelee rauhassa vierellä, eikä jaksa sätkyillä pienistä tuulenpuuskista. Ukkonen on asia, jota tamma pelkää ja lähtee häntä tötteröllä painattamaan tallille päin, jos jossain päin jyrähtää. Ella on sellainen jokaisen ihmisen hevonen, ei kiinny pelkästään yhteen vaan jakaa huomionsa kaikille. Tarhaan Ella menee hyvin, mutta saattaa tulla vauhdikkaasti tallille päin. Kotona Ella käyttäytyy mammamaisesti ja paimentaa nuorempia tammoja tiukalla mutta kuitenkin pehmeällä tavalla. Kilpapaikoilla Ellan olemus muuttuu ja tamma saa kisafiiliksen. Radalla Ellasta saa helposti parhaat puolet esille ja tamma on varsin upeaa katseltavaa kilparadalla.

Ella on pehmeä ja herkkä ratsu. Tamma hallitsee vaativat koululiikkeet ja tanssii osaavan ratsastajan alla lumoavasti. Pikku hiljaa Ellan kanssa on harjoiteltu liikkeitä ja tarkoitus on startata Ellan kanssa pian isoissa esteluokissa. Ellalla on hyvät, tahdikkaat askellajit. Pyöreä, tasapainoinen laukka on mukavaa istua ja elastinen ja ilmava ravi tuo hyviä pisteitä koulutuomareilta. Vaikka Ella onkin estehevonen päästä häntään, on tammalla myös lahjoja kouluradoille. Koulutustasoltaan tamma lähenteleekin Vaativaa B:tä. Maastossa Ella on hyvä kärkihevonen. Rauhalliset ja rennot maastolenkit syksyisessä metsässä ovat Ellan mieleen.

Ebenwindin suku on saksalaisten ja venäläisten hevosten juhlaa. Ella isä on pitkään saksalaisia kouluhevosten rankingia johtanut musta Bernan. Oriin suvusta löytyy useita GP-tason hevosia, Rando kilpaili kansainvälisillä radoilla pitkään ja voitti monia arvostettu koulukilpailuja. Belissiman varsat ovat kaikki toinen toistaan hienompia. Ellan emä on kilpaillut itse 140 cm esteradoilla, mutta tamma varsoo upeita sekä lahjakkaita kouluhevosia. Ebellan suvussa on GP-ratoja hypänneet venäläinen Piroeschka ja Luarent, joka on vaikuttanut saksalaisiin puoliverisiin paljon. Ellalla on jo pelkästään sukunsa puolesta hyvät näkymät siitostamman uraa ajatellen, mutta kun siihen lisätään vielä erinomainen rakenne ja hyvät kilpailutulokset, en voi muuta todeta kun että saan olla onnellinen omistaessani tällaisen tamman.

Jälkeläiset
t. Innovation Nore (*22.5.2004, i. Top Capricieux) - KTK IIp., ERJ-II
o. Mayprinz Nore (*30.4.2004, i. Andanté ACR)
o. Ebentraum Nore (*12.6.2005, i. Trandemor)
t. Identification Nore (*30.10.2005, i. Chalyén)
t. Ivory Nore (11/05 i. Chalyén)


Bernan Weltdan Randon
Cathryn Annabel
Belissima Ebenwalt
Curiana
Ebella Giron Luarent
Girochka
Polarprinzes Nitro
Piroeschka

A sim game horse | virtuaalihevonen